Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2020 17:19 - Така се поправя дефектно ядрено гориво
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1043 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера политико-медийно-енерГЕПИйната мафия беше извънредно превъзбудена да (дез)информира жертвите, че в реактора на блок №6 в АЕЦ "Козлодуй" няма ядрено гориво, което да е разхерметизирано. Най-усърдни и българоненавистно със задачата се справиха слугите на фондация "Америка за (унищожаване на) България". Нека видим, как се потрудиха и после ще изкоментираме.

image

Ето и останалата част от цялото съобщение:

""Дневник" се обърна към Министерството на енергетиката, откъдето обясниха, че документът представлява изготвяният ежедневно бюлетин с информация за основните параметри на енергоблоковете. Допълва се, че регистрираните на 6-ти блок стойности са в рамките на допустимите за безопасна експлоатация. "Вероятната газова неплътност на някой от общо 50 856 топлоотделящи елемента може да бъде потвърдена при проверката им при следващо презареждане на блока. Газообразните изхвърляния през вентилационните тръби са на обичайното си ниво - хиляди пъти по-ниски от контролните стойности, следователно няма никаква опасност за персонала на АЕЦ и за населението", заключават от там.

Малко преди това и самата централа излезе с изявление по случая. Оттам също посочват, че "регистрираните стойности на активността са в рамките за нормалната експлоатация, съгласно изискванията на Технологичния регламент за безопасна експлоатация на блока и предписанията на заводската и конструкторска документация".

 

Допълват, че след презареждане със свежо ядрено гориво и пуска на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" в началото на 26-та кампания в процеса на повишаване на топлинната мощност на реактора до номиналната, е установено по-високо ниво на активността на топлоносителя на първи контур в сравнение със стойностите, измервани през изминалата 25-та горивна кампания. 

Посочват, че газообразните изхвърляния през вентилационните тръби остават на обичайното си ниво - хиляди пъти по-ниски от контролните стойности.
"

КОМЕНТАР!
  • Документ от анонимен източник. Мисирките се опитват да внушат, че след като документа е от анонимен източник, значи не може да му се вярва. Изданието не публикува самият документ.

image
  • Вместо два блока, според мисирките в документа са показани параметри за само един блок. Така е удобно, за да не могат читателите да сравняват и да цъкат с език, ето така: Цъ, цъ, цъ, цъ, ...!
  • Бивш член на енергийния регулатор и и други хора да коментират във Фейсбук и други места ... дали има проблем в централата. В последствие на бившия регулатор се назовава само фамилията, но не и името, а всички останали "други" остават много по-анонимни и от изпращача на документа. Вие сещате ли се за поне един "друг"?
  • В последствие се оказва, че бившия регулатор Божков не разбира съдържанието на документа. Не е потърсен, питан и цитиран нито един "друг", който разбира и категорично може да разчете съдържанието на документа.
  • Вместо това цялото останало съдържание да съобщението е посветено на лъжите от страна на самите извършители на престъплението.
  • Нито дума за издадената от директора на АЕЦ-а заповед персонала да не лови риба в района на топлия канал, през който се връща водата в река Дунав.
  • Нито дума за десетките милиони лева, които централата ще загуби, заради понижената мощност, което спира разрастването на разхерметизираното ядрено гориво.
  • Нито дума за предния аналогиен инцидент в АЕЦ "Козлодуй", случил се на 26-ти април 2011-та г., при който бяха облъчени с високо радиоактивен газ Ксенон-133 много ремонтни работници, на блок №5. Явно мисирките искат този път повече жертви?
  • "Вероятната газова неплътност на някой от общо 50 856 топлоотделящи елемента може да бъде потвърдена при проверката им при следващо презареждане на блока". ВЕРОЯТНО нещо може да бъде, ако между показанията на активностите в двата реактора имам разлика от порядъка на 10%, 20%, 50% или най-сетне нека да е до 100%, но когато имаме разлика от порядъка на 3300%, за каква ВЕРОЯТНОСТ говорим? (Вижте числата в червените рамки от документа.)

За своя професионализъм в (дез)информирането и практически посегателството срещу живота на жертвите фондация "Америка за (унищожаване на) България" от години дарява милиони на тези мисирки. "Другият" безименен коментатор вече ЕДИНАДЕСЕТА ГОДИНА не е получил стотинка, за единствените истински разкрития на престъпленията на политико-медийно-енерГЕПИйната мафия.

Георги Котев











Гласувай:
4



1. анонимен - Cамо си лаеш
21.11.2020 20:21
Cамо си лаеш
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836552
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031