Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2021 15:51 - Най-важният инструмент за реализация на желанията ни
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 430 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 07.10.2021 15:22


  

Забелязвали ли сте някога, че не всичко, което искате се реализира в живота ви?

Не всички ваши желания се сбъдват. Например, когато искате да свалите 10-15 килограма, но нещо не се , получава, тя не намалява, всичко остава в старото положение. Или „Искам да срещна с достоен, свестен мъж и да имаме прекрасна връзка“ Не, нищо не се случва, такъв мъж все не срещате, връзка нямате.

Какво се случва тук, защо моят списък с желания не се реализира. И тъй като липсва един от най -важните, според мен, компоненти за щастлив живот. Твърдя, че този компонент е най -важният. Без него нищо няма да се случва в живота ви.

Вече казах, че ако искате да изградите връзка с мъж без подозрение, без негодувание, без манипулации, без ревност, без цялата тази мърсотия, просто трябва да създадете игра, в която ще има правила, правила за вас, правила за вашия мъж, правила за всички жени на вашия мъж, които ще съблюдават всичко, или самата игра няма да я има.

Когато попитат човек: «Е, какво правиш, къде ти е 3 пъти по -голямата заплата, къде ти е тънката талия? " Той отговая: "Е, все още не знам как да го направя". Те питат: "Кога ще разбереш как да го направиш?" А той: „Нямам време сега и нямам пари“.

За да се появи това, което искате, трябва да създадете необходимите предпоставки, причините за това да се случи. За да създадете необходимите причини, трябва да знаете какво точно да създадете и как да го създадете. И за да разберете причините, трябва да вземете решение да го направите, първо трябва да вземете решение да го направите.

Хората не знаят, че преди да научите „как да направите нещо“, трябва да се задължите, да се уверите, че вашето желание ще се реализира в живота ви. Ангажирайте се. Вземете ангажимент. Т.е. вземете решение това да се появи в живота ви.

И хората имат големи проблеми с това. Вземането на решение не е някакво магическо действие, за което научавате и това е - сега всичко в живота ви ще бъде наред. Не. Решението е като мускул, който имате и който тренирате, така че непрекъснато да вземате решения. Първоначално този мускул е слаб при всички, но вие постоянно трябва да го тренирате, постоянно да вземате решения.

 

Отново да подчертая. Сега трябва да разберете и осъзнаете, че този мускул е най -важният в живота ви. Ако го имате, ако е развит, всичко в живота ви ще бъде прекрасно във всяка област в живота ви. Ако не искате да развивате този мускул, всичко ще бъде скучно и подтискащо.

Сега нека кажа какво нужно да направите, за да развиете този мускул. Две много лесни стъпки. Първата стъпка е всъщност да започнете да вземате решения. Има само два варианта. Можете да вземате решения и можете да не вземате решения. По-голямата част от хората не вземат решения, не искат да взимат решения, защото всяко решение е отговорност. Хората не искат  отговорност. Хората искат да водят лесен живот, без отговорност. За това вашата задача е да направите първата стъпка - да започнете да вземате решения. Просто започнете в онези ситуации, в които не сте вземали никакви решения, започнете да ги вземате постоянно. Няма значение какви решения. Може да не са много успешни, но просто започнете да го правите.

И ето какво трябва да разберете. Човек е такова създание, че за да бъде наречен човек, той живее според целите. То си поставя цели и се стреми към тях. Човекът е целенасочено създание, което се стреми да живее по -добре. Затова хората, които не вземат решения, които не си поставят цели, не се стремят и не подобряват живота си, те „нямат право“ да се наричат ​​хора. Като цяло вземането на решения е свойство на живите организми, живите системи. Тези, които се развиват, които се стремят към по-добро. Ето защо, ако някой от вашите познати никога не взема решения, никога не си поставя цели, просто знайте, че това е ходещ труп, това е мъртъв човек.

Не забравяйте, че колкото повече решения вземате, толкова по -живи сте, толкова повече живот имате. Нали? Запомнете този момент.

Сега нека обсъдим втората точка. Когато вече сте започнали, предприели сте следващата стъпка, трябва да обърнете внимание за какъв период си поставяте цели. Т.е. решенията, които вземате са на краткосрочен или дългосрочен план. Всяко решение е насочено или да получавате на полза или удоволствие възможно най-бързо, т.е. сега. Или да получавате полза възможно най -дълго.

Например. Вървите в пустиня и имате само една бутилка вода и трябва да вървите 3 дни до най -близкото населено място. Можете просто да вземете бутилката и да я изпиете и ще усетите удоволствие от факта, че сте утолили жаждата си, но след това ще останете без вода за 3 дни. Сега ще ви е добре, но много зле след това. Или можете да разделите водата от тази бутилка - да, трудно е, да, трудно е, ще пиете по малко тези 3 дни, но ще ви е добре в смисъл, че просто ще оцелеете, ще можете да стигнете до най-близкото населено място живи.

Разбирате смисъла. Всяко вземане на решение е краткосрочно или дългосрочно. Разбира се, не всичко е черно или бяло, но всичко може грубо да се раздели на тези две категории.

Всеки има детски емоционален мозък в себе си, който ни принуждава да вземаме краткосрочни мигновени решения. Всички сме деца, трябва да изядем всички бонбони възможно най -скоро, а след това нека мама да ни се скара, това няма значение за нас. Взимаме решения, без да мислим къде ще ни доведат. Всички ние имаме детски мозък, мозък на шимпанзе.

Трябва да се научим да вземаме решения, които целят  да се чувстваме добре възможно най -дълго. Следователно, първата стъпка е просто да започнете да вземате решения, а втората стъпка, да разберете дали вашите решения са перспективни, а не детски и че те са нацелени на дългосрочна перспектива, така че да носите полза на себе и другите в дългосрочен план .

Това са най -важните две стъпки, които можете да започнете да практикувате в живота си още днес.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. barin - Здравей, lvm. Не всичко в живота ...
18.05.2022 14:46
Здравей, lvm. Не всичко в живота може да се реализира. Може само, ако имаш 1-2 елементарни желания. Трябва от някои неща и проекти да се откажеш, за да се концентирраш върху по-важните. Всичко е до лична преценка и степенуване на желанията.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 945214
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963