Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.10.2020 06:11 - ОТНОВО ЗА БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 19.10.2020 06:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                           ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА





image

 

 

В продължение на близо половин век географската зона между Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови се радва на мистична слава. Така нареченият Бермудски триъгълник се свързва с изчезването на редица летателни и плавателни съдове без да има точна, ясна и аргументирана причина за това.

 

Хипотезите обаче са много. Ще ви запозная с няколко от тях…

 

Останала технология от Атлантида

Още през 60-те години на миналия век близо до Бимими (област от Бахамите) е намерена под водата скална формация, която прилича на стена. Някои изследователи вярват, че тя е била част от изчезналата цивилизация. Тъй като според легендата Атлантида се е захранвала от кристали, много вероятно е те днес да причиняват аномалиите в района.

 

Портали към други измерения

Любителите на фантастични филми и романи вярват, че на Земята се намират портали към други измерения. Бермудският триъгълник за мнозина е точно такова място.

 

Извънземни

Уфолозите също имат своята версия. Според тях хората, самолетите и корабите изчезват безследно, защото са отвлечени от извънземни. Въпреки че няма научни доказателства за подобно твърдение, мистерията си остава.

 

Пирати

Малко популярна е версията, според която аномалиите в зоната всъщност са дело на пирати. Не само в миналото, но дори днес морските похитители все още съществуват. И още как! Но повечето от тях се подвизават край бреговете на Сомалия.

 

Геомагнитни полета

Част от изчезванията в района се свързват с проблеми в навигацията. Според мнозина, в района има магнитни аномалии и тук компасите не работят както трябва. Роб Мак Грегър и Брус Гернън дори създават теорията за "електронната мъгла", според която мощни електромагнитни бури от дълбините на Земята си пробиват път през повърхността към атмосферата, причинявайки мъгла в района.

 

Гълфстрийм

Океанското течение прилича на гигантска река с 40- 50 мили ширина и скорост, достигаща 5.6 мили в час. То много лесно може да измести самолет или кораб от курса му, затова не бива да се подценява при търсенето на обяснение за странните явления около Бермудския триъгълник.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190091
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575