Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03 22:40 - СТАТИЯ НА Г/Н АЛЕКСАНДЪР НЕВЗОРОВ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Темата "Кой поръча атентата в московския МОЛ" вълнува не само мен. Авторът, чиято статия помествам, прави сравнение с подпалването на Народното събрание в хитлерова Германия. Атентатът в путинова Русия на мен ми наподобява на един друг от близкото минало, този на терористът Али Агджа срещу папата. Няма доказателства кой поръча стрелбата срещу папа Войтила, но всички хора по света, може би с изключение на Ив Лу и на Атанас Атаджанов се досещаг кой е поръчителят. Да се уцели Рейгън, няма как, да се уцели вторият главен играч в разпада на СССР, папа Войтила, е далеч по-лесно. И треснАха него. Куршумът проби корема му, но той оцеля. За да спуснат мъгла върху опита за покушение обвиниха и нашия Сергей Антонов. Сега в Москва обвиняват някакви други, един с отрязяно ухо, което е мушкано в устата му, други, пребити, единият от тях в инвалидна количка. "Самопризнали" си, според РИА. Филмът за атентата срещу папата, сега с други действащи лица и по друг казус го гледаме отново.
   Какво ще последва, поживем увидем. Вероятно мобилизация в Русия и още по-жестока война в Украина - виновата толкова по този казус, колкото Сергей Антонов за стрелбата срещу папата. Щом тя се цитира от Путин, натам ще е ответтът му, а това предполага и кой е поръчителят на атентата.
   Помествам копие от статията на г/н Невзоров във връка с атентата в МОЛ-а:

 

 Путин запали "Крокус", за да създаде причина за войната, която продължава трета  година

 Сега кремълският таласъм има карт бланш за репресии, мобилизации и бомби с различна степен на атомност  

Авторът

Александър Невзоров*

Може да поздравим Путин. Отново всичко му се получи. С усилията на Кремъл, ФСБ, медии и бригади от таджикски мазачи "Крокус" 2024  доста успешно се превърна в "Райхстаг" 1933.

      Разбира се, не мина без гафове.

      Разбира се, на руснаците ще им е болно да разберат, че

87-процентовият им фюрер е доста по-тъп от главаря на Третия райх

     Хитлер запали Райхстага, за да започне война и репрессии. Путин запали "Крокус", за да създаде причина за войната на третата ѝ година.

    Разбира се, всичко беше направено с известно закъснение. Затова пък сега кремълският таласъм има карт бланш за всякакви репресии, мобилизации и бомби с различна степен на атомност.

    Кремъл решил, че е "по-добре късно, отколкото никога". И някак намери "украинска следа".

     Червеният площад беше затворен. Сега там се въргалят умрели зайци.  Ужасът от "Крокус" уби множество вътрешнополитически дългоухи врагове.

Да ги преброим.

     1. Публиката спря да се занимава с темата за надписаните гласове на Путин и сега е плътно ангажирана с обсъждания на терористичния акт.

     2. За известно време е забравен целият позор със забуксувалата и въшлясала "специална военна операция“.

     3. Ежедневните терористични атаки, на които Русия подлага Украйна, бяха покрити от дима на "Крокус" и скрити от очите на света.

     Както виждаме, Кремъл инкасира много съществена печалба от цялата тази история.

     Разбира се, не всичко е цветя и рози. Тъпият посланик на Беларус подля вода със съобщението си, че

кървавите мазачи са бягали не към Украйна, а към Беларус

Издъниха се и спецслужбите на Русия. Твърде много забавиха появата си. Ясно е, че толкова мощен терористичен акт изисква време. Злодеите трябваше да смогнат да аранжират повече тела и пламъци, но цял "час" – това вече е прекалено.

     Разбира се, това са дреболии. И сета всички тези гафове успешно се замазват от руските медии. В резултат на това народецът ще повярва във всичко каквото трябва. И може би всенародно ще изригне, ако не забрави след няколко дни причината, която трябва да доведе до "изригването" (германците през 1933 г. се подпалиха почти мигновено при вида на горящия Райхстаг, а ето че Русия засега "буксува").

     Към съществените недостатъци на операцията "Крокус" трябва да причислим пълната очевидност на това колко се нуждаеше от този кошмар кремълският таласъм – само той и никой друг.

*Текстът е публикуван в Telegram профила на автора и в сайта Гордон.

Превод Faktor.bg





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12361998
Постинги: 4578
Коментари: 10805
Гласове: 18389
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930