Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2015 11:09 - Депутати: Не е нормално робите да не си плащат тока за електрическия стол?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2606 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди по-малко от три седмица родния парламент(е) роди още едно изродче и го нарече "ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА СЪСТОЯНИЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ". Казано по-просто този изрод трябва да ни избави от тиранията на политико-енергийната мафия. Т.е. да "пореже" само себе си. Възможно ли е това???

image

Пълният състав на въпросната комисия, с който ви запознах в материала "
Убийците на енерГЕПИката получиха премии от ... новият дълг!". На първото заседание от тях отсъства само доносника от ДС, с прякор Вергил, на долния ред, по средата.

Миналата седмица тази комисия-изрод проведе първото си заседание. Подчертавам ПЪР-ВО-ТО, защото това е важно! На първите си заседания подобни формирования се занимават обикновено с определяне/приемане на правилата за работата си, а също така и набелязват главните цели на бъдещата си дейност. Със същото нещо се занимават и въпросните народни любимци, НО с едно извънредно изключение. За какво става дума?
Стенограмата на 1-то заседание:

ПРОТОКОЛ N1
Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я
ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРЕТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
-----------------------------------------------------------------------------
ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА
СЪСТОЯНИЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА В
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

П Р О Т О К О Л

№1

На 4 март 2015 г. /сряда/ от 16.00 часа в Огледалната зала на Народното събрание, се проведе заседание на Временната анкетна комисията за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България.
Заседанието бе открито в 16.00 часа и ръководено от господин Валери Симеонов – председател на Комисията.


Приемат правилника за дейноста си и пристъпват към приоритетите. Думата има председателя на комисията - па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов:

image

"... аз не мисля, че е нормално едно държавно предприятие да продава на по-ниска от производствената си цена. Затова го цитирам. Ако искате може да отпадне. Казвам каква е причината да влиза вътре АЕЦ “Козлодуй”"

Пак повтарям, че това е едва 1-то заседание на комисията-изрод, а председателя и, и всичките му колеги, вече са наясно с язвата на енергийния сектор!!!!! (Никой не му се противопоставя или възразява!!!) А не беше ли целта на комисията да събере всички факти, съпостави, анализира и чак тогава да раздава изводи???? Ъ-ъ! Още от самото начало трябва да се знае! АЕЦ-а продава евтино, поради което трябва така да "си свършим работата", че в крайна сметка да бръкнем в джоба на робите, за сметката за тока, за електрическия стол, на който ги печем, бавно но сигурно!!!
На практика още на първото си заседание този изрод си свърши работата на почти 50 %. Останалите 50 % ще определят размера на грабежа, който ще ни приложат???

А сега, ако искате, нека видим, дали наистина АЕЦ-а продава продукцията си под себестойноста и??? Как да сторим това ли? Много просто - с помощта на изпитания метод за постигане на познатие наречен СРАВ-НЕ-НИ-Е!!! С кого ще сравняваме? Нека да е с най-големия, най-мощния и най-първия клон на световната ядрена мафия, този на САЩ? Съгласни ли сте? Все пак там работят почти 100 ядрено-енергийни блока.
За помощ ще се обърнем към американсия Институт по ядрена енергия (Nuclear Energy Institute - NEI). Той дава много проста и лесно разбираема разбивка на производствената цена на електроенергията от АЕЦ, като я разделя на два основни компонента - разходи за ядрено гориво (1) и разходи за експлоатация и поддръжка (2). И ето какви са били те средно за един ядрен, енегиен блок, напълно съпоставим по тип и по мощност с родните (блокове 5 и 6, в АЕЦ "Козлодуй"), през 2013-та г., виждаме от долното твърдение на ядрения институт:

image

Горивна съставляваща - 0.79 цента.

Производствена съставляваща - 1.51 цента.

Сумарно - 2.3 щатски цента!!!!!

Годината е 2013, както се вижда от доклада на института. Курса лев-долар тогава е от порядъка на 1.45 лева за един "гущер" (така в младоста ми наричаха щатските долари). Това прави 3.335 родни стотинки за един кило-ват-час.

А сега нека сравним с цените, на които АЕЦ-а продава на НЕК-а, а също така и на т.нар. "свободен пазар" на електроенергия. Първо - на НЕК, по установени от ДКЕВР тарифи:

image

Превеждайки мега-ват-часовете (МВт.ч) в кило-ват-часове (кВт.ч) и левовете в стотинки получаваме 3.741 стотинки/кВт.ч !!!!!

Излиза, че най-ниската цена, на която АЕЦ-а продава продукцията си е повече от 12% по-висока от себестойноста на същата в САЩ!!!!!

Но и това не е всичко! Освен на НЕК, по тарифи от ДКЕВР, АЕЦ "Козлодуй" продава (официално) близо половината си продукция на т.нар. "свободен пазар", а според последни разкрития (неофициално) около 3/4-ти от цялата си продукция. Цените там са минимум ДВА ПЪТИ по-високи от тези на регулирания пазар - около 7.5 стотинки/кВт.ч!!!!

Средно претеглени двете цени (на регулирания и "свободния") пазари прави около 5.62 стотинки за 1 кВт.ч. Това прави повече от 40% над себестойноста на продукцията от щатските АЕЦ!!!!! Как тогава, и от къде,
па(т)ри(оти)чния лидер Валери Симеонов узна и се убеди, че родната АЕЦ продава под производствените си разходи????? Сещате ли се? А? Ами другарчетата му от комисията? Всички мълчат! Защо ли? Защо? Защо???

image

Този стол харесва ли ви? Ако ДА събирайте пари за тока, с който ще ви ... Иначе агонията ще бъде още много дълга и още много по-мъчителна.

Георги Котев




Гласувай:
8



1. georgibojev - Време е някой да вземе нещата в свой ...
25.06.2015 19:19
Време е някой да вземе нещата в свой ръце.Но пита се дали ще се намери такъв. Това е така защото не се търси никаква отговорност.Явно като нация сме крадци и измамници,затова и търпим.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9891604
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930