Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2020 17:19 - Росатом обяви първи 4 случая на коронавирус
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 374 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лично Генералния Директор съобщи това днес следобед уточнявайки, че всички случаи са от структурата на дъщерната корпорация Росенергоатом, оператора на всички 11 руски атомни електроцентрали. Само един от случаите е свързан със служител на действаща АЕЦ.

image

Алексей Лихачов дава детайли за всички случаи. Първият е за гражданка на Унгария, която е случителка в дъщерна на Росенергоатом фирма, в самата Унгария. Два други случая са регистрирани в Москва, като единият е след завръщане от отпуск и не е контактувал с колегите си, а другият е чиновничка от висшето ръководство на Росенергоатом. Не се уточнява какви мерки са взети спрямо заразената, а единствено и само, че служебният и кабинет е бил дезинфекциран. 

Четвъртият случай е служител на Белоярската АЕЦ, Свердловска област, Урал. Ето какво точно казва Лихачов за него:

"Третият случай (има предвид на територията на Русия - бел. Г.К.), на който ще се спра по-подробно, е регистриран в района на град Заречен, Свердловска област. Засега това е единственият потвърден факт на коронавирус в нашите ядрени градове. Служител на АЕЦ „Белоярск“ се разболя. Сега той и съпругата му се лекуват в Екатеринбург. Всички, с които е разговарял, са поставени под карантина. За да осигурим непрекъснатата експлоатация на централата ние предприехме строги мерки и изолирахме целия оперативен персонал, работещ върху блоковите панели за управление. Всички служители на петте дежурни смени живеят отделно от семействата си, в диспансера и се доставят до централата със специален транспорт."

И още нещо важно от днешното му изявление:

Лихачов отбеляза, че в момента се изучава възможността за връщане на част от руския персонал от строителните площадки на АЕЦ в чужбина. „Ясно е, че хората са притеснени, някои искат да се върнат у дома. Уведомявам ви, че подобна работа вече е в ход и на всички ще бъде предоставена възможността да се върнат в следващите няколко дни. Отбелязвам, че това не е лесна задача: трябва да се получи разрешение от местните власти, да се координират с правителството на Руската федерация, Министерството на външните работи, граничната служба и да се резервират чартърни полети. “

Не се съобщава за случаи на заразени от коронавирус на вятърните електроцентрали на Росатом.

Георги Котев











Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9877758
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930