Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2017 19:19 - Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1453 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди два дни, в "Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав", ви обещах да ви покажа и докажа, как въпросната инструкция разобличава уникално престъпление, което ни струва на всички нас над ДВА МИЛИАРДА лева. А също така ще ви покажа и припомня едно от основните действащи лица в това уникално престъпление.
За тази цел ще ви припомня откъс от безпрецедентна пресконференция на тогавашния изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", дадена в средата на юли 2008-ма година, седмица след като публично разобличих ръководството на централата в извършването и прикриването на престъпление, свързано с експериментално използване на рециклирано ядрено горива. Ето какво казва на въпросната пресконференция пуделчето на Р.Овч. и тогавашен директор на АЕЦ-а Иван Генов:

"
Да обясним, колкото се може по-простичко, да намерим простите думи, за да Ви обясним, да разберете, за какво става въпрос в действителност, за да може наистина Вашите читатели да получават информация, която е разбираема (шум в залата) … и която просто не трябва да ги тревожи. Така. Аз ще започна все пак от зад напред, от обвиненията - първите обвинения на Котев, които се появиха. Първо, за фирмата посредник. Навярно може би, чрез която той смята, че a ръководството на централата, в мое лице, реализира тези a грандиозни корупционни схеми. Заявявам съвсем отговорно, това е нещо, което може да бъде проверено елементарно, със договорите, които имаме във централата, сключени със ТВЕЛ. Ние имаме перфектен договор с акционерното дружество, обединеното акционерно дружество ТВЕЛ, за производство и доставка до територията на АЕЦ Козлодуй на свежо ядрено гориво. Транспорта на това гориво, през руската територия,  през Украйна и от там през по Дунава до АЕЦ Козлодуй е задължение на ТВЕЛ, проблем на ТВЕЛ и е за сметка на ТВЕЛ. Те си плащат на компаниите, които използват за да се осъществи този транспорт до Козлодуй. Така, че по отношение на купуването и доставката на горивото ние нямаме никакъв договор, със никаква фирма друга освен ТВЕЛ. И това, просто, надявам се всички да го разберете. Който иска може да го провери на място във централата. Нямаме никакви проблеми да показваме такива документи, разбира се без цената по договора, за да видите, че посредници във нашите взаимоотношения със ТВЕЛ няма."

Пак повтарям, че това са думи на директора на АЕЦ-а, от 17-ти юли 2008-ма година, изречени на нарочна пресконференция, в София, за да ме "опровергае". Само дето това така и не се е случило до днес. Опровержението ... имам предвид.

А сега да си припомним "
Инструкция за превоз на ядрено гориво по река Дунав"? И още по-точно, в самият край на нейната страница №3 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Какво четем в заключителните разпоредби на инструкцията? Организацията, подготовката и провеждането на охранителните мероприятия при превоза на ядреното гориво се извършва от ръководството на АЕЦ "Козлодуй" и Районното управление на МВР - гр. Козлодуй, в съответствие с настоящата инструкция.

Да, въпросната инструкция е редакция 1982-ра година. А по-горното словоблудство на директор Генов е от 2008-ма година. Но за годините между тях не е имало абсолютно никаво основание АЕЦ "Козлодуй" и държавата България да преодстъпват задълженията си на чужди компании и държави. Стопляте ли? АБ-СО-ЛЮТ-НО НИКАКВИ основания! Противното би означавало отказ от суверинитет или признаване на чуждо владичество.

Въпреки че инструкцията наистина не е променяна по същество считано от есента на 2004-та г. (няма грешка в годините) към екипите придружаващи ядреното гориво се присъединява българска частна фира, без да има законно право и основание за това. Причината - допълнителен контрол върху тайната, че АЕЦ "Козлодуй" експериментира с рециклирано ядрено гоприво.

Повече подробности за това уникално престъпление, което ме превърна в най-силния враг на ядрената мафия можете да си припомните от "
Доказателство № Последно е вече налично!".

Утре, 19-ти април 2017-та г., престъпникът Иван Генов ще положи клетва, като народен представител в 44-то Народно събрание.

Изненаданите да пият още една чаша студена вода!

image

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9895708
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930