Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2017 19:18 - И Южна Корея каза: Чупката ма, ядрена мафийо!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След Италия, Австрия, Германия и Швейцария и азиятският тигър си каза тежката приказка. Това съобщава вчера британският Гардиън (The Guardian) в материала си:
New South Korean president vows to end use of nuclear power Moon Jae-in said he would lead country towards a ‘nuclear-free era’ following fears of a Fukushima-style meltdown
Новият президент на Южна Корея обещава край на използването на ядрената енергия
Мун Че-ин заяви, че ще води страната към "ера свобода от ядрена индустрия", след като се страхува от срив в стил "Фукушима"

image

Новият президент на Южна Корея Мун Че-ин обеща да премахне зависимостта на страната от ядрена енергия, предупреждавайки за "невъобразими последици" от срив в стил "Фукушима".
Мун, левият либерал, който спечели президентските избори през миналия месец, след падането и арестуването на предшественичката му Пак Кън Хе, заяви, че ще увеличи ролята на възобновяемата енергия и ще доведе Южна Корея до "ерата без ядрена енергетика".
По време на събитие, отбелязващо затварянето на най-старата ядрена централа в страната - "Кори-1", той каза: "Досега енергийната политика на Южна Корея е постигала евтини цени и ефективност. "Евтините производствени цени бяха считани за приоритет, а животът и безопасността на обществото се възстановиха. Но е време за промяна.

Мун добави, че няма да се удължава срока на експлоатация на  реактори, много от които ще достигнат края на техния живот между 2020 и 2030 г.

Преведено със значителни съкращения. Всеки желаещ да се запознае с пълния оригинал да ползва горния линк.

Единственото което ще добавя е, че процесът на отказ от ядрената смърт става все по-необратим, в световен мащаб. Световните №1, №2 и №3 в "мирната" ядрена енергетика САЩ, Франция и Япония необратимо също пълзят към неизбежен отказ от тази чума. Все още не си го признават гласно, но признаците са на лице. Не е въпрос дали ще го сторят, а колко по-скоро.

В същото време (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия ще си скъса задника за да може час по-скоро да ни вкара в нова многомилиардна грабителска схема, пак свързана с проекта АЕЦ "Белене", която в тези минути се договаря в Москва от (из)родната министър енерГЕПИка. Подробности очаквайте утре или в близките дни. Причината за отлагане на коментара ми е, че има официална българска позиция за разговорите, но все още липсва такава от руска (на Росатом) страна.

image
Настоящият президент
на Южна Корея Мун Че-ин. Снимката е от Уикипедия.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893284
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930