Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2020 18:19 - Важно съобщение от АЕЦ "Козлодуй"!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 673 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес атомната централа е публикувала на интернет страницата си рядко по съдържание и важност съобщение, в което се посочва акт на извозване на определено количество (без да се споменава, колко точно) отработило ядрено гориво (ОЯГ) от България към Русия.
Ето го и самото съобщение 1:1.

image

Какво е нужно и важно да се отбележи?
  • Както споменах и по-горе не се уточнява количеството извозено ОЯГ, а също така и какво количество остава на площадката на АЕЦ-а да чака своя ред за извозване. За ваше сведение всяка една календарна година АЕЦ "К" генерира около 45 тона ОЯГ, от двата работещи блока (5 и 6). И това е само масата на ядрения материал, без масата на циркониевата сплав, в която то ЯГ е "облечено".
  • Като се има предвид, че АЕЦ-а не ни е радвала от години с подобни съобщения се предполага, че на площадката и се намират стотици тонове ОЯГ.
  • Не се уточнява в кой именно времеви интервал е била проведена въпросната операция по извозването. Аз получих поверителна информация още на 7-ми декември, т.е. преди точно ДВЕ СЕДМИЦИ, че българските жандармеристи са давали извънредни дежурства по Же-Пе възлите, през които е преминавал опасния товар, на път към Варна. Смея да предполагам, че се е чакало собщение, че пратката е пристигнала до назования завод, който се намира в планината Урал, Русия, преди да ни зарадват с горната блага вест.
  • В съобщението се казва, че мероприятието е проведено "... с цел технологично съхранение и преработка". Умишлено е пропуснато да се уточни, че около 5% от тази пратка един ден ще се върне и погребе някъде в България. Тези 5% представляват най-високоактивните и дългоживеещи продукти от делението на ОЯГ. Не е ясно кога, къде и как ще се погребват в България. Не е ясно и колко ще струва.
  • В съобщението също така е пропуснато да се спомене цената на мероприятието по извозването. Все пак това са наши пари, които ние сме платили пре-скъпо за "най-евтиния" ток в България.

Георги Котев











Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9894055
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930