Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2023 14:50 - Изключително активна манипулация от Америка за Бусманци и Америка за Чепърчене
Автор: levicata Категория: Политика   
Прочетен: 3048 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Представяме резюме и коментар за участието на Румен Петков в предаването “Делници“ на телевизия Евроком в края на последния ден на предизборната кампания.

В интервюто Румен Петков прави едно обобщение и анализ на текущата международна обстановка и процесите в страната и аргументирано показва защо гласуването с бюлетина № 14 в изборния ден е най-важния избор за хората, на които съдбата на България не е безразлична.

Видеото може да гледате по-долу или в YouTube канала на Евроком.

Резюмирам основните въпроси и най-важните отговори, които са се отнасят до съдбоносни за България решения, които предстои да бъдат взети от новото Народно събрание, избори за което ще се поведат на 2-ри април 2023.

Румен Петков не е кандидат за народен представител, но е отдаден на каузата за обединение на лявото политическо пространство -за да имат ляво мислещите български граждани убедително и професионално представителство в следващия Парламент.

От интервюто разбираме че освен изборите на 2-ри април, коалиция Левицата! има много по-мащабни цели и дългосрочно планиране защото се споменават както бъдещите местни избори, така и подготовката на Левицата! за изборите за Европарламент, предстоящи догодина.

Петков коментира обявената на 30 март 2023 г. нова външнополитическа доктрина на Русия. Според него документът е фундаментален за международните отношения. В последните месеци и особено след посещението на китайския президент Си в Русия, светът вече е друг.

Този документ трябва да бъде много внимателно прочетен и анализиран на първо място в Европа. Путин говори за евразийския фундамент на руската цивилизация, а ние сме в Европа, също както Русия и Украйна. Русия заявява, че има волята да е част от Европа и партньор на Европа, а не враг. Да си припомним че неотдавна диалогът Русия – Европа, Русия – НАТО бе чат от политическото ежедневие а посещенията на канцлера Меркел в Русия нещо обичайно. Какво се промени, пита Румен Петков? И кому е изгодно, си задава въпроса авторът на блога.

В последните седмици сме свидетели и на други знакови събития за настъпилата геополитическа промяна. Китай и Бразилия обявиха че спират да ползват американския долар като платежно средство във взаимния си стокообмен. А това е стокообмен от 150 милиарда долара годишно. В този случай има едно демонстративно унижение на САЩ, което те трябва да видят и осмислят за да адаптират политиката си към днешните реалности.

Ако Европа не види процесите в Китай, Индия, Бразилия Европа ще продължи да затъва в собствените си политически клишета. Така няма да разберем и причините за гражданската война във Франция защото под видимите причини се крият много по-дълбоки и широкоспектърни геополитически процеси.

Президентът Путин казва, че Русия ще се отнася с другите държави така, както те се отнасят с Русия. А ние, в България, направихме немалко за да влошим отношенията си с Русия. Не Русия, ние сами го направихме. Посегателството върху паметника на Съветската армия, предоставянето на оръжия за милиарди, което направи четворната коалиция (ПП, БСП, ИТН, ДБ), поругаването на паметника на Граф Игнатиев във Варна, поругаването на нашата история, това са действия, които за една световна сила и култура като Русия няма как да бъдат приемливи. Русия и руският народ знаят, че в България има нормални хора, за които патриотичната признателност към Русия е въпрос на осмислена необходимост. Но всички ние, българите, трябва да видим какво правим на 2-ри април – гласуваме ли за коалицията на войната? Това е грозно и спекулативно!

На първо място в коалицията на войната стои ГЕРБ. И е вулгарност да си продал оръжия за милиарди, с които се избиват руски и украински войници и в същото време да поправяш плочата на Паметника на съветската армия!

В България трябва да си дадем ясна сметка какво искаме като член на Европейския съюз и за какво настояваме в ЕС защото на практика последните месеци Европейската комисия всъщност обяви война на България.

Спряха ни за Шенген, абсолютно неоснователно, искат да затрият розовото масло с 500 години традиция в България, нанесоха ни изключително тежът удар преди 7-8 месеца с безконтролния внос на зърно (от Украйна)

Като държава-член на ЕС ние трябва да се разберем много ясно с нашите европейски партньори – кое за нас е приемливо и кое не.

Коалиция Левицата! ще участва с силни и професионални представители в изборите за следващия Европейски парламент, в който ние няма да бъдем повече неми свидетели.

Румен Петков призова нашите сънародници да гласуват защото в противен случай съдбата ни ще бъде предопределена от зависим, корпоративен и платен вот. Гласувайки ние правим този зависим вот нищожен и ще гарантираме собственото си бъдеще.

Ние сме подложени от изключително активна манипулация. Румен Петков няма предвид социологическите агенции, а външни мощни фактори като „Америка за Бусманци“, “Америка за Чепърчене”. Виждаме и много свирепа профилактика в някои от медиите, която се реализира с впечатляващ слугинаж от тези медии.

Виждаме освен това една изключително скъпа кампания със стотици билбордове само в София, активност във Фейсбук. Стигнахме до вулгаризма българинът да бъде унизително купуван със шпеков салам и лютеница!

“Скъпи сънародници вижте какво е отношението на тези хора към вас!“, призовава Румен Петков.

Въпреки това той се надява българинът да не се подаде на манипулациите и да гласува с разума си като си припомни, че (агитаторите от билбордовете) са направили самолетна линия София-Скопие, която работи само една седмица. Да си припомни изключителната измама със завода в Ловеч за електромобили.

Забравихме ли как харизахме Марица 1 и Марица 3 на американците и кой го направи? Защото Атанас Атанасов е еманацията в тези листи на това харизване и в продаването на Нефтохим Бургас на руснаците. Днеска същите хора, наследници на Костов, се оплакват, че имало руско влияние в Лукойл! Ами че нали вие им го продадохте!

Политиката в последните десетилетия е да се грижим за болните, защото там са пътеките (по НЗОК) и парите. Ние от Левицата! искаме да се грижим за здравите – с истинска профилактика, с качествено образование, а не с пренаписване и оскотяване на учебници.

Кой българин ще гласува за Наско Културата (министъра на културата Атанас Атанасов от ПП), койтои изсипа 100,000 лева в един отблъскващ и перверзен проект, а истински културни проекти са недофинансирани и погубвани?

Само посочвам, без да преразказвам коментара на Румен Петков за казаното от президента на САЩ Байдън, че „Транссексуалните американци формират душата на нашата нация”, но препоръчвам на всеки неравнодушен към психическото здраве на българския народ да го види сам във видеото, откъсът се намира се на 12:50 минута.

Друга тема за Румен Петков е грижата за физическото състояние на младежта, което според него е изместено от финансов корупционен интерес за изграждане на нефункционални гигантски спортни зали, служещи за партийни конгреси и пропаганда и пълно игнориране на масовия спорт и физическа култура на децата и младежите.

Левицата! е само начало от един процес на обединение и създаване на нова левица в България.

Бюлетината с номер 14 гарантира на първо място българските институции да не въвлекат България във война. На европейско равнище Левицата! ще работи за това Европа да стане част от мирния процес. Единствено Левицата може да направи това защото другите досега са съучастници на въвличане на България в лагера на войната.

На второ място Левицата! поставя възстановяването на държавността, чрез възраждане на индустрията, селското стопанство, образованието, здравеопазването и културата.

Левицата! ще работи за възстановяване на достойнството на България.

София трябва да защитава България, не Брюксел, не Москва и не Вашингтон!






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: levicata
Категория: Политика
Прочетен: 34272
Постинги: 16
Коментари: 6
Гласове: 6
Архив