Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 11:29 - Стефан Гамизов: Кефи ме да лъжа, крада и унижавам българите
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1904 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ето какъв статус е поставил вчера (12/09/2015) на Фейсбук-стената си лицето Стефан Гамизов, който се подвизава като енерГЕПИен "експерт" и съветник на па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов:

image

"
Аз лично съм се съсредоточил върху прекратяването на договорите на тези централи, връщането на 3 милиарда лева, които са надвзели по тези договори и привличане под наказателна отговорност на хората, които конкретно им съдействат да нарушават законите на България и ЕС."

Но дали това е истина?
Още преди повече от ДВА месеца ви запознах с този проекто-закон, в материала "
Стефан Гамизов написа Закон за висшата математика в енерГЕПИката", но с оглед на безграничната наглост и алчност на това лице се налага пак да ви го припомня. (Самият оригинален проекто-закон (26 страници PDF формат) можете да гледате и четете от ТУК, от сървъра на НС.) Струва си да се погледне, но на по-заетите от вас ще предложа само два ключови момента от него:

image

Според проекта на Гамизов, внесен в деловодството на НС от патрона му и па(т)ри(оти)чен лидер Валери Симеонов, цената на тока за всички крайни клиенти, в това число и за всички нас, ще се повиши, с т.нар. от тях "компесаторна компонента", която ще се събира в нарочен фонд, за да се разплаща с двата американски ТЕЦ-а, заради предсрочното прекъсване на договорите им с НЕК, ако това се случи. Така на практика собствениците на двата ТЕЦ-а (независимо какви са те по националност) ще получат това, за което са дошли у нас предсрочно и то с лихвите, а от "компенсаторната компонента" ще остане достатъчно и за Гамизов и за Симеонов и компанията им от политико-енерГЕПИйната мафия.
На практика проекто-закона Гамизов-Симеонов предвижда точно обратното от заявеното от енерГЕПИйният "експерт" във вчерашният му статус, във ФБ. Така тези 3 милиарда лева не само че няма да ни бъдат върнати от собствениците на двата ТЕЦ-а, а много повече ще трябва да им платим ние.

image

Малко над 3 милиарда ще бъде дължимата сума до края на настоящата година, но по-нататък проекта предвижда индексиране на тази сума с по 10% в продължение на следващите 10 години, до 2025-та.

Не знам ка се чувствате вие, но на мен това ми действа покъртително втрещяващо. Само в страна - собственост на престъпници това лице може да се намира на свобода, да словоблудства публично, да е съветник в парламента, безнаказано да прокарва престъпления в особено големи размери, и каквото още се сетите.

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9899742
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930