Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2013 12:22 - “Изграждането” на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй” тръгва с фал-старт.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2249 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В петък (11/10/2013г.) на интернет страницата на АЕЦ „Козлодуй” се публикува следното съобщение (тук копирано със съкращения, а желаещите да го видят цялото да използват линка по-долу):

11.10.2013 ОБЯВА ЗА СРЕЩИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

ОБЯВА ЗА СРЕЩИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
“АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД
Република България, област Враца, гр. Козлодуй, площадка АЕЦ “Козлодуй”, ПК 3321
На основание чл. 97, ал. 3,  във връзка с чл. 81, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на околната среда
УВЕДОМЯВА
всички заинтересувани физически и юридически лица, че организира
СРЕЩИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички приложения към него на инвестиционно предложение:
“ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА ЯДРЕНА МОЩНОСТ ОТ НАЙ-НОВО ПОКОЛЕНИЕ
НА ПЛОЩАДКАТА НА АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

С инвестиционното предложение на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД се предвижда  проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на нова ядрена мощност от най-ново поколение (III или III+), с леководен реактор с вода под налягане (PWR), с инсталирана електрическа мощност от около 1200 MW, на площадката на  АЕЦ “Козлодуй”.

Срещите за обществените обсъждания ще се проведат на:

20.11.2013 г. от 10.30 часа в Дом на енергетика, Община Козлодуй, гр. Козлодуй, ул. “Христо Ботев” №4.

Докладът за ОВОС на инвестиционното предложение, заедно с всички негови приложения в т.ч. Доклад за оценка на степента на въздействие (ДОСВ), са обществено достъпни на интернет страниците на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД – www.npp-nb.bg, “АЕЦ Козлодуй” ЕАД – www.kznpp.org (линк 1 и линк 2), както и на следните места:

Докладът за оценка на степента на въздействие – приложение към Доклада за ОВОС, е достъпен и на интернет страницата на Министерството на околната среда и водите на адрес: http://www.moew.government.bg/.

Писмени становища могат да се предоставят в сградите на Община Оряхово, Община Мизия, Община Вълчедръм, Община Хайредин, Община Козлодуй, както и на местата, където е осигурен достъп до Доклада за ОВОС и приложенията към него, обявени по-горе, или по време на срещите за обществено обсъждане.

За контакти по общественото обсъждане от страна на възложителя: Биляна Симеонова, експерт еколог, e-mail: newbuild@npp.bg, тел. 0973/7-21-04. 

 ----------------------------------------------------------------------------- Край на съобщението.

И нали съм си любознателен, а също така и свръх съмнителен относно интелектуалните възможности на ядрената мафия, реших да отделя малко време, да прочета и ви покажа поредното им гротесктно съчинение. И въобще не ми се наложи да чакам дълго. Избрах си посочения по-горе линк 1 , разархивирах и започнах да чета Глава 1, от папка 1 на Доклада за ОВОС.

image
 

Реших да проверя посочените разстояния. Всеки от вас може да стори същото, използвайки интернет-базирания измерител на разстояния ТУК. Координатите на населените места взех от Google Earth (Google map). И ето какво се получи (снимките се увеличават след кликане с мишката върху тях):

 image

image
 

Разстоянието от Козлодуй до Враца е уцелено, докато това до столицата София е сгрешено с близо 40 (четирдесет) процента!!! Ами сега? Изведнъж се уплаших. Хвана ме страх да продължавам да чета по-нататък. Кой знае колко още нови географски и естествено-научни открития се крият още в този доклад? Възможно след някой и друг ден, когато ми отмине уплахата, да продължа да го чета и до ви зарадвам с нови хуморески.

На по-смелите от мен пожелавам приятно четене!

Г. К.

 

П. П. И понеже знам, че сте заети хора реших да ви дам възможност на бързо да се запознаете с още няколко „интересни” моменти от този „доклад”:

image

image

image

image




Тагове:   Враца,   доклад,   гаф,   ОВОС,   София,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893242
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930