Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03 13:57 - Проницателен човек е казал, че телевизорът е едноок дявол, но след прозрението за това, животът изисква динамика от съзидателни действия
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.03 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Моите почитания, но ми се струва, че българският народ твърде много буксува на едно място! Една такава монотонна, и честно казано, за мен досадна тема е тази за ролята на казионните медии. Човек лесно си решава проблема с тях като не ги слуша, не ги гледа и не ги признава за фактор в живота си. Напревете го и вие, които роптаете и не сте съгласни с измамата и лъжата! Аз съм направила това много отдавна и нямам такъв проблем, не се оплаквам от правоъгълните боботещи устройства.

В освободеното време от влиянието на казионните медии, отделям такова да чуя истинските хора, истинските търсачи на истината, истинските вестители на правдата. Дано да има такива, аз съм насреща да ги приветствам и да ги чуя какво вещаят. И ако желаят, ги каня и те да ме чуят, аз какво имам да изложа като възгледи и позиция, защото процесът трябва да протича двустранно, нали така?!
А онези там, моля ви се, те не заслужават нашето внимание, за мен няма смисъл да им се отделя такова време и колективна енергия! Та кои са те, всъщност, кои са те, че да ги слушаме?! Това е кощунствено прахосничество, ако го правим! Което нанася щети.

Използвам случая да отбележа как многоуважаемият Пламен Пасков цял живот препоръчва "изключете си телевизорите, включете си здравия разум". Добре де, а ние, които отдавна сме изключили зомби-визорите, какво да правим, като животът ни не стана по-добър, и знаете ли защо? Защото в свободното време, което биха погълнали казионните медии, ние не сме задружни, ние не се обичаме като человеци на светлината и доброто, ние не сме заедно, не протича качествен и свободен обмен на идеи; не сме заедно чрез душите си, не сме заедно в молитвите си. Не сме заедно на нивата, в песента, в борбата. Ние даже нямаме обща концепция накъде трябва да върви България в културен, исторически, цивилизационен план! Нещо повече - хората даже нямат потребност това да обсъдят, да изяснят и осветлят тази идея помежду им, в жив диалог!

Друго тресавище, в което се затъва е материалистичното говорене. Вестникарските материали затлачват мисловните процеси, вътрешната свобода и вътрешния център за истина.
Човек трябва да знае и да има представа какво се случва като външни обществено-политически локални и световни процеси, но трябва да търси начин да надскача примката на материализма и посредственото, ограничено журналистическо говорене, в рамките на материализма. Защото ако човек потъне, а мнозина потъват и изцяло се отдават на посочения информационен поток, тогава той ощетява себе си духовно. Съвременният човек, пробуждащ в себе си Съзнаващата душа, след преминал етап на душа Разсъдъчна, е призван да одухотворява мирогледа си и да търси по-висок стил и начин за отразяване, тълкуване и възприемане на новините, явленията, процесите, както и поемането на личната отговорност спрямо тях. Елементарното материалистично дърдорене е безплодно кудкудякане, което винаги отвежда човека до задънена улица, освен че му губи и времето; това е вредно занимание още поради факта, че материализмът като изповядван мироглед има тежки (кармични) последствия за човешкото развитие и еволюция и предначертава тягостна атмосфера, изтъкана от мрачни обстоятелства.

Единствено след като надскочим тези ограничителни рамки, разпознавайки вътрешната свобода на духа вътре в себе си, при която Бог е поставен на централно място, тогава ще започне живот истински и общение между нас със смисъл и висше предназначение. Което пожелавам от все сърце!


Юлия Радойкова



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 279611
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386