Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2019 19:19 - Докато WC-то и баничката си ги мерят
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 9-ти юли т.г. върхушката на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия се събра на заседание на парламентарната Комисия по енерГЕПИка за да обсъдят точка единствена "Състояние на свободния пазар на електрическата енергия и възможни законодателни решения". Междувременно стенограмата от седянката беше публикувана и ние можем да се насладим на съдържанието и, но първо да видим, какво се промени на борсата от тогава (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката с графиката):

image

Положението за юли не само не се подобрява, но и тръгва да възстановява позициите от началото на месеца по средна борсова цена и на практика е №2 след януари. Правете си изводите, каква работа е свършила мафията.

Баничката е председателя на комисията Валентин Николов, а WC-то е доскорошното WC в правителството, а сега, на практика е WC в същата комисия Валери Симеонов. Ето как я караха тези двама убавци по време на седянката:

"ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: Процедура, процедура!
Господин Илиев, чакайте малко!
Някой да ми беше казал, че ще взема да се съглася с позицията на антибългарската партия ДПС, щях да се гръмна. Но в случая ще взема да се съглася. (Шум и реплики.) Нямам пистолет.
Имаме точка: „Състояние на свободния пазар на електрическа енергия…”. Значи, започвате с летящ старт и се хванахте за шефа на НЕК (Петър Илиев - бел. Г.К.) – при наличие на министър, при наличие на заместник-министър, при наличие на председател на КЕВР?!
Сега, извинявайте, ако имате някакво лично отношение, господин Николов, като свърши заседанието вземете си го поканете и се оправяйте. Аз съм тук, за да науча какво е състоянието на свободния пазар, да чуем, на първо място, министъра, да чуем председателя на КЕВР, да чуем председателя на НЕК, да чуем поканените хора. Сага, какво е това, което правим?
Много Ви моля, вкарайте някакъв ред. Вие сте подреден човек. Не сте инженер, доколкото знам?
ПРЕДС. ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: Инженер съм.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: А, инженер сте?! Ами, действате като инженер. (Шум и реплики.) Иначе сваляме нивото на тази дискусия, въобще и на Комисията. Извинявайте! Овладейте си нервите, много Ви моля, ако имате някакви емоции, в края на краищата нека да караме както винаги сме карали досега – обективно, безпристрастно, за да може да има полза от това заседание.
ПРЕДС. ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ: Благодаря, господин Симеонов.
"

Чудите ли се, защо на фона на горната графика съм сложил светлия образ на министър енерГЕПИка? На практика тя избива рибата на същата седянка, заявявайки още по-свирепи кражби през борсата. Това показват и фактите. Към утрешния 26-ти юли страната ни продължава твърдо да е №2 в ЕВропа по най-висока пазарна цена на електроенергията, без за това да има абсолютно никакви основания, освен алчонстта на мафията.

На първото видео по-долу тя през април заявява нещо, което няма нищо общо с заявеното пак от нея на въпросното заседание. Маневрата която прави Нуша електромерката е уникална в световен мащаб.

На второто видео по-долу, третия и последен новинарски репортаж от него, се виждат част от участниците и изказванията им по време на същата седянка от 9-ти юли.

На третото видео можете да си припомните как Нуша напътства бизнеса да се откаже от покупки на ток през сегмента ДЕН НАПРЕД на борсата и да се ориентира към ДВУСТРАННИ (ДЪЛГОСРОЧНИ) ДОГОВОРИ, за да ги посече още по-яко.

Георги Котев









Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836586
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031