Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2021 18:19 - Посланикът на САЩ мести ядрени пешки в България
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В първият работен ден на 2021-ва Агенцията за ядрено регулиране смени на интернет страницата си визитките на стария с новия председател. Без прецедент в историята на АЯР не беше показана фотография на новия шеф. Ето как започва представянето на новата пешка. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките, ако трябва и втори път.

image

А ето и как завършва представянето на скромнягата:

По време на работата си в “АЕЦ Козлодуй“ ЕАД участва в програмата за модернизация на 5-ти и 6-ти блокове, като координира работата на звената от направление „Ремонт“ и ръководи част от мерките на програмата. Като ръководител управление „Експлоатация“ отговаря за изпълнение на стратегията за управление на отработеното ядрено гориво и доставките на свежо ядрено гориво, а като заместник изпълнителен директор контролира изпълнението на програмите за повишаване на безопасността на централата.

Завършил е през 1984 г. Енерго-машиностроителния факултет на Техническия университет в София, специалност “Топло и ядрена енергетика”.

Това е всичко, което са решили да ни кажат и покажат, което далеч не означава че е истина. Но за това ще говорим друг път. А сега да проследим хронологията на този странен и не безопасен полет?

image

На 3-ти декември 2020-та г. Нейно Превъзходителство посланика на САЩ в София г-жа Херо Мустафа посещава АЕЦ "Козлодуй". Визитата и е съпроводена с настоятелна оферта да бъде предпочетена услуга на американска фирма, вместо на руска, по някакви неотложни нужди на АЕЦ-а. Босовете на централата са съгласни, но отбелязват една голяма пречка. Тогавашния председател на АЯР Лъчезар Костов предпочита руската пред американската фирма, а без неговият подпис нещата не могат да потръгнат.

image

На 16-ти декември 2020-та г. НП Херо Мустафа се среща с премиера на България Бойко Борисов, в Министерски съвет. По време на разговора не е избегната и темата за енерГЕПИката, откровенничи самият Борисов на Фейсбук стената си, същия ден.

image

На 22-ри декември 2020-та г. работата е опечена. На мястото на Костов за шеф на АЯР е инсталиран Цанко Бачийски. Можете да го видите в статията "Кой е новият председател на Агенция за ядрено регулиране?".

На 4-ти януари се сменя информацията за старата пешка с тази за новата. А вие забелязахте ли, как завършва представянето на Цанко Бачийски, в долния край на най-горната снимка? Там се казва, че до март 2019-та той е зам-изпълнителен директор на АЕЦ-а. А след това НИЩО. Нищо свързано с длъжности в централата. Ако се чете внимателно и умно не е трудно да се досетите, че през март 2019-та Цанко Бачийски е пенсиониран. Точно така. Макар и на 61 години, но заради категорията в АЕЦ-а Бачийски е събрал необходимите точки за пенсия и се е оттеглил. Но идва Херо Мустафа, моли шефовете на АЕЦ-а и те решават да върнат "големият ядрен експерт" в играта. Едвам са го навили?

image

ИРОНИЯ НА СЪДБАТА? На 4-ти януари 2021-ва г. председателя на ядрения регулатор на САЩ (NRC) г-жа Кристин Свиницки заявява желание да се оттегли от поста на 20-ти януари, в деня на инагурацията на новия президент Джо Байдън. Тя не само не си крие лицето, но и публикува цяла страница с благодарности и пожелания към когото и колкото трябва. Нашата пешка Костов беше наритан, като долен помияр.

Няма данни оставката на американския ядрен шеф да е последвана от среща на посланика на България във Вашингтон с президента Доналд Тръмп.

Георги Котев











Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893681
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930