Постинг
31.05.2017 18:46 -
Патладжан ветрило
Автор: topolino
Категория: Рецепти
Прочетен: 1462 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 01.06.2017 17:16
Прочетен: 1462 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 01.06.2017 17:16
Необходими продукти за 2 порции:2 средно големи патладжани,2 скилидки чесън,1 (или 2 по малки ) обелени домати,сол,чубрика,100 грама кашкавал и 100-150 грама сирене,зехтин.
Разрежете патладжаните по дължина,но не до края,оставете поне два сантиметра до дръжката. Поръсете във всеки разрез със сол и поставете в купа. Полейте със студена вода. Оставене да престои така половин час. Изплакнете добре.
Намажете всеки разрез със пресован чесън. Посолете,във всеки разрез сложете и сирене и резенче домата. Поръсете с чубрика и зехтин. Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200 градуса около час. Развийте тавичката и наредете парчетата кашкавал. Върнете във фурната и захечете до златиста коричка. Поднесете с прясно нарязан магданоз.
Разрежете патладжаните по дължина,но не до края,оставете поне два сантиметра до дръжката. Поръсете във всеки разрез със сол и поставете в купа. Полейте със студена вода. Оставене да престои така половин час. Изплакнете добре.
Намажете всеки разрез със пресован чесън. Посолете,във всеки разрез сложете и сирене и резенче домата. Поръсете с чубрика и зехтин. Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 200 градуса около час. Развийте тавичката и наредете парчетата кашкавал. Върнете във фурната и захечете до златиста коричка. Поднесете с прясно нарязан магданоз.
Няма коментари