Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2015 19:09 - Достоевски сигурно се обръща в гроба си?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2063 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Чели ли сте световната руска класика на Фьодор Михайлович Достоевски "Престъпление и наказание"? Или поне да сте гледали някоя от многобройните и екранизации или театрални постановки? На тези, които още не са го сторили горещо им препоръчвам да не отлагат дълго!
В своеобразно продължение на класическия роман трябваше да се превърне докладът на временната парламентарна комисия, за разследване на далаверите в енерГЕПИката, оглавявана от па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов и неговият главен енерГЕПИен "експерт" Стефан Гамизов. През изминалата седмица те представиха в парламента междинен вариант на доклада. Въпреки, че изминаха повече от 48 часа от тогава творението им все още не е публикувано на сайта на НС. За това следва да се доверим на писанията на журналистите, т.е. - по преразказ.
Аз прегледах ТРИ материала по темата и сега ще ви ги покажа със съответните линкове към тях.
OFFNews:
Отчетоха нарушения и загуби за милиони в енергетиката

Вестник "Капитал": Валери Симеонов обвини зелените централи и ЕРП-тата в хиляди нарушения Според засегнатите повечето констатации са абсурдни

"Повечето от  генералните заключения на доклада "Симеонов" не са новост и имат няколкогодишна давност. Най-сериозните обвинения на доклада "Симеонов" са с най-малко спорна валидност и едва ли ще помогнат за особено проясняване на картината в енергетиката."

Специализираното в енергетиката издание 3-ENEWS: Доклад на Валери Симеонов констатира, че двата американски ТЕЦ-а и ВЕИ са виновни за състоянието на енергетиката

"Документът бе представен от председателя на комисията и депутат от Патриотичния фронт Валери Симеонов, който посочи, че той е подготвен с помощта на сътрудника му Стефан Гамизов."

Четете, който си искате и колкото си искате. Ако имате излишно време де.

И въпреки, че още не съм виждал въпросният междинен доклад аз вече си представям, как ще изглежда корицата му:

image

Много приказки, много, НО БЕЗ НАЙ-ГЛАВНИТЕ, констатции, няма виновни - няма наказани. А то няма и как да бъде иначе. Не е възможно съучастниците в енерГЕПИката да разследват сами себе си. Такова нещо все още не се е случвало в човешката история, в нито една област и сфери на дейност.

Само ще припомня някои от най-важните неща, които липсват от творението на Симеонов, Гамизов и компания.

image

Целенасоченото и преднамерено изтикване на Националната електрическо компания (НЕК) от износа на електроенергия за съседите, който иначе бележи абсолютни рекорди, в цялата история на този бизнес. (Подробности в "Незнание = невежество = бедност = мизерия")

image

Манипулативните ежеседмични справки на Електроенергийния системен операто (ЕСО), за енергийния баланс, който на практика се оказва дисбаланс, защото ... те никога не посочват в тях количествата на внасяната електроенергия. (Подробности в "Електро-енерГЕПИен (дис)баланс по български") По този начин се скрива и другото важно перо, което е подпомагало финансово НЕК, до края на 2010-та г. - транзита на електроенергия. Сега и транзита и рекордния износ над 99% е в ръцете на "честните частници", които знаят на кого и по колко да се отчетат.

За пълнота на картината ще ви припомня и историята на износа на електроенергия от България за съседите:

image

И наистина съвсем накрая да ви припомня и съучастниците на Симеонов и Гамизов в написанието на горната порнография - членовете на ръководената от Симеонов комисия:

image

Горкият Фьодор Михайлович Достоевски! С какво е заслужил така да се гаврят с него, даже и в гроба му?

Георги Котев



Гласувай:
6



1. atanasio - Г-н Котев
02.08.2015 12:07
Аз лично съм писал писмо април 2011год. да се спре веднага сключването на договори за изкупуване на ток от ВЕИ или да се направи като Германия където цената е 0,80 евро но всяка година цената се намалява с 9% задължително и 20% ако тяхната ДКЕВР реши и т.н. и ние имахме 5% в закона но го махнаха 01/07/12год.

Казано иначе ЕС искат 20% от ВЕИ и какъв беше проблема да са държавни фотоволтаици и перки ????

На 17 03 2013год. екс м-р Трайчо Трайков при Карбовски каза,че е заварил молби за 12 000 MW фотоволтаици и ветрогенератори и до оставката му са пресъединени 200 MW и за три месеца до 01.07.12год. са пресъединени още 700 MW при заложени 300MW ток от фотоволтаиците за 2020год.

Мисля ,че Валери Симеонов е прав за много неща и прекрасно обясняват как ТЕЦ 1 и 3 ограбват хората с 2.7 млрд. - http://www.skat/news.php?action=7&newsID=31471

Иначе за НЕК сте абсолютно прав ,че трябва да изнася тока
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9892059
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930