Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2017 16:32 - За необходимостта работодателите у нас, особено тези от Асоциацията на индустриалния капитал, а също и тези от КРИБ, да започнат да правят ТРЗ и да разбират от
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 5609 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 26.07.2017 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колеги, прочетох поредното изказване "преливане от пусто в празно" по повод икономическият проблем на седмицата у нас - да отпадне или не добавката за "клас прослужено време".
Изказването на г-н Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), отразено в днес. бг обаче, е изпълнено с интересни двусмислици, които трасираха търкалянето на този въпрос по медиите у нас през изминалата седмица. Г-н Иванов твърди, че "Дискриминацията по отношение на младите служители се явява в това, че добавката към основното трудово възнаграждение на възрастните служители (а, нали говорихме за младите до сега??), се изчислява автоматично към всяка прослужена година, без да се отчитат качествата на работника и производителността (брей, ние за това ли говорим..., по-нагоре господинът се възмущава от това, че "работодателят се задължава да доплаща да увеличава (днес!) трудовото възнаграждение с административна намеса" малии). Не мога да разбера, колеги, "административната намеса", която е част от държавното трудово право, каквото и да означава това, или желанието работниците да работят повечко и с по-добра производителност, е проблема?! Винаги съм мислела, че икономистите у нас са точни хора. Може би е време, това да се провери, като се задължат работодателите у нас, да водят, вместо нарочните за това служби в големите фирми, всичкото ТРЗ на своите фирми, да подават документите, където е необходимо, в срок и с внимание към детайла, както и с нужното уважение към трудовото право, може пък в този случай, на изпълнителния директор на АИКБ и на другия директор на КРИБ, да им се изяснят повече нещата. Защото, икономиката неясноти не търпи. Политиката да, ама икономиката, не.
Вярно е, че работодателите у нас имат проблеми - и големите работодатели, и малките, включително и тези, които сами са си работодатели, те имат най-много.
Освен това, колеги, аз не съм съгласна с мнението на г-н Иванов, че след като е минала една година от назначаването ми на работа в някоя фирма, и вече ми се полагат тия исторически добавки, се водя "възрастна", и дори, моем да го съдим за това. Ако той продължава да ги твърди публично тия работи, както и някой да оспорва, да смее да оспорва, заради неумението си да изкаже някой свой проблем политически, качеството и производителността на работата ми, към момента, които безспорно са по-добри, отколкото преди година. Хъх.
Не зная, колеги, какви са законите в момента, както и дупките в тях, но е редно, един вид, хем ще се спестят и пари, все пак работодателите - всички работодатели, не само самонаетите - да започнат да правят и подават ТРЗ, изведнъж много неща в българската икономика ще се изяснят, има, разбира се, и други неясноти, но смятам, че след битката с ТРЗ, ще си проличи кои са те..
Накрай, един поздрав, тъй като настроението ми днес е отлично.
Поздравът)






Гласувай:
3



1. kusshell - На 3-ти март всички на Шипка! Ще се ...
27.07.2017 09:12
На 3-ти март всички на Шипка! Ще се даде знак за дълбока промяна. Присъствието ви е задължително. Бъдете щастливи и оптимисти! И на това леберастко психодясно робство скоро ще му дойде края.

Ще ви раздаваме оръжие. Излизаме в балкана, осигурили сме ятаци. Нашата цел е край на американското робство и ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НИ КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.

СМЪРТ НА НАТО! БЪЛГАРИЯ - ЧАСТ ОТ РУСИЯ!!!!!!
цитирай
2. eloiz - Куш,
28.07.2017 23:01
всичко, гореописано, ми харесва - да се излиза в Балкана, да сме оптимисти, и щастливи, то това си произлиза от отпимизма, такова, да дойде края на робството също, и аз искам оръжие, и един ятак, да носи оръжието, и още един, да носи яденето, двама за яденето, обаче защо трябва да се присъединяваме, в такъв случай, към Руската федерация, бе Кушел, не ни ли е хубаво и така?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651404
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031