Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2022 08:01 - ЕС бесни на САЩ, че янките печелят милиарди от Европа, която бе навряна в задънена улица по време на война от безмозъчния, чуждопоклонен евро“елит“
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1963 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 26.11.2022 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Безцеремонно алчният чичо Сам трупа милиарди за сметка на рядко наивните и глупави европейци

image

САЩ трупат супер печалби от конфликта в Украйна, докато Европа е крайно недоволна от това обстоятелство. Това съобщи "Политико". 


Според изданието високопоставени европейски служители са бесни на администрацията на Джо Байдън и сега обвиняват американците, че печелят от войната, докато страните от ЕС страдат. „Ако се погледне трезво на ситуацията, страната, която печели най-много от тази война, са Съединените щати, защото те продават повече газ на по-високи цени, а също и защото продават повече оръжия“, казва служител на ЕС пред "Политико".

Друга причина за гнева в Европа, както посочва изданието, са екологичните субсидии на САЩ, които заплашват да унищожат европейската индустрия. „Ние наистина се намираме в исторически етап“, казва друг източник. Той твърди, че двойният удар от прекъсванета на търговията от субсидиите на САЩ и високите цени на енергията рискува да настрои общественото мнение срещу продължаващите военни действия в Украйна и курса на НАТО. „Америка трябва да разбере, че общественото мнение се променя в много страни от ЕС“, добавя източникът.

Според Дейвид Клайман от мозъчния тръст Brueghel, „европейците явно са разочаровани от липсата на предварителна информация и консултация“ от страна на САЩ. В интервю за "Политико" ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел призова Вашингтон да отговори на опасенията на Европа. "Американците са наши приятели. Те вземат решения, които ни засягат в икономическата сфера", каза дипломатът.

Енергийната криза в ЕС се влоши в началото на юли, когато възникнаха първите прекъсвания на доставките на газ от Русия за редица страни от ЕС, дължащи се, наред с други неща, на проблеми с поддръжката на турбините на газопровода "Северен поток" поради санкциите на Запада, посочва ТАСС. След това Европейската комисия призова страните от ЕС да се подготвят за пълно спиране на доставките на газ от Русия и да приведат в действие план за доброволно намаляване на потреблението му с 15% за периода от 01.08.2022 г. до 31.03.2023 г.

Търговските отношения между САЩ и ЕС са, както "Блумбърг" посочи по-рано, в криза заради американския закон за намаляване на инфлацията, който според европейските лидери може да доведе до нова трансатлантическа търговска война. През 2020 г. в Брюксел на среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен президентът на САЩ Джо Байдън обяви началото на нова ера в търговските отношения с Европа: отмени търговските бариери на стойност 21,5 милиарда долара, наложени от бившия държавен глава Доналд Тръмп, и започна преговори за преустановяване на митата върху стоманата и алуминия. Сега съюзниците на САЩ в ЕС посочват нечестната политика на Вашингтон в индустриалния сектор, посочвайки закона за намаляване на инфлацията в страната, което предполага намаляване на данъците, ползи в областта на енергийните доставки за предприятия, които отварят врати в Съединените щати, и като цяло насърчава населението да купува американски продукти (план „Купувайте американско“).

Но за възникналото положение европейците не трябва да се сърдят толкова на САЩ, че те както винаги си гонят интереса и максималната печалба. Би било глупаво и нереалистично да се смята, че Щатите няма да се възползват от създалата се ситуация. По скоро виновните са глупавите и корумпирани европолитици, които допуснаха да се стигне до тук, налагайки безмислени санкции срещу Русия и съсипвайки отношенията с нея, която бе до скоро абсолютбо надежден енергиен и суровинен доставчик на ЕС и то на изключително изгодни за континента цени.



 



Гласувай:
7



1. leonleonovpom2 - Браво!
26.11.2022 08:17
Откриха Америка!
За САЩ няма вечно приятелство , има вечни интереси,материализирани в печалба. Сребро- пари.
цитирай
2. iw69 - Така е Леон!
26.11.2022 08:19
За безскруполните янки всичко е просто възможност за правене на още пари.
цитирай
3. krumbelosvet - Не е въпросът
26.11.2022 09:39
Не е въпросът нито за пари, нито на евро-наивност и янко-неосведоменост.
Въпросът е на живот и смърт. И смъртта е вече в Европа чрез бързо множащите се "мигранти".
Тия дни показаха заловени мигранти у нас. Охранени и добре облечени млади мъже със самочувствие, прясно подстригани.Това са ВОЙНИЦИ на исляма.
цитирай
4. missana - Американците възможно най-грубо го набутаха на Европа бехайнд.
26.11.2022 11:43
Това е прякото и очевидно доказателство, че висшите европейски политици са просто платени марионетки на чичо Сам, обслужващи неговите интереси в ущърб на своите. Мога само да се удивлявам до каква трагична степен на падение е стигнала старата госпожа /Европа/.
цитирай
5. radostinalassa - Затова не трябва да ни приемат в Шенген...
26.11.2022 14:34
Та след това да ни върнат регистрираните тук мигранти. Няма нужда. тук има достатъчно от техния сой, но с тях са правени опити за интеграция.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4825059
Постинги: 2502
Коментари: 6279
Гласове: 16467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031