Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2016 19:19 - Пробутват ни счупен ядрен реактор (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2571 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 12.08.2016 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече повече от две седмици не си намирах мира от въпроса - Защо след цял месец кряскане, от страна на министър енерГЕПИка, че ще изпрати български търсачи на ядрени реактори в Русия изведнъж тя обърна палачинката на 180°? Днес, благодарение на уникално в световната история съобщение на руската информационна агенция ИТАР-ТАСС нещата си дойдоха на мястото. Но преди да стигнем до него ще проследим кратката, но много съдържателна хронология на гигантското престъпление.

15-ти юни 2016-та г. - Българската държавна Национална електрическа компания (НЕК) е осъдена от руската държавна компания Атомстройекспорт (АСЕ) да заплати € 620 милиона плюс
€ 167 000 на ден неустойка, до издължаване на главницата, заради спрения проект АЕЦ "Белене".

От уеб-сайта на Министерството на енерГЕПИката:

23-ти юни 2016 г.:


Министър Петкова разговаря с руския си колега Александър Новак


Министрите Петкова и Новак потвърдиха, че експерти от двете компании ще осъществят визити в България и Русия, при които да се запознаят на място с изработеното за АЕЦ "Белене" оборудване.


10-ти юли 2016-та г. - На строителната площадка на АЕЦ "Беларус" е изпуснат, от неопределена височина на земята, корпус на ядрен реактор от типа ВВЕР-1200. Много детайлно ви разказах за това произшествие в "
Президента на Беларус Лукашенко: Черна котка ми мина пътя".

От студиото на бТВ:

21-ви юли 2016-таа г.:

Музиката вече НЕ се поръчва от който плаща

Теменужка Петкова "...
и сега предстои, може би другата седмица колеги от НЕК, експерти в тази област ще отидат на място, за да може да видим това оборудване в каква степен на завършеност е, в какво състояние е."

От студиото на БНТ1:

27-ми юли 2016-та г.:

Нужник с аромат на пъпеш за милиарди

"Той е голямо предизвикателство пред всички нас. Не е предизвикателство само пред това правителство, пред предишното или следващото. Това е предизвикателство, което стои пред поколения напред."

Нито една буква не се произнася за изпращане на български търсачи на ядрени реактори в Русия!
На следващият ден Петкова е привикана спешно в Москва, за извънреден инструктаж. След още един ден:

От уеб-сайта на Министерството на енерГЕПИката:

29-ти юли 2016-та г.:


Българската и руската страна ще работят за бързо разрешаване на казуса "Белене"


Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева. За това се договориха министърът на енергетиката на Теменужка Петкова и представители на ръководството на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом". Предстои експертите да започнат работа, за да се стигне до изгодно и за двете страни решение в максимално кратки срокове.

И веднага след това заявление започва толкова "трескава работа", която изпраща самата Теменужка Петкова в дълбока нелегалност, вече цели 11 денонощия!!!


От уеб-сайта на Министерството на енерГЕПИката:

9-ти август 2016-та г.:


МЕ покани експерти от "Росатом" за провеждане на среща на работната група за "Белене"


Министър Петкова отправи покана към руската страна да посети България в периода от 15-ти до 30-ти август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.


И чак сега следва днешното съобщение на ИТАР-ТАСС, което отговоря на въпроса, защо Теменужка обърна палачинката.

11-ти август 2016-та г.:

Минск заменит корпус реактора после инцидента на Белорусской АЭС

"Минск ще смени корпуса на реактора след инцидента на АЕЦ "Беларус""

Минск принял решение заменить корпус реактора строящегося при участии России энергоблока Белорусской АЭС. Об этом журналистам сообщил глава Минэнерго Белоруссии Владимир Потупчик. 

"Уже решение принято о замене", - сказал он, отвечая на соответствующий вопрос журналистов. Говоря о стоимости замены оборудования, он отметил, что это предмет переговоров с российской стороной.

Минск прие решение да замени корпуса на реактора, на строящата се с участието на Русия АЕЦ "Беларус". Това съобщи на журналистите главата на Министерството на енергетиката на Беларус Владимир Потупчик.
"Вече е прието решение за подмяна", - каза той, отговаряйки на въпрос на жалисти. Що се отнася до цената на оборудването, отбеляза той, че това е предмет на преговори с руската страна.


За да разберете промяната в поведението на (из)родната министърка на енерГЕПИката Теменужка Петкова, която между другото вече втора седмица е в пълна нелегалност, още веднъж проследете хронологията и най-вече датите.

Който разбрал - разбрал.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ, заради редовните ми читатели от редиците на ядрената мафия!

Както посочих по-горе повредения белоруски реактор е от типа ВВЕР-1200, а тези за АЕЦ "Белене", които уж са произведени са от типа ВВЕР-1000. ПО-ЯС-НЯ-ВАМ! Даже за специалист ще е трудно да ги различи, ако му ги поставят един до друг, под носа, както се казва. А като се има предвид, кого са кани да ангажира с проблема министър енелГЕПИка (Вальо Топлото ІІ и счетоводител Петьо) нещата стават още по кристално ясни. А като се има и предвид, че каквото и КЮМБЕ да ни пробутат руснаците то никога няма да заработи у нас ... какво значение има?

image

А, да! За малко да забравя. На 5-ти август, в ранния следобед премиерът-мутра проведе телефонен разговор с президента на Руската Федерация Владимир Путин. На следващият ден ни предложи цели 25 минути монолог, чийто смисъл беше "
Борисов: Трудно е, но катастрофирам България".

ДОПЪЛНЕНИЕ!
Буквално преди един час ИТАР-ТАСС съобщи:

Росатом выполнит требования Минска и заменит корпус реактора Белорусской АЭС

"Росатом ще изпълни искането на Минск и ще замени корпуса на реактора за АЕЦ "Беларус""

Ако случайно ви интересува, какво казва по този въпрос на собствената си уеб-страница държавната корпорация Росатом, отговорът е НИЩО. За сега.

Георги Котев



Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9895444
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930