Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2019 19:19 - Кажете ми това число и цената на тока ще падне
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1816 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 28.05.2019 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От вчера политико-медийно-енерГЕПИйната мафия удря мощен барабан, че от 1-ви юли цената на електроенергията за битови потребители ще скочи с 3,5%. На практика, обаче, тя може да падне с много повече и днес ще видите една от многото врътки, които използва организираната престъпност, за да ни краде. И, естествено, това става през цените на най-големия и "най-евтин" производител АЕЦ "Козлодуй". Ще видим ЧЕТИРИ в ЕДНО аналогични справки, част от заявленията на АЕЦ "Козлодуй" към енергийния регулатор (КЕВР), за последните четири години, с които заявления централата неизменно иска повишаване на цената на електроенергията.
За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката върху снимката с таблиците, акот трябва два пъти:

image

Заглавията са еднакви, а съдържанието не се различава силно от година на година, с едно основно изключение - последният ред на всяка от таблиците наречен ПЪЛНА ЦЕНА, за която под таблицата се дава и пояснение.
За първите две таблици и, съответно, години 2015-та и 2016-та даже е смешно да се говори и съответните числа да се наричат ПЪЛНА ЦЕНА, когато те означават само количествата продадени на т.нар. регулиран пазар, т.е. по цените определени от КЕВР. От последният Годишен отчет на АЕЦ "Козлодуй" можете да видите съотношението на продадените количества на регулирания и нерегулирания (т.е. "свободния") пазари, за съответните години:

image

Видно от дясната графика за регулирания пазар отива под 1/3-та част от общата продукция, за 2015-та и 2016-та години, но ядрената мафия нарича тази цена ПЪЛНА.
В третата таблица "грешката" е поправена, но в настоящото заявление, от което зависят определянето на цените от 1-ви юли въпросната ПЪЛНА ЦЕНА за 2018-та г. Я НЯМА!
Сега стана ли ви ясно, кое число ми трябва, за да ви покажа, как цената от 1-ви юли може да падне с повече от 10%, вместо исканото поскъпване от 3,5%?

Това число е било изтрито от чиновник, който работи в КЕВР, преди заявлението на АЕЦ-а да бъде публикувано в интернет страницата на енергийния регулатор. Това е забранено по Закона за енергетиката! А сега следва НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО! Аз знам въпросното число, но не мога да ви го кажа. И причината за това не е, че някой ми е забранил или аз не искам да ви го кажа и покажа. Ъ-ъ! Причината за това е във вас! ВИЕ НЕ ИСКАТЕ!

Голяма част от читателите на блога ми редовно черпат уникална и неоткриваема никъде другаде информация, но нарочно и упорито отказват да я споделят с останалите жертви на енерГЕПИйната мафия, за да се разшири разбирането и се оформи фронт срещу организираната престъпност. На такива хора аз няма да подавам информация, която да ги облагодетелства, а не помага на народните маси. Целта на разкритията ми са те да стигат до максимално широк кръг от хора, за да се търси механизъм за отпор на организираната престъпност. Вие не искате? Тогава от 1-ви юли всички ние ще плащаме по-скъп, вместо по-евтин ток. И догодина пак! И пак! И пак ...

Не ми задавайте уточняващи и заобикалящи въпроси! Няма да отговарям на никого! Напоследък ще кажа само, че ако се освети липсващото число в последната таблица много лесно ще се докаже и покаже, че исканата от АЕЦ-а цена за регулирания пазар, това е най-долното и най-дясното число във всяка от четирите таблици, може да бъде 0,00 лева/МВт.ч и атомната централа пак да излезе на печалба от над 100 милиона лева за година. И последно! Липсващото число е за 2018-та г. Но аналогичното число за първите ПЕТ МЕСЕЦА на 2019-та г. е с поне 20% по-голямо от липсващото за предходната година. Започвате ли да стопляте, за какво става въпрос?

Не споделяйте това разкритие и скоро всички ние ще продължим да обедняваме, но още по-бързо. И не забравяте! Това не е единствената врътка, през които цената се надува изкуствено, защото някой трябва да краде, а други трябва да бъдат крадени.

Георги Котев



Гласувай:
10



1. bashtata - документа няма подписи и печат
29.05.2019 09:15
Освен липсващата цена документа няма подпис и печат
цитирай
2. gikotev - Re: документа няма подписи и печат
29.05.2019 09:57
Точно така. Първо не исках нарочно аз да го отбелязвам, а читателите сами да го забележат и второ - това подсказва, че извършителите на престъплението изпитват известна гузност, макар имената им да са автентични.
цитирай
3. morskipesni - И в Германия цари безобразие - в електопреносния сектор.
29.05.2019 10:17
За производството не знам, но относно сметките на EnBw-плащаш си като поп, ако ще и да не ползваш нищо. На годишна база. Явно мафията не е само в България, а е просмукала ЕС.
цитирай
4. gikotev - Re: И в Германия цари безобразие - в електопреносния сектор.
29.05.2019 10:56
Медийно-политико-енерГЕПИйната мафия владее целият "демократичен" свят. Гарантирано от САЩ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866401
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930