Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2017 09:19 - МЕГА енерГЕПИйно ужилване
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1298 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И макар то да се е случило миналият четвъртък, 17-ти август, за него мощно изрева едва вчера, 21-ви август, (дез)информационното издание "Капитал". Става въпрос за тайна търговия с електроенергия в големи количества и на неясно какви цени. Но ето как съобщава за това въпросното издание (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Понеже от няколко дни Блог.БГ ни/ми е отнел правото за вграждане на хиперлинкове всеки желаещ ще трябва да си ги търси, горните статии, в сайта на изданието.

И макар (раз)следването на МЕГА енерГЕПИйното ужилване на "Капитал" да е дълго и широко, то на практика заглавието и под-заглавието, които виждате по-горе, казват почти всичко. В статията има много намеци и недомлъвки, без да се дават източници за проверка и установяване на истинския механизъм на ужилването. Казано по-просто, става ясно, че едни играчи, в една тъмна стаичка на т.нар. български енерГЕПИен пазар сега рИват, че други играчи, в друга тъмна стаичка на същата "сграда" са им скрили топката. И то най-голямата топка. Ама как хубаво ви го казах? А?

Какво, обаче прави впечатление, за което "Капитал" не говори? Прави впечатление, че ужилването се е случило на енергийната борса в четвъртък, 17-ти август, а съобщението за него се появява едва ЧЕТИРИ дни по-късно. През това време са правили разследване? Едва ли? От съдържанието на материала не личи да са намерили някакви приемливи отговори на възникналите въпроси. По-скоро времето е отишло за търсене на формата, начина и силата на ответния удар, който обаче се оказва доста слаб. И още!

Не случайно горе ви показах списъка с последните статии на някоя си "журналистка" Ралица Николова, която явно в "Капитал" пише за енерГЕПИка. (Там често ги сменят "специалистите" по енерГЕПИка.) Видно от горния списък предната и статия е била от 15-ти август, в която се отразява пресконференцията на министър енерГЕПИка, за бъдещите планове на ведомството по време на мандата на Мутра3. Именно в този материал бяха прикрити ДВЕ гигантски престъпления (много по-големи от сегашното ужилване) на политико-енерГЕПИйната мафия, за едно от които по-подробно ви разказах в "Очна ставка" (http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/08/20/ochna-stavka.1563022). Излиза, че "Капитал" (раз)следва престъпленията по избор или по поръчка? По поръчка на тези, които сега трябва да разследва, защото лично са засегнати, но не могат, заради предни обвързаности. Весело? А? И още!

Както стана ясно по-горе последното ужилване се е случило на 17-ти август. На същият ден и още по-вероятно в момента на самото ужилване се е случило друго светло енерГЕПИйно събитие, което, обаче, "Капитал" НЕ отразява. За него ви разказах и показах историческа снимка вчера в "Не го заплашвайте, той сам си го търси" (http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/08/21/ne-go-zaplashvaite-toi-sam-si-go-tyrsi.1563199). Именно двамата главни герои от снимката са моите основни заподозрени, за сценаристи на последното ужилване. Това в голяма степен обяснява и, защо ги стягат кАпите та не могат да си ги сложат на тиквите? И още!

Нито "Капитал" и нито една "българска медия" никога няма да ви кажат истината за престъпленията на политико-енерГЕПИйната мафия. Истинските разобличения са само тук. Но независимо от това интереса към лъжите превъзхожда волята за преборването на престъпниците. Това показват червените стрелки на горната снимка.

А кой и как е виновен за това оставям на жертвите сами да си отговорят.

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9819721
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031