Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2022 13:01 - © Пружината се отпусна
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1683 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 19.05.2022 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.05.2022г.

     Русия е "пряка заплаха за световния ред", казва председателят на Европейската комисия. Това е най-сериозното обвинение срещу Москва от много дълго време. И много опасно. В крайна сметка тази фраза може да бъде разбрана по такъв начин, че Русия се намесва в живота на цялата планета. Русия е "ракът" на Европа, заявява още полският премиер. И тази фраза не е далеч от изключително радикални заключения по отношение на цялата руска цивилизация.
Същото се е говорило и преди сто години, в разгара на болшевишките реформи в тогавашна Съветска Русия. Тогава руските революционери предприемат грандиозен експеримент. Те свалят царя, премахват частната собственост. Насилствено променят всички социални и икономически основи. Създават нова икономическа и политическа система. Те прекъснаха отношенията си с бившите капиталистически съюзници на Русия. Имаше настроения и тенденция за световна пролетарска революция. С други думи, по това време, при тези обстоятелства, подобни обвинения са били оправдани. Или поне е могло да бъдат разбрани.
Какво виждаме сега? Когато НАТО бомбардира Югославия, когато САЩ нахлуха в Ирак и Афганистан, организираха "цветни революции" по целия свят – това не беше ли "заплаха за световния ред"? Може би в името на укрепването на световния ред Кадафи беше убит и Либия беше унищожена? Оказва се, че в името на "укрепването на световния ред" Вашингтон създаде терористи със собствените си ръце и след това ги насочи към Русия, към Сирия. В името на "укрепването на световния ред" НАТО се разширяваше, а режимите в Грузия и Украйна бяха напомпани с оръжие. В името на "световния ред" те взривиха ситуацията по границите на Русия, в Армения и Казахстан. Всичко това не е празна реторика.
Хората се интересуват, какво означават събитията, които започнаха на 24 февруари 2022 година? Можеше ли да се избегне Специалната операция в Украйна?
Е, благодарение на председателя на Европейската комисия, на всичко това вече може да се отговори много подробно. Първо, случилото се на 24 февруари изобщо не е начало. Това е продължение на борбата на Руската федерация за съществуване, за свобода и равенство, за правото на живот на политическата карта на света.
Руската федерация прие разпадът на Съветския съюз. Призна нови граници и държави. Дълги години се опитваше да се интегрира в това, което Западът нарича "световен ред". Изграждане на отворена икономика. Тя създаде демокрация по западни модели, често от ръцете на западни съветници. Тя търсеше своето място в световната политика и икономика. Създаде връзки със съседите, изгради нови интеграционни процеси с други страни.
Но това, което Западът искаше от Русия, беше достъп до евтини природни ресурси, главно енергия. В действителност антисъветските (а след това и антируските) санкции никога не са били напълно отменени. В продължение на десетилетия се извършва целенасочена работа за подкопаване на руския суверенитет и вътрешната политическа стабилност. Русия бива  постоянно мамена, а символът на такава измама беше нарушаването на обещанието да не се разширява НАТО на изток. Заобиколиха я, забиха я в ъгъла. Пресякоха червените линии.
Украйна беше избрана като основен инструмент за натиск върху Русия. Исторически и духовно най-близките до нея страна и народ. Страна, в която все още живеят милиони хора, които говорят и мислят руски. Да откъсне Украйна от Русия, да направи от нея "Анти-Русия" – антируски аванпост – това беше основната задача на колективния Запад. За съжаление тази задача до голяма степен беше изпълнена. През 2014 година в Киев беше организиран държавен преврат. Мразителите на всичко руско дойдоха на власт. Изгориха Одеса, бомбардираха Донбас. През тези осем години те възпитаха цяло поколение, препълнено от нацистка и бандеровска пропаганда.
В крайна сметка в 2022 година имаше реална заплаха от присъединяване на Украйна към НАТО. Доближаване на военната инфраструктура на алианса до самото сърце на Руската федерация. Заплаха от нападение на въоръжените сили на Украйна върху Донбас, срещу милионите руски хора, живеещи там. Русия беше доведена до крайност. Зад нея беше не само Москва, но цялото богатство на хилядолетната руска история. Това налягане в крайна сметка заработи като пружина. И пружината се разхлаби на 24 февруари 2022 година. Държавата и ръководителите ѝ издържаха много дълго време, но накрая просто останаха без избор.
Затова започнаха преосмисляне на отношенията – външни и вътрешни, което е въпрос на себеуважение и в крайна сметка въпрос на оцеляване.
Русия не създава противоречия – тя ги премахва. Русия не започва войни – тя ги прекратява. Русия изобщо не подкопава световния ред. Тя отменя отживелите и ретроградни отношения и ги заменя с нови прогресивни. Това прави Русия днес, както го направи през октомври 1917–та година и отново ще ускори скоростта на общественото развитие 
image

http://k-politika.ru/davlenie-zapada-na-rossiyu-srabotalo-kak-pruzhina/?utm_source=politobzor.net&__cf_chl_tk=lWV2Hbf1j75PcTJdXLE08aQAThC7yYEZ2BkyT8WJxUY-1652671022-0-gaNycGzNAxE




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. ganini - Ako ни освободи от
19.05.2022 13:23
ПАНДЕМИЦИТЕ, ще бъде дюшеш! Иначе тия ще се грижат за нашето здраве, докато ни уморят!
Светът би бил чудесен, ако нямаше USA, GB, ISRAEL...
цитирай
2. kvg55 - До 1. ganini
19.05.2022 15:36
Нека си ги има. Достатъчно е да бъдат вкарани в правия път.
цитирай
3. nedovolen - Всяка заплаха за НСР е добре дошла.
19.05.2022 19:19
Всяка заплаха за НСР е добре дошла.
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
19.05.2022 23:23
Не само заплаха, а ликвидация.
цитирай
5. nacionallist - Запада винаги е искал унищожението на Русия и в частност Източна Европа...
20.05.2022 11:31
... След Великата схизма между Източната и Западата църкви (1054г.), когато католицизмът се отделя от православието, започват кръстоносните опити и войните на Западната секта срещу Изтока. Рицари - кръстоносци разграбват Света Гора - Атон и избиват монасите там. По - късно при завладяването на Балканите от селджукските турци, Запада не помага на източните християни и ги изоставя на произвола на съдбата, след 500 год. робство, Запада се обявява против свободна Българска държава и народ.

Пита се в питанката, въобще за какво ни е Западът и има ли полза от него за Изтока?
цитирай
6. kvg55 - До 5. nacionallist
20.05.2022 16:17
От Запада трябва да отделим наглосаксите, които са изключителво враждебни към славянството, най-вече Русия и православието.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754007
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031