Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2020 16:52 - Борисов се оттегля полека…по Живковски
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1594 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.08.2020 16:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Снимка: Reuters МНЕНИЯДНЕС Борисов се оттегля полека…по Живковски


imageОт Admin на 10.08.2020

ГЕРБ ще се разпилее в момента, в който прокурори повдигнат обвинение срещу Борисов

Борисов в предишни дни не даваше признаци за оставка и коалиционните му партньори също се изказаха, че ще изкарат мандата докрай. Тази колеблива позиция издава някакви задкулисни пазарлъци и вероятен натиск от чужбина, пише в. „Минаха години“.

Някои нови мерки в управлението показаха, че Борисов нямаше никакво желание да подава оставка. В последните дни рязко започна да раздава пари – за това, за онова. И както обикновено се държи сякаш парите са лично негови. Обяви, че вдига държавните заплати с цели 30%. Защо досега не ги е вдигал с по 5-10% през годините, а в най-голямата криза с толкова? Намалява ДДС за бирата и виното. За радост на народа. Дали той ще оцени този му популистки ход?

Постепенно вкарваше богаташите в ареста чрез своя инструмент Гешев. Пак за радост на народа. И на когото трябва „набива един кур“, както се изрази цинично премиерът в оня разговор. И акъл набива.

Дежурните клакьори на Борисов повтарят по телевизиите как той няма алтернатива и е единствен пазител на евроатлантическата ориентация на държавата. Нещо като епически речитатив за фон на вожда. Борисов въведе нещо ново, започна да третира народа както и Тодор Живков не го е правил. Почти всеки ден се снима и се показва в новините на телевизиите като Ким Чен Ун, как му докладват министри. Седи пред него министърът, нещо обяснява, Борисов кима одобрително и дава важни указания с „добре, продължавайте“. И в негов стил обикновено говори на „ти“ на министъра. Да се види как лично ръководи държавата. „Това искам да го видя във вечерните новини“, както сам казва една реплика към бившия министър на икономиката в един изтекъл разговор.

И до какъв успех доведе тази мъдра европейска политика? Свика конференция, дръпна поредната си объркана реч, в която описа нечуваните си успехи, аудиторията му пляскаше с викове „Бойко, Бойко…“

Изглежда Борисов се оттегля полека по Живковски. Също като Живков, който през 1988 година подаде оставка и всичко около него се втурнаха да му се канят, че не може така да напуска кормилото.

Стратегически ход на Тато, за да види кой иска той да си ходи. Само че година по-късно същите, които го убеждаваха ,че е незаменим и трябва да остане, го свалиха. В сегашния случай няма да го чакат година.

За разлика от Живков, сега не от руското, дали не му дават съвети да подаде оставка от американското посолство? Също така него няма да го свалят най-близките му хора от Политбюро на пленума. Но ще дойде момент да свидетелстват срещу него в прокуратурата. Той уж е взел мерки с инструмента си с каскета, но нещата бързо се обръщат…

Предстои опит да направи плавен преход с Правителство на ГЕРБ без Борисов. Коалиционните партньори ще са доволни. Борисов вече си прави планове как щял да стяга редиците в партията. Дясната му ръка, пиарката Арнаудова обяви, че от Министерски съвет отива в ГЕРБ, да правят избори.

И от сега започват сондажите за бъдеща коалиция. Слави Трифонов се очертава като най-големия им проблем . Вече се изказа категорично, че коалиция с ГЕРБ няма да прави.

Понеже и други са се изказвали така преди избори – и Каракачанов, и Валери Симеонов, и насипно десните – това обнадеждава гербаджиите, че ще се спазарят.

На конференцията в технопарка стана ясно, че партия ГЕРБ си има шпицкоманди от татуирани гардове, нещо като паравоенна организация за охрана. Същите криминални физиономии се виждаха и на протеста в защита на избора на Гешев за главен прокурор. Много от тях имат и татуировки или носят емблеми и фланелки с изображения на черепи.

Тези мутри бяха заснети да получават инструкции от хора на ГЕРБ и после приложиха насилие над журналисти. Един ден партия ГЕРБ ще се изучава като явления в 30-годишния демократичен преход – сраснала се с държавата и същевременно със свои шпицкоманди.

ГЕРБ ще се разпилее в момента, в който прокурори повдигнат обвинение срещу Борисов. Има за какво. И веднага ще се явят да свидетелствата срещу него хора от неговата партия. Една част ще се опитат да запазят партията без него, други ще идат към други партии, но това ще е краят на епохата Борисов.

Автор: Иван Бакалов

Източник: в. „Минаха години“




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39750670
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031