Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2018 19:19 - Бойко Борисов: Нушо, рАзшири го тоя гьол ма!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Така най-кратко и точно може да бъде преразказано публикуваното вчера Решение на Министерски съвет, от 27-ми юни, за поредното рестартиране на проекта АЕЦ "Белене". Заради своята историческа значимост и изключителна краткост ще ви покажа 1:1 всичко във връзка с обсъждането и приемането на съответната точка от дневния ред:

Точка 49

Проект на Решение за отмяна на Решение № 250 на министерски съвет от 2012 г. за отмяна на Решение № 259 на Министерски съвет от 2005 г. за определяне на енергиен обект ядрена централа на площадка „Белене“ като обект с национално значение и на Решение № 260 на Министерски съвет от 2005 г. за изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“.

 

БОЙКО БОРИСОВ: Петкова!

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: Благодаря. Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, на 7 юни т.г. българският Парламент прие решение, с което решение разпореди съответно на министъра на енергетиката да предприеме действия, свързани с възобновяване, търсенето на възможности за реализация на проекта „АЕЦ Белене“ на пазарен принцип при ясно определени параметри, без предоставяне на държавна гаранция, без предоставяне на корпоративна гаранция и без всякакви други непазарни механизми, свързани с възможността за реализация на този проект.

Наред с това българският Парламент определи много ясно задачи и срокове, свързани с това как трябва да протече целият този процес. Трябва да бъде разработена процедура за избор на стратегически инвеститор, да бъдат стартирани преговори с потенциални инвеститори и това трябва да се случи до 31 октомври 2018 г.

Наред с това българският Парламент препоръча да бъде отменено Решение № 250 от 2012 г., тъй като на практика без неговата отмяна няма как да стартира целия този процес, свързан с провеждането на преговори при ясно определените параметри от страна на българския Парламент, така че с днешното решение ние отменяме Решение № 250 от 2012 г. с цел да се проведат преговори при условията и параметрите, които българският парламент е определил.

Има ангажименти в решението да се информира периодично българския Парламент и Министерски съвет. Благодаря ви.

БОЙКО БОРИСОВ: Приемаме точка 49.

.................................... К Р А Й ...........................................

Както се вижда обсъждането е изключително кратко, а освен това се споменава едно предно решение, чието съдържание се отменя. Но вместо да коментирам ще ви покажа неочаквано сравнение между настоящето Решение за рестарта и предното за спирането на проекта. И то изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимката):

image

Излиза, че преди повече от ШЕСТ години, когато се е обсъждало и решило проекта да бъде спрян това е отнело НАД ДЕСЕТ ПЪТИ повече време, думи и писмени знаци, за разлика от последното. Обикновено нещата се развиват в обратен ред? Спирането става бързо и лесно, а решението за "усвояване" на неизвестно още колко милиарда, още повече, когато ги няма, става по-трудно и отнема повече време?
Само че при организираната престъпност, владееща територията, нещата винаги са на обратно. Причината за това е, че и в двата случая се извършват престъпления с цел гигантски грабежи. При предното Решение се е замитала следата на нарочното спиране, за да се даде възможност на руснаците да ни осъдят за 1 200 000 000, които им платихме, а те ни пробутаха старо желязо. Сега няма какво много да се обсъжда при поредното отваряне на кранчето за, може би, поне двойно по-голяма сума?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ! Между двете Решения на Министерски съвет има ТРЕТО Решение, което не е споменато при последното обсъждане и НЕ Е отменено. Съмнително е дали без неговата отмяна е възможно реализирането на последното Решение? Този факт засилва още повече обоснованите предположения за гигантски престъпен акт. Кое е това Решение?

Отговорът се намира в долното видео. То представлява пресконференция, дадена от министър енерГЕПИка, на 15-ти август 2017-та г., в сградата на министерството. След минута 30-та от неговото начало аз задавам ДВА въпроса на министърката, вторият от които е свързан именно с въпросното Решение. Тя, естествено излъгва и в последствие това видео така и не беше качено на Фейсбук стената и, за разлика от всички останали нейни медийни изяви.

Можете де си припомните най-интересната част от предното решение от статията "Реч на Бойко Борисов при спирането на АЕЦ "Белене" през 2012", която ви показах на 28-ми юни.

А гьолът трябва да се разшири, за да се хващат повече шарани в него. Приятно гледане на видеото и мислете!

Георги Котев





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9898461
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930