Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2015 22:09 - АЕЦ-а влезе в обяснителен режим и ... вонята се разнесе.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4218 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След публикацията в последния брой на в-к "БанкерЪ" (Да продадеш ток за 15 минути / Скандален търг в "Козлодуй") и последващият ми коментар (Последното престъпление на шефа на АЕЦ-а разкрива още по-голямо на партийно-енерГЕПИйната мафия.) на интернет сайта на централата се появи не едно, а цели две информационни съобщения - без прецедент!!!

Съобщение №1 (снимал съм ги и ги поставям 1:1, в случай че скоро ги скрият или променят - оригинала ТУК):

image

От него става ясно, че АЕЦ-а продава ток на НЕК, за регулирания пазар, на чувствително по-ниска цена от 29,75 лв/МВт.ч. От сайта на регулатора - КЕВР, до скоро назоваван ДКЕВР цената е доста по-различна, а именно - 37,41 лв/МВт.ч:

image

Кой казва истината или лъже??? КОЙ? КОЙ? КОЙ???

Другото, което АЕЦ-а не пропуска да ни "зарадва" е, че схемата за източването и през схемата с удължаването на кражбАта ("модернизацията") не е застрашена и тя ще продължи с пълна пара!!!!

Съобщение №2 (оригигинала ТУК) (за по-добър прочит кликнете с мишката върху съобщението/снимката):

image

В него, на практика се потвърждава обявената от в-к "БанкерЪ" схема, като само се "удължава" срока и от 15 на 25 минути!!!!

Но много по-интересното е признанието, че "не намаляването на цените на предлагане, а нереализацията на енергията ще има по-големи финансови последици за дружеството". Казано иначе, те признават срива на чените от близа 20%, за последните 4 месеца (разкрито в Последното престъпление на шефа на АЕЦ-а разкрива още по-голямо на партийно-енерГЕПИйната мафия.) и даже заявяват, че и последващ спад не е заплаха за дружеството, стига тока да се продава на "когото трябва"!!!

Тук няма какво да се добави!!!

Ако е вярно заявлението на АЕЦ-а за ниската цена на тока, за регулирания пазар (виж Съобщение №1), плюс признанието за прогресивен срив на цените на т.нар. "свободен пазар" от близо 20% възниква въпроса - ЗАЩО НИ ГЛАСЯТ НОВА СЕКИРА СЪС СКОК НА ЦЕНИТЕ ОТ 1-ви ЮЛИ????

image

Изпълнителния директор на АЕЦ-а и главен заподозрян в далаверата Димитър Ангелов.

Георги Котев



Гласувай:
4



1. blasterica - Хипотези
04.05.2015 20:42
Уважаеми г-н Котев,
тук изпадаме в 2 хипотези.
1. Че цените са паднали, но не знаем какви са реалните цени.
2. Че имаме хищническо ценообразуване.
към 2: В приведения от Вас пример за "обяснителен режим", който е много трагикомичен, може би става дума за т.н. хищническо ценообразуване, което се преследва строго от ЕК. Хищническото ценообразуване се прилага при картел или доминираща позиция. С него трябва да се занимаваа националният орган за защита на конкуренцията. Ако той не се занимае с него (не виждам в България този орган някога да се е занимавал изобщо със защита на конкуренцията) може казусът да се изпрати изпрати директно до ЕК. ЕК го разглежда и се произнася по него, независимо от това дали националният орган за защита на конкуренцията го е разглеждал или не. Това е много сериозно и сериозно наказуемо престъпление в ЕС.
Не знам дали в България има независими юристи, които биха се занимали с този казус, но и директно въпросът може да се отнесе в ЕК без посредничеството на юристи, и ЕК веднага ще го разгледа по силата на чл. 101 и 102 от договора за основаване на ЕС. Това е престъпление към устоите на ЕС.
към 1. Относно себестойността на продукцията на АЕЦ нямаме данни. Принципно като ядрена централа, АЕЦ трябва да използват много прецизна система на калкулация на себестойността на продукцията си (електроенергия) която трябва да бъде правена по метода Full cost acounting. При него трябва да се вземат пред вид и всички разходи, които АЕЦ трябва да прави относно риска от изтичане на радиация, което уврежда и в каква степен уврежда околната среда и човешкия живот. Както и трябва да предвиди разходи за съхраняване на ядреното гориво, и пр. и пр. Аз не знам в България да се използва този метод, както и одита му (верификация).
Може би министър Петкова би хвърлила светлина върху проблема, защото тя се явява одитор. Както и министър Петкова беше обещала, че ще одитира енергийния сектор, но на мен не са ми известни резултатите от нейния одит и дали той се състоя.
цитирай
2. gikotev - Re: Хипотези
04.05.2015 20:59
Пак благодаря за полезния и познавателен коментар, НО, за съжаление, самият аз не съм в добра позиция да кореспондирам с ЕК. Ако някой юрист види този материал и реши да се захване аз няма да имам нищо против, даже няма да претендирам за първенство в разобличаването. Ако Вие можете да го представите на някой способен и добър юрист, който да се захване, само ще се радвам.
Благодаря и поздрави!
цитирай
3. blasterica - Ре
04.05.2015 21:24
Уважаим г-н Котев,
с този казус, изнесен от Вас, трябва първо, тъй като България е членка на ЕС, да се занимае Комисията по закщита на конкурен;ията, без да чете в интернет, а като следи това, което трябва да следи по задължение.
Второ, с това трябва да се е занимала веднага министър Петкова.
Трето, за това трябва да е бил сезиран премиер-министъра Борисов, защото е казус относно устоите на ЕС.
Четвътро - Комисия за защита на потребителите„
Пето - Министерство на околната среда и водите
Шесто - Министрество на регионалното развитие,
а преди тях ДАНС, МАНС и всякаквите служби за сигурност.
а още преди тях - посланици, аташета и пр. на съюзническите или партньорските държави, които впрочем със сигурност са наясно, но дипломатично си мълчат.
Както разбира се е трябвало да реагира бореца за народни правдини Стефан Гамизов, герой на Вашия блог.
КЕВР представете си, няма такива права. Въпрос на идиотско и несвъместимо също с ЕС правилата законодателство на енергийните комисии в НС и на целия парлиамент на България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9895918
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930