Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2021 21:47 - Какво се случи с Атлантида? Какво ще ни се случи?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 4176 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Какво се случи с Атлантида? Какво ще ни се случи? imageОТД -Р ДЖОШ МИТЕЛДОРФ 23 АВГУСТ 2021 Г. 11 МИНУТИ ЧЕТЕНЕ Изображение от Fer Gregory чрез Shutterstock

Пауза - задайте своя пулс ...

Всички мислещи хора знаят или подозират, че човешката цивилизация в момента е изправена пред екзистенциални опасности, точно както всички мислещи хора намират начини да премахнат тази истина от съзнанието ни, за да можем да пазаруваме за хранителни стоки и да се грижим за близките си.

Някои от нас се фокусират върху глобалните нива на CO2, някои върху по -широки мерки за опустошаване на околната среда, включително загуба на биоразнообразие, чак до Шестото изчезване. Ако не сте запознати с  книгата на Елизабет Колбърт , тя документира, че сега видовете умират с темпове, невиждани след изчезването на динозаврите, 65 години. Верижната реакция на изчезващите видове ще продължи, оставяйки една много бедна глобална екосистема, която може или не може да поддържа човешкия живот.

Подозирам, че няма да имаме повече лукса на илюзия за нормалност. Ще погледнем назад към 2020 г. и ще кажем, че това беше годината, когато нещата започнаха да стават странни, първият намек, че предисторията, която сме приемали за даденост през целия си живот, трябва да бъде поставена под въпрос и преоценена.

За да поставим настоящата криза в контекст, може да е полезно да прегледаме доказателствата, че технически напреднала глобална цивилизация е съществувала в дълбокото минало и е изчезнала внезапно в случай, който геолозите наричат ​​по -младите Дриаси.

—————————————————————————————–

Събитието по -млад Дриас

Геолозите знаят какво се е случило преди 12 700 години. Просто не знаем какво го е причинило или колко бързо се е случило. Нарича се „Събитие за по -младите дриаси“. [ Един изглед,  друг ,
класически изглед ]

Последният ледников период приключи много внезапно. Северна Америка е била наполовина покрита от ледник с дебелина 2 мили, изхвърлен в океаните. Морското равнище се повиши на 100 метра. Някои казват, че това се е случило за няколко седмици. Най -доброто геоложко доказателство за насилието на това събитие е в  дефилето на река Колумбия

Естествено е да се идентифицира това събитие с митове за наводнения от много култури, включително потопа на Ной. Платон  пише за изгубената цивилизация на Атлантида и че тя е приключила в момент, който точно съответства на събитието Млади Дриас.

Древни машинни инструменти

Греъм Хенкок  е посветил живота си на документиране на доказателства за глобална, технически напреднала цивилизация. Това би била цивилизацията, унищожена в събитието „Млади Дриас“. Съвсем наскоро  UnchartedX  обобщи доказателства както за висока мощност, така и за прецизни машинни инструменти.

Много накратко:

Пирамидите са много по -стари от египетските династии (5000 YBP). Те не биха могли да бъдат построени с технологиите на династичните египтяни, нито с днешната строителна технология. Днес бихме могли да изрежем милиони еднакви каменни блокове и да ги сглобим, но пирамидите са изградени от камъни, единствени по рода си, но прилепнали толкова плътно, че не можете да забиете лист хартия между тях. Чудя се дали това би могло да стане без компютри и, разбира се, мощни кранове.

По същия начин по света има пирамиди и други мегалити, Великденски остров, Китай, Източна Европа, Мачу Пикчу. Знаете ли, че има  пирамида извън Сейнт Луис ?

На много места има ломени камъни в диапазона от 100 тона, на границата на кранове от 21 век. Най -големият, за който знам, е  повече от 1000 тона в Ливан , далеч по -тежък, отколкото можем да вдигнем с днешните машини.

Прецизно издълбани статуи , симетрични на част от мм, се съхраняват в музея в Кайро. Те не биха могли да бъдат издълбани на ръка. 

В твърд камък са открити основни пробивни дупки , където можете да видите следи от бормашина, показващи стъпката на свредлото, в Сакара и в много египетски артефакти. Тези тренировки бяха по -мощни от всички, които имаме днес. UnchartedX видео

The  Colossus на Рамзес е доказателство само по себе си. (Без връзка, това беше темата на известното стихотворение на  Шели .) Статуя на древноегипетския крал Рамзес II стои сред руините на Луксорския храм. Египет. 

Културата на Атлантида

За мен това е най -интересният въпрос от всички, но ние не знаем почти нищо. Знаем, че са имали мощни и прецизни машини. Можем да бъдем доста уверени, че са имали глобални комуникации, защото има архитектурни паралели в мегалитните структури по целия свят. Има всички основания да мислим, че са пътували по целия свят.

Но какво си мислеха, когато построиха пирамидите или статуите на Великденския остров? Имали ли са религиозни вярвания за разлика от всяка друга религия днес? Пирамидите са били построени за религиозни цели или са били мрежа от кули на  Тесла , или нещо, което не можем да си представим? Колко различни култури изпълниха земното кълбо? Или културите са хомогенизирани чрез комуникационни мрежи, както се случва в днешния свят?

Чудя се за тяхната музика, но това ще бъде последното нещо, за което научаваме.

Мисля, че е забележително, че не са оцелели писмени записи от този период. Разбира се, имаме пиктограми от  много по -рано , така че писането е съществувало. Може би всичко беше на хартия и те смятаха, че тяхната литература е безопасно подкрепена до The Cloud. Или може би комуникацията им разчиташе на високо развита версия на това, което наричаме „телепатия“.

Каква беше връзката им с природата? Можем да бъдем сигурни, че те не са разрушили глобалната екосистема, защото толкова много от това, което днешната „цивилизация“ е направила, ще изисква много повече от 12 000 години, за да се възстанови напълно Гея. Помислете за факта, че е имало девствени находища на въглища, нефт и минерали, когато хората са започнали да ги експлоатират в индустриални мащаби през 19 -ти век.

Тежки машини, които биха могли да изрежат и вдигнат камък с тегло 1000 тона от кариера, но без изкопаеми горива или ядрена енергия? Не само тяхната култура, но и технологията им трябва да са били много различни от нашата.

Чудя се дали са имали войни и насилие. Чудя се дали краят е дошъл чрез природна катастрофа като метеорологично събитие или ядрена война или нещо, което не можем да разберем. Дори да е било удар на комета, както подозират геолозите, той може да е бил бутнат от високотехнологично космическо оръжие. Няма данни за древни ядрени отпадъци. Библията и Гилгамеш и египетските митични традиции намекват, че това е време на морален упадък; но каквито и грешки да са направили, са много различни от грешките, които правим днес.

Потопа

Представете си, ако утре морското равнище се повиши със 100 метра. По -голямата част от населението на света е в крайбрежните градове и би се удавило, а цялата глобална инфраструктура, която ни храни и снабдява, бързо би била измита. Интернет все още ще работи, защото е децентрализиран. Но хората и стоките не биха могли да се движат. Ще последват недостиг на гориво, спиране на електричеството и масово гладуване. Очаквам глобалната цивилизация да изчезне, но джобовете на племенните народи, които са местно самодостатъчни, ще оцелеят, за да започнат отначало.

Греъм Хенкок

Той е този, който ме научи на тази история. Той ни нарича „вид с амнезия“. Неговото произведение пренаписва човешката предистория. Препоръчвам книгите му, като се започне с най -новата,  America Before . Но неговото  интервю с Джо Роган  преди две години е добро 3-часово въведение.

В своите книги  1491  и  1493 Чарлз Ман цитира доказателства, че някои от многото предколумбови американски култури се хранят със система, която прилича на европейците като груб начин на живот на ловец/събирач, но всъщност е по-ефективен от европейското им земеделие. Амазонките фино и мъдро управляват естествени, местни екосистеми, силно обогатени с годни за консумация растения и животни. Това надхвърля дори устойчивото земеделие, както го познаваме днес,

================================================== =====

Уместност към настоящето

Преди COVID нашите глобални екосистеми бяха в бавен срив, вероятно над ръба, но неизбежните последствия нямаше да са катастрофални за няколко десетилетия напред. CO 2  е само едно малко парче. Ние, хората, изсушихме водните пътища, убихме повечето насекоми, източихме горния слой на почвата в океаните, превърнахме горските екосистеми в дървесни стърготини, прелових и замърсих океаните с пластмаса, разпръснали безсмислено отрови по планетата. Само войната е имала пагубно въздействие върху околната среда. Цели местообитания и екосистеми са пометени за добив на плантационни култури. Това е шестото събитие на  голямо изчезване  ( книга ) от началото на живота на Земята. Предполагам, че на Гая ще са необходими 10 милиона години, за да се възстанови напълно.

Нашите човешки системи също са в колапс. Американската хегемония, основана на военна сила и операции за смяна на режима, не може да продължи. Навсякъде се надига бунт срещу американския неоколониализъм. Китай е наследник на световното лидерство, но САЩ няма да допуснат този преход да се случи мирно. Глобалната банкова система се дави в дългове. Концентрацията на богатството превърна демокрацията в витрина в повечето западни страни. Разнообразната свободна преса, която подкрепя нашия глобален мозък, е обект на враждебно превземане от капиталистически пропагандисти.

Умишлено задействане на колапса по -рано, отколкото по -късно

Има малка, елитна група милиардери, които работят тайно през последните десетилетия, може би векове. Не знам кои са, но има някои добри кандидати. Катрин Остин Фитс  ги нарича „Mr. Глобално ”, така че и аз ще го направя. Всеки, който възхвалява Голямото нулиране, е кандидат. Те правилно са възприели, че ако човешката цивилизация ще се срине, колкото по -скоро се случи, толкова по -малко щети ще бъдат възстановени.

Г -н Global е прав. Но това, което сбърка, е, че смята, че може да контролира колапса и да води света, който е останал след себе си. Г -н Global е умен, но не мъдър и, разбира се, „мъдростта“ е далеч недостатъчна, за да „управлява“ глобалните екосистеми. Идеите му се основават на корпоративния модел за контрол отгоре надолу, решаващ какво да се живее и какво да се умре. Полезни за нас видове ще се отглеждат в безкрайни редове, всичко останало ще трябва да изчезне. Г -н Global няма представа колко взаимозависим е целият живот и не разбира, че екосистемите имат свой собствен живот. Те са самоорганизирани, саморегулиращи се системи. Управлението отгоре надолу никога не може да работи. Нека се уверим, че той никога няма да има възможност да научи този урок по трудния начин.

Пандемията

Пандемията е първата фаза от разрушаването на човешката култура и икономика от г -н Global. Нека направим крачка отвъд хипотезата Lab Leak. Райнер Фюелмич и  Ричард Флеминг , наред с други, са събрали доказателства, че COVID19 е създаден, след което умишлено освободен.

Бележка под линия: може да е по -сложно от това. Подозирам, че COVID е пуснат за първи път като биологично оръжие, насочено към Китай, като SARS през 2003 г. Но този път, като майстор на кунг -фу, Китай изнася вируса, за да измъчи създателите си. Когато г -н Глобал видя зараждащата се пандемия, той замени учебника с този, който планираше да използва няколко години по -късно. Този параграф е чисто мое предположение, дори повече от останалата част от това есе. ]

Целта на г -н Глобал е да контролира нашите мисли и поведение. Това беше най -големият мотив зад COVID. Това беше извинение да парализираме мисленето си със страх, да ни държим изолирани един от друг и да изключим културата и изкуствата, да деактивираме колективния си човешки гений, за да можем да бъдем измамени и контролирани един по един. Нямам съмнение, че г -н Глобал се е убедил, че това е необходимо зло.

Измамата е работила добре върху световната интелигенция. Но има големи групи, които виждат миналото. Има улични маси, бели и черни, които през целия си живот знаят да не вярват на властите. И по целия свят има мрежа от смели учени, лекари, независими журналисти и адвокати, които са в контакт един с друг и постоянно избягват цензурата, за да разпространяват истината. Тази седмица например техният акцент е върху разкриването на недостатъчното отчитане на страничните ефекти на ваксината, включително смъртните случаи. Официалните цифри вече са по -лоши за 7 месеца от сумата на всички смъртни случаи от ваксини през последните 30 години, а истината е далеч по -лоша, отколкото казват официалните цифри.

COVID е само част от многостранна прикрита война срещу всички жизненоважни системи, които поддържат човешкия живот по начина на 21-ви век. Например манипулацията на времето е зряла, тайна технология от DARPA. Времето е използвано за унищожаване на добитък и култури  през миналата година. Друг пример: когато се оказа, че хидроксихлорохинът е безопасно и ефективно ранно лечение за COVID,  химическо предприятие в Тайван,  което произвежда суровините си, избухна мистериозно.

Протестите на BLM и събитието на 6 януари в DC бяха организирани с  агенти -провокатори  от ФБР. Междувременно прехвърлянето на богатство нагоре, което се връща чак до икономиката на Рейгън, се ускори значително от 2020 г. насам с неуспехите на малкия бизнес и неспособността на собствениците на недвижими имоти да събират наем, за да плащат ипотеките си. Допълнителното богатство за милиардерите е по -малко важно за тях, отколкото да обедняват останалите от нас и да ни направят зависими.

Всичко това би било невъзможно без информационна война. Всички тоталитарни режими зависят от оцеляването си от контролиране на информацията, която хората получават. По този начин Интернет е най -важната ни защита, така че г -н Global работи извънредно, за да узакони цензурата в интернет. Към днешна дата има два потока научна/медицинска литература, както и два новинарски потока новини.

Основният поток, включително  NYTimes , NPR, CNN и т.н., са строго контролирани. Fox news се контролира предимно, но не толкова здраво, колкото либералната преса. Да предположим, че зад кулисите има постоянна борба във всеки вестник. Сигурен съм, че ужасната история на Джулиан Асандж е накарала много смели и честни журналисти да се замислят два пъти за изказване.

Контраразказът е здрав, разнообразен и отворен, както би трябвало да бъде в демокрацията. Но също така е силно цензуриран и „забранен от сенки“-което означава, че търсенията с Google ще ви отклонят от него. Някои от любимите ми източници включват  д -р Мерил Нас ,  Робърт Ф Кенеди и  д -р Меркола .

Очаквам ускорените репресии и новите, произведени кризи да ни държат уплашени и изолирани. Вече определението за „терорист“ е разширено, за да включи всеки, който иска да обсъжда въпроси на медицинската наука. Вече са изградени лагери за задържане, за да се съхраняват инакомислещите и неваксинираните.

Но може ли г -н Глобал да се измъкне, като помете половината Америка в лагери за задържане? Силата ни е в числа, но трябва да действаме колективно. Организацията и ненасилствената съпротива са на дневен ред. Споделяйте широко информация. Мрежа, особено с местни съюзници. Да предположим, че може да се нуждаем един от друг за храна и електричество. Изградете връзки на взаимно доверие. Общност, общност, общност. Тази криза събра хора отляво и отдясно, които не изглеждаха естествени съюзници. Наоми Волф отляво и Тъкър Карлсън отдясно споделят общ дневен ред. Масите, които ще се съпротивляват в голям брой, са предимно привърженици на Тръмп и ние бихме били много по -слаби без тях.

Г -н Global скочи с пистолета и е прекалено разширен. Изглежда, че лъжите стават все по -големи, преди той напълно да защити интернет срещу несъгласието. Съществуват и значителни правни предизвикателства пред многото нарушения на конституционното право и международните договори (особено Нюрнбергския кодекс). Това е уязвим момент, когато разказът за COVID може да бъде разгадан с още един подавач на сигнали или един съдия, който не може да бъде изкупен.

Основното, което трябва да имате предвид, е, че бъдещето все още не е определено и че всеки от нас има ръка в съвместното му създаване. Дали предстоящата криза ще сложи край на нашата цивилизация или ще я промени, зависи от нас. Не мислете за „надежда“, а по-скоро проактивно изградете желаното от нас бъдеще, дори преди сегашните системи да се сринат. Моята цел ще бъде към прекратяване на грабежната експлоатация на ресурси и връщане към местната автономия и разнообразни, независими човешки култури.

Ние сме привилегировани да преживеем събитие, толкова важно, колкото изчезването на Младите Дриа, но не е нужно да завършва с колапс и масова смърт. Нека се стремим към това, което Чарлз Айзенщайн нарича „По -красивият свят, който нашите сърца знаят, че е възможен. Трябва да открием отново енергийния източник, който премести 100-тонни каменни блокове без изкопаеми горива или уран. И ние трябва да научим отново това, което индианските племена знаят за управлението на здрави екосистеми, обогатени с храни и билки, така че природата да задоволява всички наши нужди по устойчив начин, който всъщност е по-ефективен дори от биологичното земеделие.

Ще имаме помощ от безплътни духове и/или извънземни.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749341
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031