Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 10:29 - Имал ли е директора на АЕЦ "Козлодуй" офшорка?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1737 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От няколко дни "политикът" Георги Кадиев изпълнява поредното активно мероприятие по отстрелването на неудобен субект, за прокарване на "удобни" схеми, за особено големи пари. В резултат на това Димитър Ангелов беше отстрелян от стола на изпълнителен директора на АЕЦ-а. Но канонадата на Кадиев продължи и вчера вечер в бТВ, където се е провел повече от интересен и пре-любопитен диалог между двамата. Кадиев в студиото при "журналистката" Ризова, а Ангелов по телефона. Можете да го видите и чуете от ТУК.
Дебело трябва да се подчертае, че за два дни позицията на Кадиев претърпя съществено изменение. Това е повече от странно, като се има предвид, твърдението му, че разполага с доказателствата от повече от месец и половина. Той първо твърдеше, че нарушенията на Ангелов са свързани с надписване на дейности по ремонтната програма на предприятието. (1:1 можете да го видите в "
Георги Кадиев "бори" корупцията в АЕЦ "Козлодуй"") Снощи, в студиото на бТВ стана ясно, че главното престъпление на Ангелов е една обществена поръчка на тема "Модернизиране на апаратурата за контрол на неутронния поток (АКНП) на 5 и 6 енерго-блокове". Тук работата става страшно дебела! За такова нещо ще ти извадят офшорка не на Сейшелските острови, а може и от някоя съседна галактика?

Издирих и сега ви показвам "документа", който Кадиев размахва и твърди, че Ангелов е собственики или изпълнителен директор (не стана много ясно) на офшорка, на Сейшелите (за по-добър преглед и прочит, особено на подписа на Ангелов, кликнете с мишката върху снимката):

image

А сега ще ви покажа и доказано автентичен подпис на Ангелов, а вие можете да сравнявате:

image

Този подпис го снимах от документацията, с която е била стартирана въпросната обществена поръчка, за която Кадиев и Ангелов снощи не се разбраха и даже май ще се съдят. Документацията за тази поръчка (всъщност вече прекратена) е достъпна на уеб-страницата на АЕЦ "Козлодуй" ТУК. Дали са еднакви подписите? Не ми е работа да твърдя, каквото и да било. Вместо това ще ви покажа два допълнителни щрихи от спора Кадиев-Ангелов.

Пак снощи, в студиото на бТВ, Ангелов заяви, че при стартирането на процедурата по тази поръчка е изпълнявал решение на Съвета на директорите на АЕЦ-а взето преди още той да стане директор и посочва датата 13-ти март 2014-та г., а също така и споменава името на тогавашния зам-изпълнителен директор Александър Николов. Тогава аз се разходих до Търговския регистър и направих справка за състава на СД на АЕЦ-а към тази дата.

image

Тук Ангелов е прав. В СД влизат Иван Генов, комунистическия динозавър Божинов, настоящия председател на СД Коен (доскорошен директор и на БЕХ), криминално осъждания Христозов и въпросния Александър Николов. За съжаление не открих потокол от заседание на СД към посочената от Ангелов дата, за да засечем достоверността на твърденията му. Предполагам, че с времето това ще се изясни.

И последен щрих, за сега. Снощи, докато готвех да ви пусна материала "
Стария директор на АЕЦ "Козлодуй" към новия собственик на АЕЦ "Кадиеви"" получих повече от необичайно съобщение на лични, в блога си. То изглежда ето така:

image

Когато го получих аз все още не бях гледал сценката с Кадиев и Ангелов в бТВ и не знаех, че става въпрос за поръчка свързана с контрола на неутронния поток.

Тук вече е по-здравословно да забравите за всякакви офшорки. Възниква много по-важни и по-сложни въпроси. Но вместо сега да продължавам да ви образувам нерви нека ви оставя да си починете, а когато му дойде времето, надявам се в близките месеци, ще им търсим отговорите.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893178
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930