Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2016 12:19 - Срамните тайни на министър срамно име
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В началото на седмицата министър срамно име даде пресконференция, за да ни се похвали колко добре се развива енерГЕПИката, под нейното лично и вещо ръководство. И за да не губим излишно време нека видим, как тя прави това, като се обърнем към уеб-страницата на министерството, където е отразена въпросната пресконференция. Нека се ограницим само в частта касаеща АЕЦ"Козлодуй". Ето какво преразказват от министерството:

Държавните енергийни компании подобряват финансовите си резултати през 2015 г.


АЕЦ "Козлодуй" традиционно отбелязва положителен финансов резултат, като през 2015 г. увеличава печалбата си с 4 млн. лв., която вече е 82.4 млн. лв., срещу 78.4 млн. лв. през 2014 г. Един от сериозните фактори, съдействали за това увеличение е участието на дружеството на свободния пазар на електроенергия, където атомната електроцентрала успява да реализира своята продукция на цени почти два пъти по-високи от регулираните. Това е практическо доказателство, че борсовият пазар съдейства за подобряване финансовото състояние на най-големия производител на електроенергия в страната.

image

А сега нека видим и, как вестник "24 часа" е отразила същата пресконференция и пак в частта АЕЦ "Козлодуй":


Теменужка Петкова: БЕХ има печалба от 29,6 милиона лева през 2015 г.

"Пред АЕЦ "Козлодуй" стоят много важни задачи, тези задачи са свързани с основните приоритети на правителството в сектор "Енергетика", а именно удължаването на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", сподели още Теменужка Петкова. "За да бъде този процес успешен, е налице необходимост от сериозен финансов ресурс, който следва да бъде усвоен. АЕЦ "Козлодуй" към настоящия момент успява със собствени сили да се справи с този процес", посочи тя. По думите на министъра, "АЕЦ Козлодуй" произвежда близо 34% от електрическата енергия в страната и традиционно реализира положителен финансов резултат от своята дейност. "През 2015 година спрямо 2014 година е налице увеличение на този положителен финансов резултат, като от 78 млн. лева за 2014 година, финансовият резултат на АЕЦ "Козлодуй" за 2015 година е 82 млн. лева", уточни Теменужка Петкова.

Забелязахте ли? Чиновниците от министерството "не са разбрали", колко ВАЖНА ЗАДАЧА и ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ на правителството е "УСВОЯВАНЕТО" на едни стотици милиони лева ("сериозен финансов ресурс"), по схема за удължаване на грабежа. А?
Забелязахте ли? Срамно име си има срамни тайни?

Най-последните активни действия на срамното име, по легализирането на това срамно дело бяха предприети в края на месец март, от трибуната на Народното събрание, за което аз своевременно и най-добросъвестно ви запознах в "
Министър срамно име с ново гигантско престъпление".

Но и това не е всичко! Между парламентарната постановка на срамното име и последната и пресконференция се появи култово съобщение на руския държавен концерн РОСАТОМ (
Прошло заседание Координационного комитета по проекту продления срока эксплуатации энергоблока №2 Армянской АЭС), което за пореден път изобличава нашата счетоводителка. Накратко - мното по-старият (пуснат в експлоатация през 1977-ма г.) блок №2 на АЕЦ "Армения" ще удължава проектният си ресурс за първи път след почти 40 годишна експлоатация. Нашите много по-млади и модерни два блока 5 и 6 (пуснати през 1987-ма и 1991-ва години, съответно) все още нямат и ТРИДЕСЕТ години експлоатация, а вече ВТОРИ ПЪТ и им се "удължава" нещо си. А срамно име осчетоводява "усвояването" на ресурса, но се срамува да го споменава.

НО И ТОВА НЕ Е ВСИЧКО! На пресконференцията срамно име нито веднъж не споменава факта, че през изминалата 2015-та г., която тя отчита като успешна, България е постигнала АБСОЛЮТЕН РЕКОРД по износ на електроенергия в цялата си 1335 годишна история. Тя "не знае" или пък се срамува? А?

Историята на износа на ток от България, по години, можете да си припомните от "
Мощен автогол на политико-енерГЕПИйната мафия".

На края, вместо поздрав за празниците, ви напомням, че "
На българския роб, с любов!" очаква своят 20 000 (двадесет хиляден) посетител. Тогава ще започне разплитането на най-мощния учебник по енерГЕПИка, публикуван до сега у нас. Към днешна дата, пет дни от началото, е постигната едва1/8-ма част от крайната цел. С тези темпове е напълно възможно никога да не достигнем до осветяването на истината.

Георги Котев



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9893582
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930