Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2018 10:19 - Стартира нов етап в грабежа АЕЦ "Белене"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1732 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това се случи вчера на редовното заседание на Министерски съвет, по случай 101-та годишнина от болшевишкия преврат в Русия. Под точка № Последна (24) от дневния ред се гледа, слуша и гласува "ДОКЛАД ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА РАЗРАБОТЕНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР/РИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА АЕЦ „БЕЛЕНЕ” И НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СТРУКТУРИРАНЕТО НА ПРОЕКТА".
Това се случва в нарушение на Решението на Народното събрание, от 5-ти юни, съгласно което тази процедура трябваше да бъде представена пред депутатите, до края на октомври:

image

Буквално:

"3. Възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за разработване на процедура за избор на стратегически инвеститор и да предложи възможности за структурирането на проекта в срок до 31 октомври 2018 г."

С вчерашното решение на МС това задължение на министъра на енергетиката все още не е изпълнено. В дневният ред на НС не е предвидена такава точка до края на настоящата седмица. То пък на кой ли му се бърза? Парите за обгрижването на старото желязо, дето се въргаля по брега на Дунав, нали си текат?

Съгласно контролирано подадена информация към "медиите" процедурата се състояла от ДЕВЕТ етапа, но нито една от тях не ги изреди и показа в пълната им цялост и последователност. То пък, кой ли чак толкова се интересува? Ще чакаме да видим стенограмата от самото заседание, дали ще ни светне нещо повече? След стартирането на процедурата тя щяла да се точи цели ДВАНАДЕСЕТ месеца, но и това не е съвсем сигурно, като се има предвид, как се движат нещата до сега.

Поредния епизод от криминалната сапунка потвърждава очакванията на зрителите. Целта не е да се изгради нещо полезно за народа, а да се протаква един неосъществим проект, докато това позволява от него да се измъкват милиарди. Като например, съвсем наскоро пак МС нареди на НЕК да продаде едно старо желязо от АЕЦ "Белене" на АЕЦ "Козлодуй", защото много и трябвало. Докато върви процедурата за избор на инвеститор ще се сетят, че тази нова "дупка" в Белене трябва да се запълни с още по-старо желязо, което ще бъде поръчано още по-скъпо от Русия. Междувременно ще ни сервират и други изненади и така сапунката ще надмине по серии и приходи "Дързост и красота"?

Какво прави впечатление? Заседанията на МС започват между 10:00 и 10:30 часа, обикновено. И макар точката за АЕЦ "Белене" да е последната (№24) от дневния ред "медиите" реагираха светкавично и ни "зарадваха" още преди 12:30. Глашатаите на политико-енерГЕПИйната мафия много обичат да ни "радват". За това май получават премии?

image

Последните две серии от сапунката ни ги прожектират непосредствено след специални инструктажи на министъра на енергетиката в Москва. Така стана в края на май и началото на юни (вижте първата снимка), така стана и сега.

За да повиши настроението на зрителите сценаристите на сапунката са вкарали в новата процедура възможност за поканване на големи консуматори на електроенергия да се включат като миноритарни участници в проекта, срещу ангажимент за бъдещо гарантирано изкупуване на електроенергия от АЕЦ "Белене". С нетърпение чакаме следващите серии, за да видим тълпата пред портите на гьола.

image

Долното видео е ярко доказателство за активното съучастие на министъра на енергетиката в грабежа АЕЦ "Белене". Ако го гледате и слушате внимателно можете да забележите разлики в позициите и по схема за 270 милиона евро, в рамките на ДВЕ години, пак по схемата с АЕЦ "Белене". Не че някой ми го е казвал, но ми се струва, че зрителите трудно долавят нюанса на министерската роля в долния клип? Дано не съм прав.

Георги Котев





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834624
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031