Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 22:17 - Шут в задника на ДПС
Автор: ruuter Категория: Политика   
Прочетен: 1374 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Служебното правителство е на Герб.Смяната на областните управители е шут в задника на ДПС. 

Служебното правителството очаквано смени областните управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен на своето днешно заседание. Днес бяха пуснати и кратки визитки на новите представители на държавата в тези области.

Димитър Димитров, който заменя Муса Палев в Благоевград, е икономист. Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на "Благоевград БТ" АД и председател на ѝБборда на директорите на дружеството. Общински съветник е в периода 2003-2007 г. От 2013 г. е управител на "Деметра" ЕООД.

Розалин Петков поема поста от Венцислав Каймаканов в Пловдив. В последните три години той е бил заместник-кмет на община Пловдив, а преди това е бил заместник областен управител. Магистър е по счетоводство и контрол от ВИНС – Варна.

Симеон Иванов заменя Венцислав Калчев в Русе. Той е главен секретар на областната администрация, където е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. насам. Преди това е работил в областта на гражданската защита. Магистър е от ВСУ "Черноризец Храбър" по специалността "Защита на населението при кризи от неконвенционален характер".

Новият областен управител на Монтана е Нина Петкова. Поста освобождава Николай Пенчев. Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. В периода 2011-2013 г. е била заместник областен управител на Монтана, а след това е работила като координатор във фирма "Варвара 2".

Илиян Йончев е вече бивш областен управител на Плевен. Новият титуляр на поста е досегашният главен архитект на общината Бойко Балтаков. От 2009 г. до 2013 г. той е бил заместник областен управител. Завършил е архитектурно и градоустройствено проектиране в УАСГ – София.

От петимата новоназначени областни управител само един - този в Благоевград, не е близък до ГЕРБ, съобщи Би Ти Ви.

Пред журналистите служебният премиер Георги Близнашки каза, че новите областни управители ще внесат по-добро равнище на работа. По думите му, всяко ново правителство може да предприеме такива промени.

"Има случаи, които заслужават особено внимание. "Няма да отиваме към крайности, но има места, където трябва да се намесим", допълни проф. Близнашки. Относно уволнението на зам.-министри проф. Близнашки обясни, че то е било направено от бившия министър-председател Пламен Орешарски.

"Той е решил да облекчи работата на служебното правителство и няма никаква драма в тези промени, които се извършват", уточни проф. Близнашки. "Не сме се ръководили само и единствено от протестите. Това са необходими промени и всичко е насочено към подобряване на работата", каза още проф. Георги Близнашки, цитиран от "Фокус".



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ruuter
Категория: Политика
Прочетен: 437503
Постинги: 226
Коментари: 205
Гласове: 268
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930