Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2023 16:56 - Бивш ръководител на Биологичния институт на Министерството на отбраната на Израел и разработчик на ваксини говори против иРНК ваксините срещу COVID-19
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2023 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бивш ръководител на Биологичния институт на Министерството на отбраната на Израел и разработчик на ваксини говори против иРНК ваксините срещу COVID-19

imageОТАРДЖУН ВАЛИА 23 ЯНУАРИ 2023 Г  

image

Директор на Института за биологични изследвания, проф. Шмуел Шапира, в лабораторията в Нес Зиона на 6 август 2020 г. (Ариел Хермони/ Министерство на отбраната)

Професор Шмуел Шапира, MD, MPH, който е бил генерален директор на Израелския институт за биологични изследвания (IIBR) между 2013 г. и 2021 г., е един от хилядите известни учени, които изразиха сериозни опасения относно иРНК ваксините срещу COVID-19.

Пандемията от COVID-19 отбеляза първия път в историята, когато известни експерти по ваксини, разработчици, учени и лекари бяха масово осмивани и етикетирани като „антиваксъри“. Предоставям още примери в статия, която публикувах на 9 януари 2023 г.

Шапира е и бивш главен разработчик на израелската експериментална ваксина срещу коронавирус. Той изигра централна роля в първоначалното разработване на израелската ваксина BriLife срещу COVID-19. Беше базирана на протеин жива вирусна ваксина, а не иРНК инжекция.

IIBR беше използван в началото на пандемията, през февруари 2020 г., за разработване на ваксина и изглеждаше, че постига значителен напредък, докато не беше съобщено, че усилията бяха забавени и Израел стартира кампанията си за масова ваксинация най-вече с инжекцията на Pfizer-BioNTech миналия декември.

В крайна сметка ваксината беше остъргана и оттогава той беше доста критичен към базираните на иРНК ваксини срещу COVID-19. Въпреки че самият той е бил ваксиниран, Шапира чувства, че той и много други са били принудени, притиснати и принудени да приемат инжекцията. За да не забравяме, много хора загубиха способността си да работят, да слагат храна на масата, да плащат сметките си, да пътуват и много повече, защото избраха да не се ваксинират.

Според Шапира одобрението и разпространението на мРНК ваксини срещу COVID-19 не е направено от „добро“ място и с намерението да се служи на другите, а по-скоро да се „спечелят милиарди“. Той заяви, че те са „посредствени“ ваксини и да ги наречем дори умерено ефективни е „доста щедро“.

„Има други ваксини, които са много по-ефективни. Има държави с по-ниски нива на ваксинация, които понасят [пандемията] добре,“

Шапира

Миналия май Шапира се оттегли от директорството на Биологичния институт при изненадващ обрат на събитията, който постави под съмнение бъдещето на местното начинание за инокулации. В нова книга той твърди, че  сериозна намеса на правителството , необясними регулаторни забавяния и известно ниво на „саботаж“ също са били налице.

Шапира не е единствената видна фигура в Израел, която прави такива „противоречиви“ коментари. Ръководителят на катедрата по микробиология и имунология в университета в Тел Авив, професор Ехуд Кимрон, разкритикува правителството за политиката им срещу пандемията. В писмо, написано до Министерството на здравеопазването, той очертава провала на блокировките, ваксините и непризнаването на естествения имунитет и нараняванията от ваксината. Писмото беше много критично, можете да го получите тук .

Ако сте любопитни за разликата между базирани на протеини COVID ваксини и иРНК инжекции, можете да научите повече от тази статия, публикувана от Maryanne Demasi, PhD.

Ако сте любопитни защо хора като мен не са се ваксинирали и причините, които надхвърлят споменатото в тази конкретна статия, предоставям научно/доказателствено обяснение в тази статия , която публикувах миналия месец на 12 декември 2022 г.

Следващият въпрос става, с толкова много данни, информация и доказателства, които най-малкото гарантират свободата на избора, какво можем да направим, когато правителства, които имат толкова много власт, ограничават свободата ни за неспазване?

В свят, в който движението и способността ни да изкарваме прехраната си може да бъдат застрашени от неспазване отново в бъдеще, какви стъпки можем да предприемем, за да променим това? Как можем да гарантираме оцеляването на информация срещу правителства и масови медийни организации, които представят само едностранна, черно-бяла перспектива, като същевременно осмиват информация и доказателства, които противоречат на това, което казват?

Харесва ми да чувствам, че когато гледам реакцията на широката общественост в този момент на случилото се по време на COVID, ако нещо подобно се случи отново, правителствата може да имат много трудности да наложат мандати. Това беше отчасти благодарение на много хора, включително експерти в областта, които се обявиха против мерки, които всъщност не бяха подкрепени от науката, а по-скоро от пропагандата.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39916577
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930