Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2020 18:19 - Незабавно ще бъда лоялен към вас
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 08.06.2020 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Така се кълне един търговец на електроенергия пред своите клиенти, за да ги вкара в мрежата за лов на шарани. И понеже от 1-ви октомври политико-енерГЕПИйната мафия изкарва всички бизнеси на т.нар. "свободен пазар" на електроенергия сега е момента да ви покажа една от многото хватки, които прилагат търговците спрямо клиентите си.

Месец декември 2017-та година е. Търговците са разпратили новите си оферти към клиентите си, за настъпващата 2018-та г. И ето един ярък бисер от тази колекция (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, ако трябва и втори път):

image

image

Важната е първата страница. По нея може да се коментира и обяснява много, но аз ще заостря вниманието ви изключително върху таблицата, която е гвоздеят на конструкцията. Над таблицата е пояснено, че в нея са показани "Стартови цени и дати на доставка на обявени от АЕЦ "Козлодуй" търгове за количества през 2018г.".

А сега внимателно разгледайте таблицата. Ако трябва си я отворете в отделна страница. Колко ДАТИ виждате в таблицата и, колко от тях са за 2018-та година??? Видяхте ли? Намерихте ли дати за 2018-та???

И тук бих могъл да спра, но понеже съм лоялен към вас (така пише в текста над таблицата) реших да ви покажа аналогична таблица, с аналогични оферти за продажба на количества от АЕЦ-а, за други периоди, количества и цени, но тези разлики в случая не са съществени. Същественото е да откриете разликата в структурата на таблиците.

image

Сравнявайте! Сравнихте ли? Открихте ли разликата? Досетихте ли се, какво е направил търговеца с оригиналната таблица, която е копирал от сайта на АЕЦ-а (тогава, такива таблици там вече няма повече от 2 години)? А ако се вгледате много внимателно на пространството между втората и третата колони от таблицата в офертата на търговеца можете да видите и белите конци, с които я е кърпил.

За финал ще ви покажа динамиката на борсовите цени на тока в България, за цялата 2018-та г. Червената крива показва средната цена от началото на годината до съответната дата. На 31-ви декември тя завършва на ниво малко под 40 евро/МВт.ч, което ще рече под 80 лева/МВт.ч.

image

Това означва, че шараните хванати в мрежата на търговеца яко са изпържени.

Тази схема вече е НЕприложима, по простата прицина че вече никой производител не продава на собствени платформи, както това се правеше до края на 2017-та. Сега всичко трябва да минава през борсата. През идните месеци търговците силно ще се активизират за масов лов на шарани. С нови схеми, мрежи и капани. Защото десетки хиляди фирми за първи път ще трябва да се сблъскат с това чудо - да си купуват ток от борсата чрез посредник. Така ще ги принуди закона, който в момента се променя.

Ако искате "незабавно да бъда лоялен към вас" може да се сетите, какво и как трябва да направите? На мен ми е все едно, колко дълго и колко скъпо ще се набутвате на играчите. Това си е ваша работа.

Вчера се опитах да помогна БЕЗПЛТНО на клиентите на топлофикациите, за секирата с цената на парното (с видеото по-долу), а резултата е плачевен. ФАКТ! Жертвите не искат сами да си помагат, а искат някой да им плаща, докато им помага. Ахам! Нека чакат! А до тогава да продължават да бълват селфита, клипчета, мъдри мисли и заклинания в социалните мрежи, вместо да постват неща, които ще са полезни, както на тях самите, така и на всички други хора.

Георги Котев





Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866505
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930