Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2014 09:53 - Ново доказателство за готвено източване на 2 милиарда от АЕЦ "Козлодуй".
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3808 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.10.2014 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По ирония на съдбата, случайно или не, то се появи в деня на последните парламентарни избори, в които за едно кюфте се бореха 25 "политика", а фактите около него се появиха в едно от най-четените издания в целия свят:

image

Статията:
France to weigh costs of maintaining older plants in nuclear policy

"Франция да си помисли за цената за подръжка на старите централи в ядрената си политика"

image

В материала се обсъжда "мирната" ядрена политика на няй-ядрената европейска държава Франция, което нас много, много не ни интересува, докато не гръмнат някой от 58-те си реактора. Това, което ни интересува нарочно съм го подчертал и заградил в червена рамка.

"Но това заобикаля проблема дали да се у-дъл-жа-ва експлоатационния живот на 58-те им ядрени реактора (имат предвид блокове - бел. Г.К.), чийто държавен собственик би желал да удължи от 40 до 60 години."

А сега ще ви покажа много кратка история на всичките 58 ядрени реактора, взета на заем не от къде и да е, а от интернет страницата на Световната ядрена асоциация (World Nuclear Association):

image

В последната, най-дясната, колонка са посочени месеца/годината на въвеждане в експлоатация на всеки един от блоковете в съответната АЕЦ, назована във втората, от ляво, колонка.
За правилното прочитане и сравнение с нашите два действащи блока ще ви напомня, че 5-ти блок в АЕЦ "Козлодуй" е пуснат в експлоатация през 1987-ма година, а 6-ти блок - през 1991-ва г. Сега вече можете да сравнявате с френските. Повече от половината им ядрени съоръжения са пуснати в експлоатация преди нашите два блока!!! Въпреки това те твърдят, че проектният им живот е 40 години.

И тук настъпва интригата и развръзката на загадката! Макар проектния ресурс на двата наши действащи блока също да е 40 години в продължение на вече поне 4 години ядрената мафия, със съдействието на всички "медии, политици и институции" ви облъчват с лъжата, че той е 30 години и трябва да се похарчат едни (ваши) пари, за да се удължи до не знам кога и колко си!!!

image

Нещо повече! Проектния ресурс/живот на двата наши блока вече е удължаван и цената за това още се плаща и ще продължава да се плаща до 2021-ра година. Това се вижда от последния финансов отчет на АЕЦ-а:

image

Съгласно така проведеното и още изплащащо се мероприятие двата блока би следвало да продължат безпроблемната си работа до 2042-ра и 2046-та година, съответно, минимум!!!

Вместо това, по време на предизборния цирк пожарникаря Бойко Борисов вдигна цената на предстоящото източване до 2 000 000 000 (два милиарда) лева!!! (
Нова мощна доза убийствени за България лъжи на Бойко Борисов.) Неговия бивш министър Трайчо Трайков стартира наддаването преди 4 години от 266 милиона евро (малко над 500 милиона лева), после мизата беше неколкократно повишавана, за да стигне Бойко-вите апетити, но не е сигурно, че това е края.

За да е гарантирано мероприятиета преди дни ви показах тук и сега ще ви напомня
Енергетиката в партийните програми: "Искате на топло? Копайте си го!", където ще се убедите, че всички водещи и току що избрани да влязат в Народното събрание "политически" (разбирай престъпни) сили са заложили на тази ясла.

За да гарантира ускоряване и безпроблемно протичане на схемата ГЕРБ-ерасткото правителство на прецедента Плевнелиев назначи преди седмици другаря Димитър Ангелов (племенник на комунистическия премиер-министър Гриша Филипов) за директор на АЕЦ-а и той побърза да заяви, че това е първостепенна задача за него (
БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ! Новия шеф на АЕЦ-а нападна открито предшественика си.).

Тази схема съм я развивал тук в десетки материали и доказателства. Но сега ще ви споделя само едно от най-пикантните от тях, което е пряко свързано с френския клон на ядрената мафия
Ядрената мафия се "поправи" след поредното ми разкритие..

ТОЛКОВА! Останалото зависи от ва. Спестявайте, защото те имат нужда от вашите пари!

Накрая ви предлагам да се запознаете и със световния рейтинг, по посещаемост, на изданието публикувало новината

image

Г. К.






Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893570
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930