Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2022 02:26 - Александър Солженицин: Комунизмът идва, когато хората забравим Бога...
Автор: lililota Категория: Политика   
Прочетен: 1834 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.08.2023 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Големият съветски дисидент в края на живота си е също толкова голям руски патриот.
Ето няколко негови цитата, които и днес звучат като пътеводна светлина сред объркващите събития, които ни заливат от всички страни.


Добре е да се разбере, че болшевиките, които превзеха Русия, не бяха руснаци. Те мразеха руснаците. Те мразеха християните. Водени от етническа омраза, те измъчваха и избиваха милиони руснаци без капка човешко съжаление. Това не може да бъде подминато. Фактът, че светът не се вълнува от кланетата, извършени от болшевиките, е доказателство, че глобалните медии са в ръцете на извършителите. 

Какво ли щеше да стане (в Русия), ако по време на масовите арести хората не стояха зад вратите си, пребледнявайки от ужас всеки път, когато вратата отекне от удар, и с всяка стъпка по стълбите, а разберяха, че нямат какво да губят и половин дузина смело посрещнеха чекистите още на прага?

Само ако можеше да е толкова просто! Ако някъде имаше зли хора, които постоянно вършеха зли дела и трябваше просто да ги отделим от останалите и да ги унищожим. Но разделителната линия между доброто и злото минава през сърцето на всеки един от нас. А кой иска да разруши част от собственото си сърце?

Може да решите да живеете живота си истинно. Просто ако девизът ви е: "Нека лъжата дойде на света, нека дори триумфира. Но не чрез мен."

Ако днес ме помолят да формулирам максимално конкретно основната причина за опустошителната революция, която погълна 60 милиона от нашия народ, не мога да го кажа по-точно от „Хората забравиха Бога; заради това се случи всичко“.

За да унищожите хората, трябва да ги откъснете от корените им. За да върши зло, едно човешко същество първо трябва да повярва, че върши добро. Идеологията дава на пъкленото дело оправдание, а на извършителя му – опора и цел. Така социалната теория прави действията на комунизма в очите на другите добри, а не зли, заради което вместо проклятие и осъждане той получава похвали и почести.


Поколението, което сега завършва училище на запад, не различава добро от зло. Дори и тези думи са неприемливи. Резултатът е увредена способност за мислене.

Чуваме постоянен призив за права, права, още права, и почти нищо за отговорност. И сме забравили Бога. Нужна ни е безкористност и жертвоготовност, воля да оставим личния си интерес в името на спасението на целия западен свят. 

Съвременното общество е хипнотизирано от социализма. И не може да види в каква смъртна опасност се намира. И най-голямата опасност е, че е загубено всяко усещане за опасност, защото злото се плъзга към вас тихо и безплътно.

Понастоящем медиите са станали най-силната власт в западното общество, по-силна от законодателната, изпълнителната и съдебната. И на човек му се иска да попита: кой я избра и пред кого носи отговорност за действията си?

Силата или слабостта на едно общество зависи от нивото на духовния му живот много повече, отколкото от нивото на индустриализация. Нито пазарната икономика, нито високият стандарт на живот са царственото постижение на човешкия живот. Ако духовните сили на една нация са изтощени, дори и най-перфектната правителствена структура или индустриално развитие няма да го спасят. Дърво с изгнил корен не може да стои изправено…  

Надявам се, че никой няма да заподозре в критиките ми към системата на Запад желание да представя социализма като алтернатива. Тъй като съм живял в държава, където той бе реализиран на практика, със сигурност не бих го защитавал. Известният съветски математик Шафаревич, член на Академията на науките, е написал брилянтна книга, наречена „Социализмът“. Това е дълбок анализ, който показва, че всеки социализъм води до пълно унищожение на човешкия дух и привеждане на човечеството в будна кома.

За да отхвърлим нечовешката комунистическа идеология е достатъчно да бъдем човешки същества. Това отхвърляне е повече от политически акт. То е протест на душите ни срещу тези, които искат да забравим разликата между лъжа и истина, между добро и зло…

 



 

 


 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lililota
Категория: Политика
Прочетен: 484240
Постинги: 135
Коментари: 248
Гласове: 440
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930