Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 18:39 - Шоуто на Трайчо Трайков.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2447 Коментари: 2 Гласове:
1Както стана ясно от предишният постинг, миналият четвъртък, 15 юли 2010 г., под строгият и нетърпящ възражения поглед на 5 (петима!!!) белгийски полицаи (двама цивилни и трима униформени) бях практически изхвърлен от територията на площад „Роберт Шуман”, в центърът на Брюксел.

Нека напомня накратко случаят. В продължение на малко повече от три денонощия аз бях построил палатка, на площад „Шуман”, в Брюксел, където мирно и тихо протестирах, гладувайки. Смисълът на моето действие се обясняваше върху два транспаранта, разположени в непосредствена близост до палатката, в рамките на видимата част от денонощието. В този период от време през градинката, която по същество представлява и площада, преминаваха доста хора, повечето от които обръщаха внимание на постерите и палатката, а някои дори ги фотографираха. Идваха да ги фотографират и хора, които определено не го правеха от любопитство и изненада (от неочакваната гледка), а съвсем целенасочено и с предварителна нагласа. Никой за нищо не ме е питал и разговарял с мен по темата.

В началото на четвъртото денонощие от протеста ми изведъж на площада се появиха двама цивилни, в последствие представили се като полицаи. Влязоха на площада, отвориха палатката ми и направиха вътрешен оглед. След това я затвориха и се изправиха за да се огледат за нейният собственик. Аз вече се приближавах към тях. Последва кратък диалог, който прерастна в спор, на тон над средното ниво, в който единият от полицаите се стараеше да измести моето дефиниране на мотивите за протеста ми с позицията си по иранската ядрена програма. Двете теми нямат нищо общо една с друга, освен че ги свързва общият епитет „ядрен”, а нарочното им преплитане не е никак случайно. Внушението, което се опитаха да ми предадат тези двама чичковци беше, че едва ли не, стачкувайки по този начин аз съм демонстрирал подкрепа за иранската военна ядрена програма. Пълен абсурд! Спорът се превърна в безсмислено надвикване, без изслушване и осмисляне на аргументи.

Последва справедливата им забележка, че нямам право да опъвам палатка на обществено място, без специално разрешение от общината. Същото се отнася и до формите на организиран протест, а още повече съм нямал право да стачкувам гладувайки, защото това, според тях и белгийските закони, „било цинично спрямо наистина гладните хора”. По-късно аз реших, че организирано може да се нарече мероприятие между двама и повече души, но понеже съм сам, то едва ли е такова и поради тази причина се отказах да търся разрешение от община Брюксел. Последващите мои търсения показаха и, че твърденията им за гладната стачка са пълна измислица, нямаща нищо общо с действителноста. Независимо от това нямаше как да не се съглася с искането им да си прибера палатката, така че аз на момента пристъпих към изпълнението на тази заповед. Какво и как се случи по-нататък аз подробно разказах в предишништ постинг „Стачката не е прекратена”.

Тук само ще отбележа, че появата на трима нови, вече униформени, полицаи доведе до три закононарушение спрямо мен.

 1. Беше ми отнето лично имущество – транспарантите. Без обяснение, основание или някаква компенсация;
 2. Бях псуван, обиждан и заплашван, с заповеднически тон, на което аз на два пъти им обърнах внимание, но без резултат;
 3. Бях изгонен от територията на площада, след като вече си бях събрал, както палатката, така и целият останал багаж. БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОСНОВАНИЕ ЗА ТОВА. Пак на висок тон, придружен с обиди, заплахи и псувни ми беше наредено незабавно да напусна площада!? Недвусмислено ми беше дадено да разбера, че ако не напусна веднага градинката ще бъда незабавно задържан и изпратен в полицейски участък, само дето не ми се казваше на какво основание.

Стана ясно, че аз на всяка цена НЕ трябва се намирам на територията на площада, само дето не ми стана ясно ЗАЩО? Отговора на този въпрос си дойде съвсем закономерно след цели три дни. Даде ми го не кой и да е, а самият министър на многото неща Трайчо Трайков. И не къде и да е, а в интервю за програма Хоризонт, в предаването Неделя 150. Там, ей така, между другото той бе попитан от водещата, да коментира протеста на наш сънародник в Брюксел, през изминалата седмица. Цялото интервю на Трайков можете да чуете тук Файл с интервюто с Трайчо Трайков, а двете минути отделени на отговора за моят протест започват от 5:35 минута преди края на записа.

В обясненията на Трайков, на този „небрежен въпрос” и се съдържа отговорът на въпроса: „Защо аз на всяка цена, ама наистина на всяка цена, трябваше да бъда отстранен от площад за известно време?” Ако не доброволно, то чрез кратка разходка и временно помотване в полицейският участък.

В интерюто си Трайков споделя, че него ден той се е намирал в Брюксел и даже е ходил на площада, за да се срещне с мен, загрижен от мотивите на протеста ми, но, видите ли, площада бил празен, Котев го нямало, БИЛ ПРЕКРАТИЛ (Навярно доброволно, защото не се уточнява, защо?) ГЛАДНАТА СТАЧКА и министърът се надявал всичко да е приключило благополучно. И това ако не е шоу! Холовуд ряпа да яде!

По този начин пъзелът се нареди и картинката стана повече от ясна.

 1. Цели петима въоръжени полицаи идват за да изгонят от едно място един мирен протестант;
 2. Псуват го, заплашват го, отнемат му лично имущество и неоснователно го гонят от място на което той има право да стои колкото си иска, а в случай на отказ го уверяват, че ще бъде „прибран”;
 3. Площада е изчистен. Може да дойде министърът на многото неща Тр. Тр., да демонстрира загриженост към Котевите протести, да констатира неговото отсъствие и вероятно „доброволен” отказ от по-нататъшен протест и след три дни да съобщи благата вест на целокупният български народ.

Но и това не е всичко. В двуминутното си словоблудство по Хоризонт Тр. Тр. успява да надроби още много попара, която някой ден ще сърба, а за сега е единствено и само повод да бъде заподозрян в целенасочено манипулиране на народонаселението и съзнателно прикриване на организирана престъпна група, извършваща уникално криминално престъпление. Ето какви неситина разпространява Тр. за толкова кратко време:

1.      Приписва ми кореспонденция с бившите министри на енергетиката (т.е. П. Дим. и Р. Овч.) , което не отговаря на истината и по същноста си е пълен абсурд. Още не ми е ясен замисълът на това набеждаване;

2.      Приписва ми думи и квалификации, които аз никога и по никакъв повод не съм изричал, нито пък мислил да го направя. Става въпрос, че той твърди, че аз някога съм определял новият вид (подмененото) ядрено гориво като „дефектно” или „некачествено”. Аз никога и по никакъв повод не съм използвал тези или подобни на тях епитети. Това лесно може да се провери на страниците на блога ми или където и да е в интернет. Единствният епитет, който аз използвам, е „несъответстващо” на описаното в документацията. Толкова е просто, ама едва ли и за министъра;

3.      Подвежда слушателите, че шведската фирма, извършила проверката на изотопният състав на горивото била „независима”, без да уточнява от кого и от какво е „независима”. А истината е точно обратната. Шветската ядрена индустрия е зависима от благословията на Русия да приема на нейна територия, тяхното отработило ядрено гориво. Шведската фирма извършила проверката е част от националната ядрена индустрия и сответно, ако проверката и е наистина независима и обективна, в следващият момент тази страна ще трябва да забрави за износа на боклуците си в Русия. Ами сега? За каква „независимост става въпрос?

4.      Съзнателно подвежда слушателите, че е искал да се срещне с мен, щото да „изясни” повдигнатите мен въпроси, а в същото време:

 • От екипа му не са ме търсили предварително за предупреждение и уговаряне на среща, независимо дали тя ще се провежда на площад „Шуман” или където и да било, в рамките на последната година, откакто е министър. Прави ме си изненадки, така да се каже;
 • Организира изпращането на цели пет!!! полицаи срещу сам човек, само и само на всяка цена да го изгонят от мястото, което той (министър Тр.) възнамерява да посети;
 • След като заръката му за прочистването на терена е изпълнена не е съвсем ясно дали той въобще си е правил труда да ходи до градинката. Тя прекрасно се вижда и от прозорците на сградата на Евро-комисията, а и това не е нужно да се прави, ако има кой да ти докладва за изпълнената задача;
 • От националното радио „небрежно” му задават въпрос, който да демонстрира „загриженост” за съдбата на един български гражданин, който се бори за нещо си, но НЕ в синхрон с разбиранията на министъра. Тр. играе ролята на „добрата фея”, а Котев е „злият демон”, който нарочно е избягал от мястото на срещата, точно под носа на министъра;
 • Очевидно, след като не ме е „открил” в градинката, той не е разпоредил на хора от екипа му да открият номерът на мобилният ми телефон, да ми позвънят и предложат вариант за среща, след като така и така и двамата сме на едно и също място (Брюксел), по едно и също време;
 • Министърът продължава играта с преиграно съжаление за пропуснатата дългоочаквана среща, но пропуска в ефир да предложи вариант за време и място тя да се състои. Толкова е силно желанието му тя да се случи, че от вълнение забравя да предложи вариант за нейната реализация.

На Вас, уважаеми дами и господа оставям сами да решите, дали някога, под каквато и да е форма и формат въпросният министър на многото неща е искал и все още иска, както твърди в ефир, да се срещне и разговаря с мен, за каквото и да било, пък било то и за ядреното гориво в АЕЦ Козлодуй. И на маса още въпроси бихте могли да си отговорите, стига да си ги зададете. Като например, чии икономичеси интереси защитава Тр. Тр. изигравайки това шоу, чии интереси защитава той по принцип, като министър, на какво ниво е сценарият при преговорите с Русия, както за газта, така и за всичко свързано с енергетиката и доколко достоверно и правдиво Ви го поднася, след това.

Защо си играе на приятни изненадки, както Путин и Медведев си играят с него, като навръх Коледа го привикват на баламатума (няма грешка, думата е жаргон) в Москва и той ще си счупи краката да се яви, а сега го играе ербап? Що за министър, през 21 век, е човек, който не си организира и подрежда нещата а пред цял един народ демонстрира детския си манталитет, на играещ сляпа баба? Защо си вярва че селските му номерца ще останат незабелязани и неоценени по достойнство?

Мога да задавам още мног ЗАЩОТА, но има ли смисъл? Отвращението е безпределно.

Г. К.Тагове:   шоу,


Гласувай:
2Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitjo - Защо ли имам чувството, че живеем в ...
22.07.2010 02:01
Защо ли имам чувството, че живеем в концлагер и се жалваме на палчите?! http://alexbornaz.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html
цитирай
2. mitjo - http://alexbornaz. blogspot. ...
22.07.2010 03:48
http://alexbornaz.blogspot.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9212633
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5351
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031