Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2021 14:46 - Коя е Деница Сачева?
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 2355 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2021 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Акад. Петър Иванов и Григор Лилов със смазваща информация за Деница Сачева

Назаем от Петър Иванов + ”детайли” и от мен за Задкулисието и министър Деница Сачева:

***** ДЕНИЧКЕ, ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ИВАН ВАЗОВ?
(писмо до една кака)
Како Деничке, дето си завършила незнамколкоси университета, че и с Cum Laude, и незнамколко си курса в Австралия, Колумбия, САЩ etc., не знаеш ли, че не трябва да се лъже?
Майка ти не ти ли е казала?

УИКИПЕДИЯ:
„… завършва Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия* и Международен колеж по туризъм в Албена. Изучава и завършва Бакалавър по „Социална педагогика“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в гр. Благоевград*, където придобива и своите познания и страст (?!) към социалната сфера. Магистър е по „Здравен мениджмънт“ в Университета „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас*. Впоследствие завършва Магистър (Cum Laude) по „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“*.
Преминава курсове за обучение по социален маркетинг*, връзки с обществеността*, политически маркетинг*, управление на социалното подпомагане и услуги*, управление на външни ресурси* и управление на риска* във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ.”

Така: значи Деничка, както представя нещата, има:
*** 4 магистратури, първата в Холандия и 3 в България;
*** и 1 бакалавърска степен.
Обучението за първите две магистърски степени е по 5 години, значи общо 10 години; после 4 години за бакалавърската степен, стават 14 години; после още две магистърски степени най-малко от по 2 години (по 4 семестъра), тъй като са в различна от бакалавърската степен област, значи още поне 4 години.
ДОТУК 18 ГОДИНИ ОБУЧЕНИЕ
Обучавайки се в България, Деничке, ти си “преминала” 6 много сериозни курса в 6 далечни страни – Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ . Приемаме, че тези курсове са траели поне по два семестъра, значи още 3 години, общо стават 21 години, най-малко, без никаква пролука от време, през което да не се обучаваш.
Взела си, по мои сметки, общо някъде около 270 изпита, явила си се 5 пъти на Държавна изпитна комисия и си издържала 5 държавни изпита и/или си написала 5 дипломни работи, написала си и около 180 курсови работи по отделните учебни дисциплини, може и много повече, зависи от учебните планове на специалностите, била си на 5 абсолвентски бала и на 6 тържества в Австралия, Колумбия, Холандия и т.н..

Никъде по света няма хора с по 5-6 висши образования! Никъде! Това е лудост! Ако го кажеш на който и да е разумен човек, той ще те помисли за кръгъл идиот, избягал от лудницата!

Деничке, знаеш ли, 21 години обучение по сметките дотук, след завършване на средното ти образование се простират от 1993 год. най-малко до 2014 год.
Добре, ама ти в периода на 21-годишното си образование, па и после, виждаме, че си и работила на много места!
Мила Деничке, ако приемем, че едновременно си учила и работила като “началник на дирекция”, зам.-министър, министър и др., обучението ти трябва да е ставало по задочната форма на обучение, иначе би било нарушение на Кодекса на труда, но пък тогава сроковете се увеличават с още 5 години, плюс промеждутъци от по половин година, за кандидатстване, пътуване и др., 6 Х 0,5 години, 3 години, стават 8 години.

А общо имаме, Деничке, по твои данни в Уикипедията, 29 ГОДИНИ ОБУЧЕНИЕ И ТОЗИ СРОК ТЕЧЕ ВЕЧЕ В БЪДЕЩЕТО – ОТ 1993 ДО 2022 год.

А ти бе, Гешев, не проявяваш ли поне едно мъничко човешко любопитство към каката с 11-те дипломи?

Още нещо,
Колежът по туризъм е в Албена, до пожарната… там се учи, а в Нидерландия се ходи на стаж… има само един, който не го е завършил, защото се удавил…
Колежът, който не обучава нито бакалаври, нито магистри, а само специалисти, защото е колеж, не е университет, оферира (копи-пейст от сайта му): Специалност: „Хотелски мениджмънт“ – Албена + диплома „Специалист“ на Висшето училище по хотелиерство – Маастрихт”.
Деничке, в Уикипедия се твърди, че ти си завършила “Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия”, пък май не си завършила в Холандия, ами просто си завършила за прост специалист, нещо като полувисше за камериерки и рецепционистки, по “Хотелски мениджмънт” в курорта Албена “+ диплома от Маастрихт”, за по̀ така, тъй ли е? В Албена дават още и “+ диплома от Ница, Франция”.

Има и други по-интересни неща в образованието ти, ама за тях друг път.
Не е хубаво така да се лъже, да знаеш!
Приемаме все пак, Деничке, че ти си свръхсупергениална, и през всичкото време на усърдна работа, под ръководството на Иван Костов, на агент Иван и др., ти си била 5 пъти абсолвент и си завършила курсове във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ.
Ама това е невъзможно бе, како Деничке!
Абсурдно е! Няма как да стане!
В света няма човек, който да се обучавал по университети и курсове 29 години, както са представени нещата! Със сигурност.
Освен едно време Аристотел май, Учителя.
SIC MAGISTER DIXIT.

Аз съм университетски преподавател от много десетилетия.
Не съм виждал по-голяма и по-нагла лъжа от тази по-горе.
Даже и Баце лъже по-скромно, човекът. Знае, че Началника отгоре гледа, и че “Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно”. (Лука 8:17-18.) Даже и това в нощните чекмедженца.
И накрая, като обладателка на общо 11 дипломи и свидетелства, Деничке, би ли ми казала кой е Едуард Бърнайс?

Е, хайде, не знаеш, добре, няма нищо, сега по-лесен въпрос: знаеш ли кой е Иван Вазов?
А къде е град Пекин?

****
****
****

ІІІІІІІІІІІІІІ…И МОЕТО ДОПЪЛНЕНИЕ…ІІІІІІІІІІІІІІ

Сачева в моите досиета е известна с много неща.
Тя става шеф на кабинета на Илко Семерджиев като здравен министър на Иван Костов.
Само на 26 години!
И заедно завъртат бизнеса, участвайки съвместно в различни негови форми, та чак до сдружение „Обществено здраве”, както е посочил Търговския регистър.
Сачева става и един от първите 10 служители и шеф в новосъздадената национална Здравна каса, която започва да върти огромни суми – практически бюджета за здравеопазването. Но понеже хората не могат да си представят огромните, милиардни размери пари, да отидем на дребните пари.

Например с придобиването на 28 дка на морето в община Шабла при Крапец – в зоната на супер елитните голф игрища. Платила е 21 814 лв.
За сведение – няколко пъти по-малки парцели точно в този район се продават между 150 000 и 220 000 евро.
Тя закупува апартамент от 111 кв.м. в София само за 47 450 лв. Друг апартамент в София, закупен през 2015 г., е струвал 52 600 лв. Какви цени, а? Почти социалистически.

В декларациите като висш сановник в разни правителства е декларира стотици и стотици хиляди левове влогове, за които не е дала данни за произход, декларирала е 2 златни кредитни карти и n-броя по-обикновени.

Огромни пари от държавни поръчки въртят фирмите й и най-известната от тях: ПР агенцията Интелдей Солушънс.

И ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!

Тясна е връзката с така наречените „прозападни” у нас. Само един пример е достатъчен: „Интелдей Солушънс” и фирмите на олигарха Иво Прокопиев (уж противник на ГЕРБ и Бойко Борисов) са заедно – например в консорциума Репютейшън България. Съдружници на Сачева са били видни фигури от кръга „Капитал”.

В ПиАр-ската дейност на агенцията на министърката бих отбелязал като „върхове на професионализма й“ провала на кампанията „Свобода за Сирия”, спонсорирана от „Америка за България”, както и смехорията на тази за презервативи.
Сачева отново става дясна ръка на Илко Семерджиев, която той влиза като здравен министър през 2017 г. в служебния кабинет на Мартин Райков.
И за Семерджиев, и за Сачева това е тежък конфликт на интереси: Сачева е партньорка със сина му Тодор в най-различни фондации и „Институтът за здравеопазване и здравно осигуряване”. (бел.: говорим за частна структура)

Независимо че Сачева е доверен човек на Бойко Борисов, същевременно тя и доверен човек на кръга „Капитал” на Иво Прокопиев заради съвместния бизнес помежду им. Нейни съдружници са били началници на политически кабинети на различни министри и вицепремиери в най-различни правителства – служебни, червени, герберови.

КАКЪВ ПАТОС ДО ВЗИМАНЕ НА ВЛАСТТА

В една от пиесите на английския драматург Оскар Уайлд се чете следната реплика „Извинете, че не ви познах, но съм се променил много”.
Да видим промяната в Сачева (цитати):
****** „Патриотите помпат рейтинг с ужасяваща реторика срещу хора, а либералите излизат с голи декларации за защита на многообразието без нито едно реално действие за решаване на проблемите. Всички са възмутени от купуването на гласове, но нямат нищо против да го правят, дори да идват на власт по този начин.”
****** „Защо няма пари в държавата? Защото политиците институционализират кражбата и лъжата и ги превръщат в модел за поведение на масовия избирател.”
****** „На фона на постоянното доене на работодатели и съвестни данъкоплатци най-циничното послание на политиците е, че те се грижат за нашите пари. Мерси. Хора, които през живота си не са измислили проект или не са дали хляб на 5 души, няма как да се грижат за парите ми.”
****** „Борбата с корупцията, която уж трябва да връща откраднатото от гражданите и която уж трябва да укрепва доверието в смисъла на държавата, е доведена до гротескно състояние. Жертва падат малките рибки, тук-там някоя по-голяма, но само ако е поръчана. Борбата с корупцията не може да се води от хора, които преглъщат на сухо, или от клиенти, които поръчват глави на блюда на службите – сервитьори.”
****** „От началото на това правителство няма решен нито един сериозен проблем на хората, не е предложена нито една цялостна и дълбока реформа. Свидетели сме на театрални заплахи за оставки, реформаторски фейсбук статуси, национално безотговорни патриотични игри”

А в днешни дни тя е основен рупор на властта.

И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ – ЗАДКУЛИСИЕТО

Като висш сановник в държавните институции тя е и в други тежки конфликти на интереси.
Например „държавника” Сачева дирижира лобистката „Българска асоциация на специалистите по връзки с институции”.
И е въртяла образа на ПР на най-отговорни лица от правителството на Пламен Орешарски, вкл. и на един от вицепремиерите му.

Не се изненадвайте от мешавицата на „леви” и „десни”. Парите нямат цвят, а партийните цветове са за употреба от баламурниците.

Питам се какви са корените на тази ошемляваща кариера от 26-годишна възраст натам?
Какъв е този неистов „стремеж” към тапиите в науката и знанието? Може ли да идва по наследство – от гена на родителите й?
Защото Петър Иванов бърка, че на света няма човек с 5 висши образования. Има, макар и само един – сега завършва седмото си висше, 7-ма магистратура.

Проф. Евгений Сачев прави седмата си поред магистратура.
Този път е по „Църковен мениджмънт” в Богословския факултет. Преподава на сто места – в Академията на МВР, Софийския университет, Висшето училище по библиотекознание и информационни технологии и къде ли не.
Проф. Евгени Сачев е историк, експерт по културно наследство, експерт по национална сигурност, експерт по местно самоуправление, доктор на икономическите науки, експерт по здравеопазване, експерт по туризъм… и ще спра, понеже ръката ми се умори да описва вселената на неговите знания и експертизата му.

В тези вдъхващи респект биографии на баща и дъщеря за мен най-значими са незабележимите „детайли”.
Евгени Сачев е виден фактор в Бибиотекарския (ВУЗ-а на бившата Държавна сигурност и ДПС).
И е много близък приятел и всичко, което се сетите и не се сетите на „Гестапото” – олигархът Димитър Иванов, бившият шеф на Шести отдел на ДС – следящ за идейната чистота.
Толкова е близък и доверен, че дори заедно си пишат научни книги и трудове.

Питам се дали ПР-агенцията на дъщерята и експертизата на бащата помагат при издаването на проруските медии у нас и за организацията на Кремълската пропаганда у нас.
В тази пропаганда най-видният фактор у нас, вкл. чрез фирмената му империя е Гестапото.
И в контрапропагандата е спец. Понеже създаде у нас първият роден клуб „Доналд Тръмп” заедно с други ДС-другари като опит чрез имената си да компрометират Белия дом в България.
Пуснах пост за това, както и за другите два клуба „Доналд Тръмп”, които се роиха след този, за да станат три. Както многократно съм описвал, в България има три основни клана на мафията, наследници на 3 групи в Живковото Политбюро и подчинени на трите основни руски разузнавания и затова всичко ни е по 3 – 3 големи кардиологии, 3 национални телевизии, три основни партии и т.н.)

И Господи, нямам думи какви хора – като Деница Сачева, си е подбрал за свои представители у нас Демократическият институт на САЩ (орган на Демократическата партия). Знам кой ги е препоръчал!
И как и защо! Защото най-идейните сталинисти, каквито са редица олигарси, какъвто е и премиерът ни, най-усилено се правят на „десни” и „прозападни”.

 

  •  Акад. Петър Иванов, Григор Лилов



Гласувай:
5



1. zemja - Благодарности!
25.01.2021 07:37
Добре че има хора, които да казват истината...
И дано има полза от това!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4398016
Постинги: 1901
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031