Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 12:09 - История на световния ядрен арсенал - интерактивно инфо.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1321 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интерактивната (нарича се така, защото можете сами да я управлявате и манипулирате) графика е дело на медиа №1 на световната ядрена мафия "Бюлетин на атомните учени" (Bulletin of the Atomic Scientists). Същият, който още в първият си брой (преди 70 години), в първата си статия, на първата си страница прокле четири страни в целият свят, сред които и ... България. (Вижте 1-ва страница, на 1-ви брой по-долу. Първоначално изданието се е именувало "Бюлетин на атомните учени на Чикаго", но още на втората година от съществуването си името на града отпада и продължава да се публикува така, до ден днешен.)
Тези дни този, аз го наричам "държавен вестник на световната ядрена мафия", публикува интересна интерактивна инфо-графика, показваща и разказваща подробности от официалната (колкото са решили да ни осветят) история на световния военен ядрен арсенал, по страни и бройки на притежаваните от тях ядрени бойни глави. Като кликнете с мишката на долната снимка ще се пренесете на платформата, на която можете да разглеждате и движите, в желаният от вас начин, графиката.

image

Коментарът ми ще е кратък. Независимо, че от графиката се вижда, че след 1986-та година започва рязък спад на количеството ядрени бойни глави, това в никакъв случай не означава намаляване на ядрените оръжия. Ъ-ъ! Ядреното гориво (уран или плутоний), даже и след изваждането му от бойните глави, си остава ядрено гориво и е смъртоносно опасно. Даже и част от него да е заминало за използване за "мирни" цели, в промишлените ядрени реактори, за производство на топло и електро енергия то пак си остава оръжие. А това е така защото в процеса на изгарянето си то произвежда смъртоносни и много дълго живеещи (минимум 100 000 години) високо-радиоактивни продукти на деление. Това пак е оръжие, щом с него можеш да убиваш. Така, на практика, графиката на ядрената мафия и подвеждаща!!! А вие да не би да сте очаквали нещо по-различно от бащите на най-голямото, създавано някога от "хора" срещу всичко живо на планетата Земя???

А ето и обещаната 1-ва страница, на 1-ви брой на този бюлетин:

image

Повече подробности за тази история можете да научите във "
Мястото на България, в зората на световната ядрена мафия?"

Георги Котев






Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9894525
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930