Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 10:19 - Пореден бивш директор на АЕЦ "Козлодуй" замесен в корупционен скандал!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3852 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.01.2015 10:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не точно това съобщава днес в-к "24 часа", защото целта на "свободната журналистика" никога не е била да ви информира пълно, изчерпателно, вярно и коректно. Но нека започнем по същество. Поредния невинен "политик" е по-известен с прякора Вальо Кифлата/Баничката (Николов) от "партия" (разбирай организирано престъпно крило на мафията, която си има държава) ГЕРБ и заместник председател на комисията по енергетика в парламента.

image

Тук съм запазил визитката му от периода, котаго по време на предния мандат на Борисов Кифлата беше изпълнителен директор на АЕЦ "козлодуй". Но понеже толкова си разбираше от енергетика се наложи да се извършат още серия от безпрецедентни престъпления, най-значимото от които е назначаването на ЧЕП (члена на евро-парламента) Владимир Уручев (ГЕРБ) за член на СД на АЕЦ-а, за да "съветва" Кифлата, как да насочва правилно паричните потоци!!!

Но нека видим предисторията на поредното му "геройство". Съобщава го вчера в-к "168 часа", в материала си 

Подкуп ли взе депутат от енергиен бос пред очите ми?

Денят бе 20 януари (вторник), когато в ранния следобед ми бяха определили среща в сладкарницата на малък хотел в центъра на София.
Трябва да уточня, че става въпрос за място, което хората не само не използват, за да се крият, а често по-скоро дори и да се покажат.
Не след дълго в залата влезе един депутат от управляващото мнозинство, силно свързан с темата енергетика.
Народният представител седна през една маса на максимум 5-6 метра от мен, свали палтото, шала и бомбето от главата си и почака 4-5 минути, докато в сладкарницата се появи един много известен енергиен бос, който седна на масата до него.
Босът дойде с охрана и ме върна директно в екзотиката на 90-те. Единият бодигард седна на масата зад гърба на боса, друг пред стъклената витрина, трети мъжага във фоайето и още един около автомобила отвън. Веднага забелязах, че охранителят в залата носеше торбичка от амбалажна хартия в ръка.
Помислих си - покупките на боса, но защо ги разнасят, а не са ги оставили в мерцедеса отпред?
Получих изчерпателен отговор само след 20-ина минути. Тогава, докато босът и депутатът продължаваха разговора си, гардът сякаш по някакъв таен сигнал (или може би заучен чрез много повторения във времето маниер) взе торбичката, постави я мълчаливо на килима между шефа си и политика и се оттегли на поста си.
2-3 минути по-късно народният представител стана, облече си палтото, шала на врата, бомбето на главата, взе решително торбичката в ръка и с бърза крачка и стъклен поглед напусна невъзмутим сладкарницата. Енергийният бос си замина с яката свита максимум минута по-късно - колкото да не влезе в кадър с парламентариста на входната врата.
Аз, разбира се, не съм някакъв безнадежден песимист и въобще не твърдя, че в торбичката е имало пари. Може и да са поставили вътре последния брой на в. "168 часа", както се пошегува колежка.
Може и да е имало рекламен календар, луксозен тефтер, химикалка и ключодържател на фирмата на боса. А може и всичко описано дотук и още нещо между тях.
Няма как да отгатнем, ако не проследим парламентарната дейност на въпросния депутат - какви законодателни инициативи е имал и ще има, каква активност и по какви теми ще демонстрира в енергийната комисия на Народното събрание и всичко това какви допирни точки ще среща с интересите на неговия събеседник от сладкарницата - боса с охраната.
Трябва да е ясно, че нямам абсолютно никакви притеснения да напиша имената на двамата герои. Единия съм описвал многократно. Въздържам се единствено защото нямах възможност да надникна в хартиената торбичка и не искам да пиша присъди. Те трябва да се издават от съда. 
Едно обаче е извън всякакво съмнение - начинът на предаването и приемането на торбичката е повече от неестествен и неприемлив - особено на фона на двойните сметки за ток в Североизточна България. Сметки, които преди няколко зими свалиха цяло правителство.
Ще отбележа само няколко нечистоплътни момента в тази история. Първо, съгласно правилника народният представител не може да приема подаръци, освен ако те не са протоколни и на стойност до една десета от основното му месечно възнаграждение.
Депутатът в сладкарницата обаче не погледна и за секунда какво има в торбичката. Механично я взе като в слаб шпионски филм и си тръгна. Той нямаше как да разбере дали съдържанието й е "протоколно", а в случай че не е - дали не надвишава разрешената стойност (около 300 лева).
Второ, не е морално, етично и професионално депутат от енергийната комисия да се среща по хотели с енергиен бос. С него може да разговаря в Народното събрание, а в сладкарницата - с девойки.


Днес, незабавно, в-к "24 часа" дава трибуна на Кифлата да доразмаже "мармелада", в материала

Валентин Николов от ГЕРБ: Аз съм депутатът, описан в 168 часа, но не съм вземал подкуп

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов е признал във фейсбук профила си, че той е депутатът, описан от главния редактор на "168 часа"  Слави Ангелов как се среща с енергиен бос в сладкарница и получава плик. Ето изявлението му:

За да не продължават догадките и евентуално да тормозят мои колеги и за да не провокирам теория на конспирацията :

Аз съм Народният представител описан от уважаваният от мен Слави Ангелов в статиите на 168 часа и 24 часа .

Досега в какво ли не съм бил обвиняван, но за подкуп досега никога не е имало и съмнение. Но доживях и това. Преди да опиша случката ще задам следните въпроси, на които трудно- не, невъзможно е да се отговори дори от него:

1. Защо срещата , ако е за даване на подкуп, е на толкова оживено място, а именно „Кристал палас” на ул. Шипка, а не примерно в офиса или колата на господин Енергетика или на някое поне по-тайно и „задкулисно място”?

2. Ако бяха банкноти в една такава хартиена пазарна чанта, те щяха да са цяло състояние, не е ли по лесно плик или нещо за джоб?

3. Защо господин Енергетика ще подкупва моя милост, след като си има своя парламентарна група?

4. За какво е даден „Подкупът” , след като в 43-то Народно събрание, все още не съм внесъл предложение за закон?

5. Кой всъщност с такава внушителна охрана, където всички гледат него, даваш подкуп на разпознаваем депутат в най-оживеното място в София и за какво?

Нека да опиша какво се случи: В края на месец декември по Нова телевизия имаше репортаж за проблем в мина Чукурово и разговаряйки с отговорни хора поех ангажимент да издиря телефона на изп .директор на мината, за да разбера проблема и да взема отношение. Свързах се с колегата Филипов от БДЦ и го помолих да ми намери номера на телефона. Той го намери, прати ми го на SMS и ми описа проблема.

Да се разплачеш направо! Кифлата щял да се грижи за поминъка на хората!!!

А отговорите на поставените от него въпроси е повече от елементарен:

1. Знам къде е хотела, защото много пъти съм минавал покрай него (много близо до него е издателството на книгата ми "Ядреналин", на ул. "Кракра"), но никога не съм влизал, защото не мога да си го позволя. Хотела е бутиков и видимо скъп. Такива места не са толкова многолюдни, в страна в която над 80% от населението се смята за бедно, благодарение на такива, като Кифлата.

2. Както заявява в първата статия, журналиста от "168 часа" - нищо не пречи между подаръците да има банкноти. Защо Кифлата не е отворил торбата и да провери на място съдържанието и???

3. Разпадащата се въшка на Бареков, от която НИЩО не зависи.

4. Не е нужно да си внасял законопроекти ти, Кифла! В момента се гледат промени в закона за енергетиката в комисията, чийто зам-продседател си ти! Ферщейн?

5. Този въпрос се повтаря с №1, но той Кифлата толкова си и може.

Толкова! Вие съдете за "чистоплътноста" на този народен избранник. И силно се надявайте някой ден енергопродуктите - топло и ток да ви поевтинеят! Надевайте се! вЕрвайте им!

Предишния скандално изобличен директор на АЕЦ-а датира от началото на настоящия век. Той е Йордан Йорданов, по известен с прякора си Облия, заради внушителните си размери.

image

Той беше директор на АЕЦ-а по време на втората половина от мандата на кабинета Костов. След това се премести в кметското кресло на община "Витоша", София, където "Господари на ефира" направиха няколко разобличения за имотните му далавери, което го принуди да подаде оставка.

Мога още дълго да ви разказвам и за останалите, включително и настоящия шеф на АЕЦ-а (за повечето от тях на блога има повече от достатъчно разобличения), но ценя вашето време. Пак ще има поводи.

Георги Котев


















Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9896221
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930