Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2022 08:36 - Кисинджър преценява войната в Украйна
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 960 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 19.05.2022 08:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Кисинджър преценява войната в Украйна

Прави голяма прогноза за бъдещето на Русия като глобална сила От Саманта Чанг, The Western Journal
Публикувано на 12 май 2022 г. в 11:43 ч.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1010&v=6b89jcNqgJo&feature=emb_logo

image

https://www.wnd.com/2022/05/drink-bible-secrets-turning-water-wine/?

Когато навлизаме в 11-ата седмица, откакто Русия нахлу в Украйна, войната се превръща в трагична смърт и разрушения на фона на намаляващите надежди за неизбежен край на конфликта.

Бившият държавен секретар Хенри Кисинджър смята, че войната, която президентът Владимир Путин разпали, може да бъде смъртният звън за управлението на Русия като световна суперсила.

"Очевидният въпрос е... колко дълго ще продължи тази ескалация и колко поле има той за по-нататъшна ескалация?" 98-годишният Кисинджър каза пред британския Financial Times в събота по време на фестивала на FT Weekend във Вашингтон.

„Или той е достигнал границата на своите възможности и трябва да реши в кой момент ескалацията на войната ще напрегне обществото му до точка, която ще ограничи годността му да провежда международна политика като велика сила в бъдеще?“

Кисинджър е бил съветник по националната сигурност и държавен секретар при бившите републикански президенти Ричард Никсън и Джералд Форд.

ТЕНДЕНЦИИ: Полицията конфискува сериозни пари от шофьор на камион, но битката води до нов закон

Нобеловият лауреат, който посочи, че се е срещал с Путин "20 до 25 пъти", смята, че руският президент е направил сериозна грешка, атакувайки Украйна , защото е преценил погрешно как ще се развие геополитическият конфликт.

„Мисля, че той погрешно е изчислил ситуацията, пред която е изправен в международен план, и очевидно е преценил погрешно възможностите на Русия да поддържа такова голямо предприятие“, каза Кисинджър пред FT.

„И когато дойде времето за уреждане, всички страни ще трябва да вземат предвид това, че ние не се връщаме към предишните отношения, а към позиция за Русия, която ще бъде различна в резултат на това – а не защото ние го изискват, а защото са го произвеждали“, добави той.

Кисинджър, който каза, че „сега живеем в напълно нова ера“, изрази загриженост, че ако Путин реши да ескалира войната, той може да прибегне до използването на ядрени оръжия, за да постигне целите си.

И ако това се случи, това ще отприщи катастрофален обрат на събитията, който допълнително ще поляризира света.

„Когато се достигне тази точка, ще ескалира ли той, преминавайки към категория оръжия, които през 70 години от съществуването си никога не са били използвани?“ каза Кисинджър.

„Така че, ако тази линия бъде пресечена, това ще бъде изключително значимо събитие, защото не сме преминали през глобално какви биха били следващите разделителни линии... Но едно нещо, което не бихме могли да направим, според мен, е просто да го приемем, " той каза.

Кисинджър, който се противопоставя на усилията на САЩ да наложат смяна на режима в Русия, също предупреди, че Съединените щати не трябва да отчуждават Китай, защото вкарването на тези две мощни нации в укрепен съюз не е в най-добрия интерес на Америка.

 

Каквото и да се случи, пенсионираният дипломат вярва, че ще има драматична промяна в световния ред, след като войната в Украйна приключи.

„Геополитическата ситуация в световен мащаб ще претърпи значителни промени след края на войната в Украйна“, каза Кисинджър пред FT.

Очевидно е за всеки, който е обръщал внимание, че наистина се създава нов световен ред . Това се случва много преди Русия да нахлуе в Украйна и ще продължи след края на войната.

За съжаление за Съединените щати, те вече няма да заемат най-високото стъпало в световен мащаб след тази промяна, отчасти благодарение на програмата „Последна Америка“, налагана от президента Джо Байдън и Демократическата партия.

Докато нацията е погълната от безвъзвратна инфлация , ежедневни нашествия по границите, смазващи дългове и ужасяващи вълни от престъпност, контролираната от демократите Камарата на представителите току-що гласува да изпрати допълнителни 40 милиарда долара на Украйна, за да удължи войната.

Позволете на това да потъне: милиарди американски данъци се изпращат в чужда държава, за да защитят нейния суверенитет и граници, докато южната граница на САЩ остава неохранявана.

 

Междувременно в Съединените щати има недостиг на бебешка формула .

 

Нов световен ред наистина ще възникне от пепелта на пандемията на коронавирус, глобалната петролна криза и самонанесената икономическа имплозия на Америка. И няма да бъде само Русия, чийто статут ще намалее, след като прахта се изчисти.

С неумело лидерство в Белия дом и разрушителната политика, обнародвана от левицата, Съединените щати са на път да станат само един от стадото, вместо силния световен лидер, който някога бяха.

Тази статия се появи първоначално в The Western Journal .




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Кисинджър е мъдър мъж
19.05.2022 16:15
Но не би бил поляк ако признаеше, че победата на Русия съвсем не е изключена. Националният идеал на поляка е да доживее погребението на Русия. Той не се сеща, че ще е следващият. Щатите не водят войната, за да облагодетелстват Полша.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39972659
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930