Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2022 12:20 - What about импортоземещением?
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1247 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 06.05.2022 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сега почват да ни набиват свобода и демокрация в главата. Ама яко. Ако не разбираме от дума, ще има и бой. 
Та слушаме по тоя случай, как Русия откраднала житото на Украйна, щото руските пияници са в постоянен дефицит. И демек - Русия няма как да мине без вносните стоки от чудесния запад, който ни даде коли, и др. машинарии най-вече. 

Но послушайте малки, послушайте милички мой! Т.е. що не погледнете кво пише в евро-атлантическите учебници по икономика даже в средните училища на България наполседък? 
Там е записано, че транснационалните корпорации, глобализирали световната икономика, т.е. вкл. и руската, добиват суровини от втория и третия свят, като ги изкупуват на ниски цени. След това ги прехвърлят на територията на запада (демек - импортират ги, на запад, а не в Русия), където тези суровини се дообработват. След което корпорациите инвестират 70% от печалбата на територията на запада, и само един процент на територията на държавите от които експроприират, и в които не импортират. 

С други думи, когато се пресекат веригите на глобализация, започва процес на деглобализация, което по същество означава, че импртирането от света към запада към което именно западът е зависим в най-голяма степен са намалява в най-голяма степен. За да произвежда, западът има нужда от импротиране, което е на суровини и полуфабрикати от целия свят. А в най-голяма степен е от Русия. Освен това, основният производствен цех от който западът импортира готови продукти е Китай. Но не само. 

Така че Русия има положително търговско  салдо. А САЩ и ЕС са с отрицателно. Даже и повече от отрицателно. 

А пък основният инструмент чрез който се случва тая експроприация на реални неща от цял свят, които се импортират в САЩ и ЕС, е доларът. В по-малка степен и еврото. 

Които обаче в момента се обезценяват. 

Поради което нуждата от импротозамещение в САЩ и ЕС става много по-остра отколкото в Русия. 

А на запад имат големи нужди - те за това се наричат и "потребителски общества". Вкл. нуждите им от алкохол са по-големи. А така също и от наркотици. Но тъй като поради прекъсване на досегашния импорт от целия свят, именно западът става неплатежоспособен, резултатът е че и търсенето на наркотици намалява. От което следва намаляване и на цената на наркотиците. Което пък означава че тия които корумпират и държавните власти на световния и регионален наркопазар са неплатежоспособни. В резултат на което започваме да наблюдаваме все повече залавяне на големи пратки. А така също свободноплаващи пакети с кокаин в Черно море. Или пък изоставяне на Афганистанската опиумна плантация от САЩ. И Т. Н. 

И сега можете да си продължавате все така бодряшки да се присмивате на Русия, че не може нищо, въпреки че пак според вашите приказки, сега Русия сама воюва с целия свят. Дрън дрън дрън дрън. През това време, вашите долари, дето ви плащат да празнословите се обезценяват. Междувременно поне тия които дърдорят публично по телевизията всички ги виждат кои са, както и какво говорят. И после ще викате, че народният съд бил унищожил елита на нацията. 
Идиотите дето са окупирали телевизията и държавната власт; както и платените невидими идиоти в интернет не са елита на нацията. Това са паразитите, от които нацията трябва да се спаси час по-скоро, защото много се намножиха. Никой няма да реве за тях, но самите те ще реват. 

П.П. От как Данон взе да ни произвежда киселото мляко, русофилията в България нараства, а татуираните наркомани само подобряват тренда. 







Гласувай:
2



1. germantiger - какъв бой стига рева боя беше ...
06.05.2022 12:55
какъв бой стига рева

боя беше след 9 септември и боя го прави русия която започва война

за вас бой след 10 ноември нямаше, а трябваше да има
цитирай
2. radostinalassa - Сега се възстановява пътя на коприната...
06.05.2022 13:06
Америте господстват само от 100 г. над света . Тези паразити скоро ще бъдат унищожени от граждански войни и глад. От ваксини и последствия от тях, от цвета на кожата си.
цитирай
3. blog13 - какъв бой стига рева боя беше ...
06.05.2022 13:21
germantiger написа:
какъв бой стига рева

боя беше след 9 септември и боя го прави русия която започва война

за вас бой след 10 ноември нямаше, а трябваше да има


Боя беше много преди 9 септември. Имаше деветоюнски преврат, хиляди избити от тайната полиция, вкл. без съд и присъда, безследно изчезнали - писатели, журналисти, политици. Вкл. Стамболийски, Гео Милев, брата на Антно Страшимиров и т.н.

Глупостите дето Русия започнала войната - 2014 година, преврата на Майдана, снайперистите, западните политици дето хвалиха това, после осем години трепане на руснаци, забрана на руския език - ква Русия, кви пет лева?

Стига дърдори тъпотии - нема нужда. Тва дето се случва в момента, го виждаме. А на кой не му е станало ясно, и на него ще му стане. Щото ще стигне и до него - процесът се разраства.
цитирай
4. germantiger - боя беше мноог преди 9 юнския ...
06.05.2022 14:43
боя беше мноог преди 9 юнския

боя беше 1917 с избиването на милиони от вас руските комунисти

боя беше и от сталин с милиони избити преди хитлер

сега ясен ли ти е боя
цитирай
5. blog13 - боя беше мноог преди 9 юнския ...
06.05.2022 15:02
germantiger написа:
боя беше мноог преди 9 юнския

боя беше 1917 с избиването на милиони от вас руските комунисти

боя беше и от сталин с милиони избити преди хитлер

сега ясен ли ти е боя



За кои нас говориш? Мене не ме имало тогава. Относно баба ми и дядо ми - национализирани от комунистите триста декара, етаж от къща и воловете с кОлата.

Можеш да говориш само за себе си - колко ти лично негъра в африка си застрелял, защото са ти плащали. Аз не съм застрелял ни един.

Относно милионите избити от Сталин - руснаците дали знаят за тях? Гледам Безсмъртния полк, е много масово явление днес - явно не знаят, че ги е трепал Сталин, а не Хитлер.

Относно революцията 1917 - Хенри Форд, твърди, че първата болшевишка управа е организирана е САЩ от Троцки и финансирана с еврейското злато на Американския Еврейски Конгрес в еврейския квартал на Ню Йорк Иист Сайд - почти в пълен състав.
Другата групировка идва с Ленин от Швейцария, финансирана със швейцарско злато.
Обикновен преврат - като сега в Украйна, извършен от марионетки на САЩ и висшите финансови кръгове.

Уважаемият българоомраз Чърчил (твой авер посмъртно), говори подобни неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 630122
Постинги: 570
Коментари: 1685
Гласове: 833
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930