Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 14:10 - До продуцентите и водещите на предаването ‘Лице в лице”, на бТВ.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4395 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.05.2013 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Дами и господа!

Пиша ви по повод вашето предаване от 24-ти април т.г., с участието на г-н Румен Овчаров.

Причината за това е факта на споменаването на моето име и коментирането на моите изявления и твърдения, направени пред вас, два дни по-рано.  А още повече обстоятелството, че по време на моето гостуване неговото име и събития свързани с негово участие не бяха споменавани нито веднъж. Неизбежно възниква въпроса – Защо и на какво основание Румен Овчаров коментира и обсъжда Георги Котев, а обратното не се полага? Този въпрос придобива още по-голяма важност заради факта, че по време на моето гостуване в студиото и двамата водещи се възползваха от правото си да подставят под съмнение верността на твърденията ми (респективно моята увереност), докато по време на „опроверженията”, които г-н Овчаров щедро сипеше това (съмнението) не се случи нито веднъж. Подозрението, че целта на гостуването му при вас и вашето различно отношение към него, в сравнение с отношението към мен, става повече от натрапчиво, когато се видят фактите опровергаващи голословните му твърдения. Нека ви покажа някои от тях.

Веднага след краткото видео с моето участие той заяви, че твърденията ми за използването на експериментално, рециклирано ядрено гориво било опровергавано и това струвало на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) цели 2 000 000 (два милиона) лева. Твърденията са две, че нещо било доказано, обратно на мое твърдение и, че това струвало толкова скъпо. Но дали това е така? По-лесно е да се докаже, че цената на услугата по „доказването” не е толкова голяма, колкото твърди г-н Овчаров пред вас и зрителите. От този линк можете да видите копията на двете фактури, с които АЯР се е разплатила с шведския експерт, който е провел мероприятието в единствено лице. Копията на фактурите са получени от АЯР по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Както се вижда от тях общата сума от тях възлиза на 18 000 (осемнадесет хиляди) евро, което прави по-малко 36 000 (тридесет и шест хиляди) лева. Вие обаче нито за част от секундата не допускате под съмнение твърдението на вашия гост? Така зрителя остава с впечатлението, че той е прав.

Твърдението му, че тази проверка доказвала обратното на моите констатации и твърдения, за използването на рециклирано ядрено гориво, е още по-смехотворно и нелепо, но вие пак не се съмнявате и вкарвате зрителите в заблуждение. Протокола от въпросната проверка беше получен от мен пак от АЯР и пак по ЗДОИ и аз с удоволствие ще го донеса във вашето студио и ще ви го покажа, а също и на вашите зрители, ако бъде уважено етичното ми право да го сторя, за да се убедите лично, какво точно доказва тази проверка. А то е повече от шокиращо. Въпросният протокол показва как по време на въпросната проверка, в средата на септември 2008-ма г., от територията на АЕЦ „Козлодуй” са изчезнали цели три тона ядрено гориво. Може да ви звучи невероятно, но това наистина е така и то е елементарно да се докаже, на базата на официални документи. Въпросният протокол (от само три страници) съдържа и други странни неща в себе си, но за сега смятам да се огранича само с факта, за липсващото ядрено гориво. Вие не смятате ли за важно и даже задължително право българският народ да узнае за изчезването на такова количество смъртоносно опасен ядрен материал?

След като г-н Овчаров „опроверга” неопровержимото г-н Димитър Цонев го попита за бъдещото връщане в България на високо-радиоактивните и дългоживеещи продукти на деление на ядреното гориво. Ако това гостуване на Овчаров при вас и имаше някаква стойност то тя се състои във факта, че за първи път в национален ефир политик от неговия ранг потвърждава, че в бъдеще ядрения боклук ще се връща и съхранява в България. Но с това се изчерпват всички достойнства на мероприятието. Веднага след него последва още една неприлично голяма лъжа, която целеше да убеди вас и вашите зрители в отсъствието на рискове при това бъдещо мероприятие. Но дали това е така?

Нека първо проверим достоверността на твърдението на г-н Овчаров, за количествата на смъртоносния боклук, който след години ще се връща в България. За целта той си послужи с едно сувенирно цилиндърче, което онагледяваше количеството ядрен боклук, което една френско семейство ще натрупа, консумирайки ток от ядрена енергия, в продължение на 20 години. Веднага след това вашият гост заяви, че щом на френското семейство ще са му нужни 20 години, то аналогично българско семейство ще натрупа същото количество боклук за 30 години. И вие пак му повярвахте и не му зададохте нито един уточняващ въпрос. Независимо от очевадната нелепост на последното му твърдение. Защото, ако приеме, че г-н Овчаров казва истината автоматично следва, че в нашата татковина енергийната ефективност (енергоспестяващи домашни уреди и осветление, санирани жилища и прочие мероприятия) са на 50% по-добре поставени и работещи, отколкото това е във Франция. И вие вярвате на това и убеждавате в същото и вашите зрители? Ама разбира се. Та нали вие сте най-гледаната и „най-обективно” информиращата национална ефирна телевизия. А г-н Овчаров винаги казва „истината, само истината и нищо друго освен истината”?

Остава да бъде опровергано още само „сметката” му за количествата на бъдещия ядрен боклук, който ще се връща и съхранява в България, за които г-н Цонев каза, че „не са толкова много”, но не чух да проявява инициатива да го приеме и съхранява в двора на собствената си къща. Няма да се впускам в дълги и не прости сметки, а ще повторя само това, което казах и във вашето студио. Просто гледайте документалния филм Into Eternity. В него се вижда подробно, какво представлява едно подобно съоръжение. Освен това което ще видите във филма следва да се отбележи, че количествата ядрен боклук, които Финландия е натрупала и ще съхранява под земята в никакъв случай не е по-голямо от ядрения боклук произведен подлежащ да се връща в България. Същият филм може да помогне на г-н Цонев да разбере, че опасенията за съхранявания боклук не следва да се датират за СЛЕД сто хиляди години, както той се опита да заблуди зрителите, по време на моето гостуване, а се отнася за всяка една секунда по време на този дълъг времеви период. Всяка една секунда, след като отпадъка от горивото пресече българската границца, на влизане, той може да излезе извън защитните си бариери, контейнер или хранилище, и да започне масовата си убийствена дейност.

За сравнение, нека ви обърна внимание, че около авариралата АЕЦ „Чернобил” са се изсипали ядрени боклуци от само едно единствено зареждане на единия от четирите действали тогава там ядрени реактори. По-голямата част от боклука е събран и погребан под саркофага. Когато българския ядрен боклук започне да се връща у нас той ще съдържа смъртоносна смес не от едно зареждане на един реактор, а между 50 или 60 зареждания на един реактор или общо 100-120 зареждания на двата действащи в момента 5 и 6 блок. Към това нека прибави и боклука от вече спрените блокове от 1 до 4. На г-н Цонев още ли му се струва малко? И би ли ни казал той, защо вече над 27 години никой не иска да ходи и да живее в зоната около АЕЦ „Чернобил”?

Това писмо не е молба или искане към вас да ми предоставите право на отговор. Такова право вие ми дължите, без да се налага даже и да си помислям за това. Но вече цели две седмици вие не се сещате да го сторите. Тогава когато на Овчаров давате това право, за да се обяснява с Яне Янев? Двоен стандарт? Свикнал съм. Във вашата медиа вече неколкократно съм бил наричан лъжец и нито веднъж след това не ми е било давано право на отговор. На практика преди две седмици Овчаров пак ме нарече лъжец „опровергавайки” заявеното от мен два дни по-рано. Но за разлика от мен вие пак се отнесохте по различен начин с него. Вие не го попитахте, както сторихте това с мен, дали е подавал сигнал в прокуратурата, за да бъда подведен под отговорност за виновност за похарчване на милиони държавни пари? Нито пък го посъветвахте, както стори това г-жа Ризова с мен, да събере всичките си доказателства и да сезира прокуратурата? Двоен стандарт? Свикнал съм. Дерзайте, продължавайте да „информирате обективно” народа на България!

Преди разговора ми с вас в ефир вие ме попитахте дали работя, на което ви отговорих, че не работя в смисъла в който вие разбирате това, но все пак работя, но труда не ми се заплаща. Ако работех в смисъла на вашите разбирания за труд то аз бих бил съучастник на Румен Овчаров и на стотиците други „политици” и всякакви други държавни чиновници, в това число и прокурорите към които ме съветвата пак да се обръщам, като произвеждам блага, които те да крадат и се облагодетелстват, а ще вземат и от данъците ми за да ме лъжат, че не ме крадат? На практика ще работя срещу себе си и срещу всички останали сънародници и единствено и само в полза на хора като Овчаров. това би ме превърнало в роб, а аз никога не съм се чувствал такъв. Това ли е приноса на вашата медиа за миналото, настоящето и бъдещето развитие на страната ни? Да увеличавате бройката на робите, а който не е съгласен да избира между бягство и смърт?

Благоаря!

Г. К.

П. П. Писмото беше изпратено до съответните адресати, на посочените в сайта на телевизията електронни адреси.





Тагове:   бТВ,   Ризова,   Цонев,   р овч,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9896221
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930