Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2016 10:19 - Русия: Ядрената енергетика няма бъдеще у нас
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1226 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (22/12/2016г.), по случай професионалният празник на енергетиците в Руската Федерация премиера Дмитри Медведев проведе Съвещание за обсъждане на проекта за енергийна стратегия на страната до 2035-та г. Официалното съобщение за съдържанието на мероприятието можте да фидите от сайта на МС на РФ:

Совещание о проекте Энергетической стратегии России на период до 2035 года 22 декабря 2016 15:00 Горки, Московская область
Няма да ви занимавам със словото на г-н Медведев. То не е дълго и всеки желаещ може да го прочете, изслуша или изгледа (има прикачено видео, около 7 минути). Ще ви обърна внимание на само ДВА факта. Първо - В своята встъпителна реч Дмитри Медведев нито веднъж не споменава някоя от ключовите думи - атомен, атомна, ядрен, ядрена, Росатом или каквато и да е тяхна производна. НИТО ВЕДНЪЖ! Но това не е всичко! Второ - към горния линк, който ви посочих, към МС на РФ, има прикачен списък с участниците в съвещанието. В него не фигуриря Генералния директор на Росатом, нито който и да било от неговите заместници, нито който и да било от шефовете на стотиците дъщерни компании. НИТО ЕДИН!
Ето как изглежда краткия вариант на списъка с участниците (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху него):

image

Тук съм ви показал само 1/3-та част от пълният списък, което ще рече, че ако виждате само четири имена, то общото им число е било двенадесет. Избрах да ви покажа тези, които дават по-добра представа за посоката на вятъра.
При така създалата се ситуация не е нужно г-н Медведев нарочно да ми/ни казва, че това е началото на края на ядрената енергетика в Русия? Ние и сами можем да се досетим?

А ние, българите, можем да си направим и допълнителни изводи от сигналите, които ни изпраща вчерашното съвещание? А именно - то дава обяснение, защо Р.Овч. (представител на държавата в надзора на "Лукойл-Нефтохим България") е непоклатим от стола, въпреки заканите на министър енерГЕПИка, от преди повече от два месеца. Не на последно място разбираме и настървението с което Русия успешно ни пробута старото си желязо, като уж годно за изграждане на нова АЕЦ. Имат нужда да се освобождават от боклуците, за колкото се може по-висока цена? Главен герой в схемата по придобиване на старото желязо пак е Р.Овч.

Доскорошният Генерален директор на Росатом е вече ... "
Кой сега е дясна ръка №1 на Владимир Путин?", в знак на благодарност за успешно прокараната схема. А къде е новият директор? Ще ви дам само един жокер - той се е отдал на шоу бизнес.

Георги Котев



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893794
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930