Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2022 13:52 - Ехо от русоробски шум
Автор: obses Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1633 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 03.12.2022 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди няколко дни един русороб що шум вдигна, че Русия била печатила блокчета в Украйна. Или по-скоро печатила ги в Русия, но ги транспортирала в Украйна.
Аз не съм много вещ в технологиите и затова се доверявам на такива, които съм се убедил, че са и затова тогава повярвах на друг блогер, а не на въпросния, правещ куха реклама на Русия. Повярвах на това, че говореното е не само неефективно, а и логически глупаво и наистина е така, защото както каза тогава техничарът, глупаво е да се печатят домове на хиляди километри и да се транспортират в полуготов вид с всички произтичащи от това неудобства и неефективности, а да не се прави печатът на мястото на строежа.
Съгласете се, че логиката е неоспорима!
Какво му е ефективното да отпечатиш една баня и тя да заеме една четвърт вагон за транспортиране и по-важното, да трябва така да бъде укрепена и транспортирана, че да не бъде потрошена или най-малкото изпонапукана при това транспортиране, вместо да транспортираш материала за печата в чували или бидони, не знам какъв е като състояние и не ме интересува и тези чували да може да ги "тъпчеш" както ти падне във вагоните и те да заемет много по-малко място, а за повреди да не говорим?
Но ето, че преди малко реших да прочета малко повече за 3D печата и прочетох не само кога за първи път е осъществен такъв, от кои омразни капиталисти, а прочетох и кога за първи път наистина се е ползвал за печатане на основи на сгради и отново от кои омразни капиталисти.
Разбрах, че печатенето на части от сгради, а не цели завършени стаи както твърдеше русоробът е все още неефективно като цена и се прилага от омразния запад там, където си заслужава или нещо възпрепиятства друг вид строителни дейности. На трудно достъпни да кажем места. Или когато се изисква супер кратки срокове на строителство, което в Украйна не е на дневен ред, защото никой не иска от руснаците панелките им, а хората си искат СВОБОДАТА!
Та те руснаците и анексиране на територии обавиха, които дори не владееха! Обявиха ги и за част вече от Русия и се изпъчиха, че като такива ще ги защитават дори с ядрено оръжие, но ето че сега бягат от тях под ударите на героичната украинска армия!
Бягат ли написах? Исках да кажа, че героично отстъпват! :):)
Да се върна обаче на темата за печатенето в областта на строителството с цитирането на нещо не само интересно, а и показателно за целите и амбициите и това кой какво вижда като достижения и от какво се впечятлява.
Дотук казах, че русоробите се впечятляват явно от отпечатването на "хрушчовки" както ги нарече един друг съблогер при поста на впечатления русороб. Сега Ви показвам лично аз от какво се впечатлявам и какво смятам за нещо, дърпащо развитието на цялото човечество напред! Едно на ръка, че както казах 3D печатът отново като всичко прогресивно е измислен от жестокия капиталист, за да облекчава труда на хората! Едно на ръка, че жестокият капиталист не е запазил технологията за себе си, а я е обявил и предоставил на цялото човечество! Ами разбирам, че той дори се готви да я предостави и на "жителите на други планети"! :):)

image
НАСА нае компания, която да "отпечата" база на Луната

Базирана в Остин фирма за 3D печат, наречена ICON, току-що е получила 57,2 милиона долара от НАСА, за да разработи технология за отпечатване на сгради на Луната. Проектът Olympus включва направата на строителен 3D принтер, който може да бъде изстрелян към земния спътник. Там той трябва да може да използва наличните материали, за да печата сгради.

Според Axios, ICON трябва да е готова с технологията до 2026 г.

"Способността да се строи от естествения реголит на Луната гарантира жизнеспособността на дългосрочното човешко пребиваване на Луната", заявява изпълнителният директор на ICON Джейсън Балард.

Отпечатването на сгради ще позволи по-бързото разрастване на колонията. Освен това структурите могат да служат и като "пашкул" на други апарати. Те ще ги пазят от големите температурни амплитуди на Луната и възможността от сблъсък с микрометеорити.

3D принтера може да участва в изграждане на пътища и друга инфраструктура на първата лунна база.
 

 








Гласувай:
10



1. marana69 - ...поздрави! многоо ,ме вълнува Темата.
03.12.2022 14:27
и, особено, този раздел, за Принтирането на човешки органи @

ще потърся, едно Видео, бях гледала, неотдавна..



цитирай
2. vmir - Интересно дали въпросния блогър някога е имал по-добра връзка
03.12.2022 15:39
между езика и главния мозък. Защото в момента тази му връзка е главно двигателна по много старомодна външна програма, която не притежава способността да възприема адекватно реалността.
цитирай
3. dobrodan - Никакво назад, таварищи!
03.12.2022 16:20
Кругом марш и опять напред!
Стратегията е позната още от СССР-ско време!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: obses
Категория: Лични дневници
Прочетен: 498818
Постинги: 320
Коментари: 906
Гласове: 1670
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031