Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2021 17:22 - Сиренцето за капана вече си го купувате сами
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1162 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Такива са плановете на политико-енерГЕПИйната мафия, която на 9-ти февруари публикува на сайта на Министерството на енерГЕПИката и призова за обществено обсъждане на нещо, което е нарекла "СТРАТЕГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО РАЗВИТИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО 2030 ГОДИНА С ХОРИЗОНТ ДО 2050 ГОДИНА". Тя е с обем от 68 страници и в нея има безброй глупости и откровени лъжи, но както винаги, ценейки вашето време, ще ви покажа само една от култовите страници, каквите света едва ли някога до сега е виждал и чел.

За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимката, ако трябва и втори път.

image

Виждате, че таблицата се състои от условно три части. Освен това бие на очи, че в таблицата има само два реда с ОТРИЦАТЕЛНИ ЧИСЛА. И в двата случая тези редове са адресирани с името на показателя Електроенергия, а числата си приличат, като две капки вода. В раздела Нетен внос (в Гига-Ват-часа) отрицателните стойности са разбираеми и относително приемливи. Така представени числата на практика означават Нетен износ, което е противиположно положение на Вноса и това обяснява отрицателния знак пред числата.

Какво означават отрицателните числа към показателя Електроенергия, в раздела Брутно вътрешно потребление (в ГВт.ч)? Това е много сложен за отговор въпрос, но все пак ще се опитам. Представете си, че си купувате в супермаркета 1 килограм сирене, на цена от 10 лева, примерно. Но не взимате сиренето за да го изконсумирате в семейството си, а то остава в супермаркета. Следователно в семейния финансов баланс трябва да запишете срещу показателя Консумация на сиррене - 10 лева. Сега по-ясно ли ви стана? Такова бъдеще ни очаква, според счетоводителката на енерГЕПИйната мафия, която и е писала и предлага тази стратегия.
А иначе истинското Брутно втрешно потребление на Електроенергия в България (в ГВт.ч) за 2020-та година е точно 37 200, според баланса на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Това не е единственото и най-грубо потъпкване на законите за съхранение на енергията, а също така на Закона за счетоводството и още няколко други. Показах ви само това перо, защото то най-разбираемо и най-пряко засяга всеки един от нас. Но още по-фундаменталните лъжи и измами не мога да ви ги кажа и покажа. Защото ако го сторя ще наруша финасовия баланс на собственото си домакинство. За висококвалифициран и скъпоструващ продукт аз няма да получа нищо и ще трябва да запиша в баланса си дебел МИНУС. А това не е добре.

Ако ви покажа и разкажа всичко тогава съставителите на сбърканата стратегия ще се възползват от добрината ми. Ще си присвоят БЕЗПЛАТНО моите забележки и коментари, ще си поправят недоразуменията и даже ще получат премия за това, към десетките хиляди левове, които са получили до сега. Те ще си впишат в личните баланси дебели ПЛЮСОВЕ, а за мен си остава МИНУСА.

И понеже на всички това им се струва естествено и нормално, през последните 11 години, не ми остава нищо друго освен да ви пожелая ... Приятно пазаруване на сиренцето! Позволено е да се купува и по-скъпо от 10 лева/кг, но строго е забранено да е по-евтино.

Георги Котев











Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886260
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930