Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2017 11:19 - Най-лъжливото племе на света
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1660 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако си мислите, че това са българите или техните съотечественици индо-българите дълбоко се заблуждавате. Много по-изкусни и безочливи в този занаят са едни пра-роднини на индо-българите. Това ни съобщава руската държавна корпорация Росатом вчера, в изключително безочливото словоблудство:

image

Министър на науката и технологиите в Бангладеш привидя 100 години живот във все още НЕпостроена АЕЦ, в страна където никога не е имало АЕЦ. Ето какво има още в (дез)информацията:

"АЭС не только покроет потребности в электроэнергии, но и заметно повысит престиж страны, поскольку Бангладеш станет 32-ой страной мира, использующей атомную энергию". Он подчеркнул, что с началом возведения АЭС "Руппур" Бангладеш "вступает в элитный ядерный клуб", показав всему миру, что способна на такое строительство.  "Электричество изменило жизнь многих наших соотечественников. Ещё недавно люди в деревнях ложились спать с наступлением темноты, а сегодня с приходом электричества они могут заниматься полезными вещами". "И АЭС сыграет огромную роль в реализации поставленной правительством задачи: превратить Бангладеш в страну со средним уровнем дохода на душу населения к 2021 году и в страну с развитой экономикой к 2041 году", - указал он.

"Новата АЕЦ не само ще покрие нуждите от електроенергия, но и ще повиши престижа на страната, тъй като Бангладеш ще стане 32-та държава в света, използваща атомна енергия". Той подчерта, че с началото на изграждането на АЕЦ "Руппур" Бангладеш "влиза в елитния ядрен клуб", показвайки на целия свят, че е способна на такова строителство.
"Електричеството измени живота на много наши съотечественици. Съвсем до скоро хората по селата си лягаха с настъпването на тъмнината, а днес с идването на електричеството те могат да се занимават с полезни неща". "И АЕЦ-а ще изиграе огромна роля в реализацията на правителствените задачи: да превърне Бангладеш в страна със средно ниво на доходите, на човек от населението към 2021-ва г. и в страна с развита икономика към 2041-ва г." - каза той.
...........................................

До 2021-ва г. въпросната АЕЦ още няма да бъде изградена и пусната в експлоатация, а не е сигурно дали и до 2041-ва това е осъществимо. Какви правителствени задачи и ръст на доходите го гони този лъжльо? Ние като имаме АЕЦ от НАД 40 години да не би да сме в ТОП 30 на най-богатите държави и народи по света?
А що се отнася до живота на бъдещата АЕЦ нека видим до колко са просъществували сега действащите по света:

image

Наближавайки 50 години експлоатация АЕЦ става повече от опасна и рискова и на практика до сега няма случай на достигане до 60 години. Горната графика е от последния ежегоден Доклад за статута на световната ядрена енергетика.
Нито бангладешкия министър, нито Росатом разкриват тайната на дълголетието, което обещават да постигнат.

image

Хиляди жители на Бангладеш отиват на ежегодното ритуално поклонение пред свещенната АЕЦ.

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9897418
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930