Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2022 09:02 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1771 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 21.07.2022 07:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Дълбоките Истини в живота е добре да се осъзнават в цялата им дълбока значимост и полза за развитието на Цялото, защото в Истината Бог е скрил спасението на човечеството  от вечните заблуди и илюзии на мрака!
           Дълбоко осъзнатите Истини са спасителния пояс за човешкия род, благословен от Бога да населява тази чудесна планета – Земята. Тези Вечни Истини са   единственото спасение за човечеството от глутницата бездуховни, безнравствени, жадни за власт и контрол бесове, за които говори великият Илия Бешков в откровението си за русия и руснаците като мрачна, бездуховна същност.
            С благодарност към Бракалова за навременната публикация която хвърля светлина върху много забулени целенасочено Истини за същността и пустошта на "прословутата руска душа"...


03.07 16:22 -
Бешков за руснаците: Глутница бесове, която с думи на Пушкин заплашва света   Автор: nbrakalova Категория: Политика   image
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове: 2


Огнян Стамболиев, 2 юли 2022

image

Те са като една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията без принос през вековете, пише в тайния си дневник художникът.

Църквите им са пълни с „богомолци“ и всички те любят своя вожд – най-ожесточения хулител на Бога и Христа

Руснакът няма собствена глава и винаги намира чужда, на която да е подчинен. Боготвори я и задължава всички да го правят, отбелязва Илия Бешков.

Илия Бешков е роден на 24 юли 1901 г. в Долни Дъбник. Негов брат е политикът Иван Бешков, осъден на смърт от комунистическия „Народен“ съд и екзекутиран на 1 февруари 1945 г. В периода 1918-1920 г. Бешков следва в Юридическия факултет на Софийския университет. Завръща се за кратко в Плевен като учител. През 1921 г. започва да учи живопис в Художествената академия в класа на проф. Никола Маринов и завършва през 1926 г.

[…] […]

Представяме ви откъс от дневника на големия български художник и карикатурист Илия Бешков, писан в периода 1950-1951 г., с добавена част през 1955 г. „Черната тетрадка“ вижда бял свят сега за пръв път извън семейството му в интересно ново издание редом до полицейското досие на художника, следен и неудобен за два режима – от 1925 г., та и в комунистическо чак до смъртта си през 1958 г.


Страници от дневника на Илия Бешков (1950-1955)


* Комунистическата акция за мир е в стоманените ръце на властта, а в главите на комунистите е налята като олово. Няма нищо по-изумително и

по-зловещо от това да чуете от устата

на комунист

думата мир!

Те поставят тази дума в устата на децата, майките и бащите, както поставят куршума в дулото на пистолета. При всяко произнасяне на тази дума виждам мъртви – всички човеци мъртви и цялото Слово повалено и оглозгано от вълча глутница. Не, те не лъжат, не хитруват, както правят човеците – те дояждат Вселената, както ненаситният мрак поглъща видимостта.

* Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше създадена необходимостта да „станем едно“. Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и овладее – то доминира над него.

Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя.

И какво би правил

този огромен

труп без глава?

Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище.

Русинът няма собствена глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това.

Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно, само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и невярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.

Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига е да са „най-„ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света.

Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или

В най-добрия случай съжаляван от цивилизования свят,

В който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.

„Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно). Иконките под ризите на мужика са заменени с татуировки с лика на „бащицата“ Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал.

Един познат русин, избягал от революцията, поет, пушкинист, интелигентен и неокачествим мерзавец, идва редовно у дома когато не успявам да се прикрия. Той се хвърля върху мен с християнско „целувание“, но не целува, а ме заставя да го целувам аз, и то три пъти по трите от безбройните негови страни.

Каква е тази отвратителна нужда. След напиването му на тръгване той

пристъпва към

мен и ме хапе.

Каква вулгарна нужда е пък тази? Напоследък изостави разговорите за Бога, стана болшевик, лектор по сталинизъм. И продължава да идва и да ме хапе… Кой е опорочил това нещастно същество? – то не е било никъде, освен в Русия. Та където и да е, то носи своята родна атмосфера – една ужасяваща глутница от бесове които крещят думи от Пушкин, Блок, Достоевски, Маяковски, цитати от Ленин. Кому е нужно всичко това освен на руснака, да се хвали, да дотяга и да заплашва света. Ако това е от полза, човек не би пропуснал да го вземе. Ако дори за самия руски човек е от полза, щеше да е налице резултат някакъв – но там, в душата на този нещастен човек грозотата се наслагва всеки ден.

Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети с корен от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина:

лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен

Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и Светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. От 30 години крещи за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден че дава – той всъщност взема, защото

откъде ще вземе бездарният,

за да даде?

Защо русинът отрече с новата си материалистическа идеология (по-право религия) дара Божий, именно защото му липсва. Та дарът Божий наистина не съществува за русина и у русина, и той излишно бе задължен и обременен с Него от властническата руска църква.

Дарът Божий изисква боязън и смирение а русинът е годен за животински страх и дързост. „Ради Христа“ – казва вярващият русин, прекръства се, убива с нож заспалия си приятел, взема му часовника и заминава.

Продава часовника, напива се и плаче неудържимо за приятеля си, за да се похвали с него, със сълзите си, с „голямата“ съвест, да се похвали, и то пред целия свят, със своята мерзост, с безкрайната си богата „душевна“ амплитуда. Това е огромното туловища на руския ихтиозавър с мъничка глава – ехидна и зла.

image
През 1947 г. Бешков рисува Бай Ганьо, убиващ  събирателния образ на Христо Ботьов и Алеко Константинов.

„За Сталин!“ – казва сегашният русин, взима ти венчалния пръстен и часовника и заминава без изражение, без срам, без злина дори. Среща другиго който се оказва без часовник. Русинът изважда десет часовника които цъкат весело и безразборно в шепите му, и предлага настойчиво с дълбоко осъзната добронамереност, да си избере който желае часовник. Трогателно! Горкият русин, той

няма друго съзнание освен на обиран и обирач

Между тези две фази стои неизбежното напиване – бързо, стихийно „до чертого“. Тогава той заплашва, хвали се и безутешно плаче. Един пиян руски войник между граждани и деца желаеше и той да види мач на едно игрище. Беше някак мил и добродушен – младежката обстановка го радваше или спомняше за далечните му близки.

Някакъв особен началник го забеляза и сурово му заповяда да се прибере (навярно). Войникът се посмути, изрече нещо неразбираемо, засрамен и недоволен-. Чуха се няколко изстрела. Началникът прибра пистолета си и бързо отмина. Там, на мястото си, смутеният пиян войник лежеше в кръв, потръпващ със същата усмивка на смутен и посрамен пред децата.

Децата, децата… те останаха с широко отворени очи, яркият ден нахлу в зениците им и след доста време очите им се замрежиха от сълзи.

* Духът, плътта и същината на Русия е Толстой. Аристократ, мужик, граф. Християнин, който мрази Бога и човека от сатанинска гордост! Богаташ, който не е дал никому повече от 5 копеайки, и то срещу целуване на ръка.

Въздържател и вегетарианец, дълбоко и всестранно порочен, всмукал в себе си цялата земна жизненост, лишен абсолютно от небесен дар този „човек“ стана писател с чудовищна упоритост от завист към Шекспир, Сервантес и… Омир (дори), от завист към неговия завет и лично към Христос – този човек изгради своето литературно дело – евангелието на безлюбието и омразата, които той извлече от руската и (от) своята душа и

вмени тези скрижали на русина за вечни времена

* Познавам лично всички комунистически водачи и деятели, мога да изброя имената им. Зная ги през целия им живот. Те са стотици и хиляди тук и в провинцията: съученици, колеги, познати, приятели и неприятели, дори и лоши, умни и глупави, но те всички си приличат в едно – не работеха, не обичаха да работят.

Ненавиждаха всяко нещо, което трябваше да мине през ръцете им, та дори и чашата вино. За труда говореха намръщени и усилено търсеха някакъв по-дълбок смисъл в тази дума, която произнасяха като име на скъп покойник (със свръхестествен страх), който ще възкръсне и ще съди и живи, и мъртви. Плетяха стихове и оди от тази дума, плашеха себе си задължаваха другите с нея.

Бяха готови да убива невярващите в „труда“,

тези, които си гледаха работата и от обич и скромност се стесняваха да говорят за нея. Мисля, дори, че е ненавиждаха работниците и трудолюбивите като прахосници на тази свята дума и като свои изобличители. Те не дружаха с тях, а с истинските ленивци и симпатични безделници.

image

И днес, управляващи, те са същите, със същата фанатична ревност към своя Бог „труда“, и понеже е светотатство да се трудиш от удоволствие, от радост и за пари, направиха труда насилствен и безплатен, а те станаха негови жреци.

Източник:
https://www.168chasa.bg/article/11916002



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. kvg55 - batogo,
04.07.2022 10:34
Всеки има право на заблуда, та и Бешков така.
Всъщност написаното не намерих никъде другаде в Интернет, ама нейсе.
Понеже нямате съвременни аргументи, търсите утеха в историята.
цитирай
2. kossef - 1. kvg55:
04.07.2022 14:29
"Всеки има право на заблуда, та и Бешков така."... А какво да правим с твоята, заблудений, който също имаш право на заблуда?... Ба си демагогията, комун демагогия!...
цитирай
3. kolevdobri - Интересна точка на размишление. Ето още...
06.07.2022 17:21
Опитвам се да бъда обективен. Историята помни такива големи погроми...
Гърци, перси, вавилонци, асирийци, египтяни, хети, картагенци, македонци, хуни, остготи, вестготи, авари, печенеги, кръстоносци, араби, тюрки, монголи..В по-нови дни, англичани, французи, испанци, португалци, венецианци, холандци, белгийци..Перманентно насилие на племе срещу племе, етнос срещу етнос, народ срещу народ, държава срещу държава и всеки срещу всеки. Преди 3 десетилетия за пръв път си зададох въпроса, коя е причината в Русия да има натрупана толкова много омраза и тази омраза да бъде така силно насочено към самата себе си. Сам Солженицин, мир на праха му, даваше пример, как за 100 години, в Царска Русия са осъдени 1000 души и то преди всичко за държавна измяна. Много от присъдите така и не са били изпълнени, поради факта, че осъдените са намирали начин да избягат. Царят е изпращал такива като Ленин и Сталин на заточение, като им е плащал заплата за това време. Не е убивал своите идеологически противници. А може би е било правилно за онова време. За благодарност, Ленин е наредил да избият цялото му семейство. А въпросните 1000 души са били избивани всяка вечер по време на "червения терор". Така е, когато безработници като Ленин, Сталин, Свредлов, Троцки, Зиновиев, Каменев и цяла плеяда тунеядци, бъдат допуснати до властта. Когато дадеш власт в ръцете на хора, които не са работили нищо цял живот, ето това се получава - терор. А иначе населението на Русия няма как да не възприеме нещичко от всички тези азиатски племена, които са напирали към Европа. Това е цената. Да не забравяме обаче, че след разгрома на татарите от Тимур, започва възходът на Московското княжество и залезът на Златната орда, която столетия е тормозила Европа. Не е случаен фактът, че Великите географски открития започват именно след тези знаменателни събития. Европа е тръгнала да "мърсува" по света избивайки милиони хора по пътя си. Истината е една - трябва да сме силни, за да оцеляваме като народ и държава. За жалост, не отиваме на добре...Успех!
цитирай
4. kolevdobri - На графиката ми се струва...
06.07.2022 17:25
...че бай Ганьо не се е надвесил над Алеко, а над Ботев. Четническа униформа, сабя...Нещо ми убягват ботушите.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Благодаря за изчерпателния коментар, Добри!
06.07.2022 18:49
Но ще допълня, че тези тунеядци, които са избивали собствения си народ /всяка вечер по 1000 души и повече/, никога нямаше да бъдат допуснати до властта, ако народът руски не беше такъв, какъвто го е описал Илия Бешков!
Самият факт, че властта в Русия е държана от октомврийския погром 1917г, та до ден днешен, от такива тунеядци като изброените от теб и съвременният им клонинг пУтин, които я ползват като бащиния, е достатъчно доказателство за бездуховността, безнравствеността, инертността и пошлостта на руския манталитет. Хора с нормална духовност, нравствен манталитет, вътрешна сила и воля за свобода не биха търпели подобна власт, каквото и да им коства това!
цитирай
6. kolevdobri - Правилно...
25.07.2022 12:47
batogo написа:
Но ще допълня, че тези тунеядци, които са избивали собствения си народ /всяка вечер по 1000 души и повече/, никога нямаше да бъдат допуснати до властта, ако народът руски не беше такъв, какъвто го е описал Илия Бешков!
Самият факт, че властта в Русия е държана от октомврийския погром 1917г, та до ден днешен, от такива тунеядци като изброените от теб и съвременният им клонинг пУтин, които я ползват като бащиния, е достатъчно доказателство за бездуховността, безнравствеността, инертността и пошлостта на руския манталитет. Хора с нормална духовност, нравствен манталитет, вътрешна сила и воля за свобода не биха търпели подобна власт, каквото и да им коства това!


Самият Солженицин задава въпроса, защо когато хората на Ежов или Берия след него, са идвали вечерно време да прибират "предателите на народа", защо съседите не са се противопоставили, а са се правили, че нищо не се е случило? Не случайно "государство" - държава идва от "государь" - господар. Не съм сигурен, но надали има друг език по света, освен руския, който слага знак за равенство между държава и управител. Нещо като Луи 14-ти, "Държавата, това съм аз", но все пак говоря за езика. На български "държава" тръгва от "държа", а не господар. Иначе трябва да бъде господарство. Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1768319
Постинги: 648
Коментари: 4505
Гласове: 41406
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031