Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 10:19 - Министър срамно име с ново гигантско престъпление
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2305 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 15.04.2016 10:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно ТРИ седмици (на 25-ти март), в пленарна зала на НС министър енерГЕПИка, същата със срамното име, извърши гигантско престъпление, което струва на всички нас много над 1 МИЛИАРД ЛЕВА. Неин партньор в криминалната сценка беше друг народен слуга, от престъпната група на червените столетници. 
Преди да ви покажа как се разви постановката ще ви посоча източника на информацията. А това е уеб-страницата на Народното събрание и архива със стенограмите от пленарните заседания. Конкретната стенограма от заседанието на 25-ти март можете да видите от ТУК. ОСВЕН ТОВА! В горният ляв ъгъл на страницата със стенограмата се предлага видео архив от него. Можете да видите сценката 1:1, на видео запис. Видеото е разделено на две части. За да си спестите времето се насочете към Част №1. Неговата обща продължителност е 3 часа и 23 минути, но вие започнете от момента, в който таймера показва 1 час и 9 минути (1:09).
Ето и интересният момент от стенограмата:

ПРЕДСЕДАТЕЛ КИРИЛ ЦОЧЕВ: Благодаря.
Всъщност Вие нямахте два уточняващи въпроса, заради което няма да има и отговор на двата въпроса. Благодаря Ви, господин Бинев.
Въпрос от народния представител Васил Миланов Антонов относно бъдещето на Пети и Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” и перспективите пред атомната ни енергетика, включително изграждане на нови мощности.
Заповядайте, господин Антонов, за да развиете Вашия въпрос.
ВАСИЛ АНТОНОВ (БСП ЛБ): Уважаеми господин Председателстващ, уважаеми колеги! Уважаема госпожо министър Петкова, до 2008 г. на Пети и Шести блокове на АЕЦ „Козлодуй” е извършена модернизация от западни компании за 560 млн. евро, като целта е те да работят безопасно за периода от 16 години, тоест до 2024 г.
През 2012 г., само четири години след завършване дейността по модернизацията им, са стартирани програми за комплексно обследване на фактическото състояние и остатъчния ресурс на конструкциите, системите и компонентите им.


(Подчертаването е от мен, защото в тази част се заключава зърното на престъплението.) По нататък червеният слуга налива вода в мелницата на удължаването на грабежа от АЕЦ-а, което се извършва в момента. Сами ще си видите това от оригиналната стенограма. И ето какво му отговаря министър срамно име:

МИНИСТЪР ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: Уважаеми господин Председател, уважаеми дами и господа народни представители! Уважаеми господин Антонов, наистина Вашият въпрос е изключително актуален и много, много важен за българския енергиен сектор.
Както Вие споменахте, както ние в нашата програма на правителството в областта на енергетиката ясно сме посочили основните приоритети.
Един от най-важните ни приоритети е именно удължаването живота на Пети и Шести блок на АЕЦ „Козлодуй”.

На практика срамно име заявява, че за тях е важен приоритет удължаването на грабежа. Тя НЕ оспорва заявените години от червеното другарче! Пояснявам, как става това.

image

Проектният експлоатационен срок на сега работещите два блока в АЕЦ "Козлодуй" (5 и 6) е 40 (ЧЕТИРДЕСЕТ) години. А сега нека отидем на уеб-страницата на АЕЦ-а, за да се убедим, кога те са били въведени в експлоатация:

Пуск на 5 блок: 1987 г.
Пуск на 6 блок: 1991 г.

Значи през 2008-ма година, както твърди червеното слуга, те са били на възраст 21 и 17 години, съответно. До краят на проектната им експлоатация остават съответно 19 и 23 години. Към тях прибавете и удължените, с цената на 560 МИЛИОНА ЕВРО (без лихвите от заемите, които продължават да се изплащат и днес) още 16 години и се получава, че те могат да работят безопасно и безпроблемно до ...

             Блок № 5 - 2043-та година
             Блок № 6 - 2047-ма година


И до тогава не е нужно да се харчи и 1 стотинка, за каквито и да било "удължавания", освен на грабежа, за което говорят в останалата част на диалога си марионетките - срамно име и червено слуга - вижте останалото в стенограмата.

По повод на това престъпления съм писал и показвал доказателства ДЕСЕТКИ пъти тук, но последната постановка на срамно име е нов щрих в сагата. Поради което и си струва да се отбележи. За дооформяне на картинката ще ви припомня ДВЕТЕ най-мощни доказателства, които много пъти вече съм ви показвал.

image

Статията е от в-к "Дневник", от края на 2003-та г., в разгара на тогавашната модернизация. И лично ръководителят на мероприятието заявява, че в резултат проектният ресурс на блоковете (за журналята блок и реактор е като Петър и Пешо) ще се удължи с 15 години над съществуващия ресурс от 40 години.

image

Съобщение, престояло дълги години, на уеб-страницата на френския, държавен ядрен гигант АРЕВА, участвал в първото "удължаване", в което се заявява, че то ще важи за между 15 и 20 години. След като разкрих съучастието на франсетата в мащабното престъпление, те промениха текста на това заявление !!! Подробности за това вижте в:

"
Ядрената мафия се "поправи" след поредното ми разкритие" и

"
Френският посланик: Ще превърна България в черна дупка"

В момента, както заявява в стенограмата срамно име, друг френски, държавен ядрен гигант "удължава" грабежа от АЕЦ-а.

image

Заемът от първото "удължаване" продължава да се изплаща и ще продължава да се изплаща още цели ПЕТ години. Ние го плащаме през цената на тока. В момента се крадат други СТОТИЦИ МИЛИОНИ, които пак ние ще плащаме.

Вчера едно ЕРП поиска поскъпване на цената на тока от средата на годината с нови 21%. И не без основание това искане? Ето още един аргумент в негова полза:

(Само)убийството на един народ

Георги Котев



Гласувай:
14



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9884600
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930