Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2021 17:12 - Как се печелят десетки милиарди от Корона вируса, но за сметка на здравето на хората
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1421 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 16.11.2021 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Течове на информация разкриват машинациите на фармацевтичните компании и евробюрократите 

Уличена, но без последствия за сега е председателката на Европейската комисия –  бившата германска военна министърка Урсула фон дер Лайен. Старата лисица водеше тайните преговори с фармагигантите за ЕС.

Европейската комисия обяви стратегията си за ваксинация на 17 юни 2020 г. С цел да се ускори разработването и производството на нови ваксини срещу Covid-19, бяха проведени множество тайни преговори с потенциалните доставчици като концерните Pfizer/BioNTech, британско-шведската компания Astra Zeneca и американския фармацевтичен гигант Moderna, които впоследствие доведоха и до подписване на договори. BioNTech днес е част от Pfizer и бе създадена малко преди истерията около ваксините от семейство турски гастарбайтери в Германия, а в последствие бе погълнат от американския гигант.

Само стартовото, безвъзмездно финансиране от ЕС налива 2,7 милиарда евро в фармацевтичната компания 
Pfizer/BioNTech и още над 5 милиарда в останалите. ЕС закупи ваксини за двуцифрена милиардна сума. Консервативният вестник "Handelsblatt" говори за още най-малко 35 милиарда евро най-вече за Pfizer/BioNTech. Най-строга конфиденциалност беше постановена върху конкретните количества за доставка, цените, финансирането за научноизследователска, развойна дейност и транспорт, имената на ръководната група, създадена от ЕС и клаузите за компенсации.

Вече повече от 9 месеца европейски парламентаристи се опитват напразно да получат разрешение за оповестяване на договорите. Но това, което им бе разрешено досега, беше само проверка на документите, много от страниците на които бяха зачернени и то точно на местата, където се намираше търсената от парламентаристите най-важна информация. Беше заведено дело от петима евродепутати от парламентарната група на зелените в ЕС на 22 октомври за разкриване съдържанието на договорите за ваксини. Междувременно на 3 ноември италианският телевизионен оператор “RAI” успя да публикува несъкратена версия на договора с Pfizer/BioNTech.

Шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която упорито се съпротивляваше на разкриването, се позова на споразумението за неоповестяване, сключено с производителите. Според неговите клаузи можело да се публикува само това, което е одобрено от тях. И въпреки всичко екс-военната министърка на ФРГ твърди, че договорите били "кристално ясни". Но защо тогава според тези договори не се разрешава преотстъпване на "ваксини" на 3-ти страни? И защо ЕС заявява нуждата от доставка на около 4,5 милиарда дози, т.е. по над 10 такива за всеки гражданин на този съюз? Съответно печалбите им експлодират достигайки 1000 $ на секунда, или по 100 мил. $ на ден.

Бившата служителка в BioNTech/Pfizer, Брук Джаксън, обясни пред British Medical Journal миналата седмица какво всъщност означава „кристално ясно“ във фармацевтичната индустрия, която работи с главната цел - максимална печалба. Аутсорснати, външни „специалисти по ваксини“, наети за малко пари, които в полза на компанията Пфайзер понякога фалшифицират резултатите от тестове, оставят непроучени някой нежелани, странични ефекти на ваксината и „коригират“ и оптимират определени показатели. Тя даде вътрешни документи на пресата като доказателство за тези нередности. И докато много правителства в Европа все още мълчат за тези безобразия, президентът на германския институт Робърт Кох, Лотар Вилер, говори за „неприемлив“ процес и се надява скоро виновните да бъдат наказани. Но за сега фармагигантите не се страхуват от юридическо възмездие. В момента там преобладава доволството от реализираните мегапечалби за десетки милиарди за толкова кратко време. А и дори да се стигне до съдебни разследвания, с достатъчно пари много хора от кухнята им могат да бъдат заставени да мълчат.




Гласувай:
11



1. kvg55 - iw69,
13.11.2021 23:21
Както всяко заболяване, и коронавирусът е златна мина за фамацевтичните компании.
цитирай
2. iw69 - Но
14.11.2021 01:54
тази им безотговорност сега крещи за възмездие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822711
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16458
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031