Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2019 18:23 - АЕЦ "Козлодуй" дрогира цената на тока
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.05.2019 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След точно два месеца, от 1-ви юли, политико-медийно-енерГЕПИйната мафия ще ни зарадва с новите, по-високи цени на електроенергията за битови потребители, т.е. за всички нас. Какъв по-добър повод да ви покажа една от слабите дроги, от богатия спектър в коктейла, с които АЕЦ-а блъска цените на електроенергията към нови рекорди. Всички следи от противозаконните и неспортменски мероприятия са налични в актуалното Заявление от АЕЦ-а към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за определяне на новите цени от 1-ви юли. И ето как изглежда началото на въпросното Заявление (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките):

image

В долния десен ъгъл се вижда цената за която АЕЦ-а претендира пред КЕВР да и бъде определена, да продава продукцията си. Тя не изглежда висока и е само с 1,45 лева/МВт.ч по-висока от сега действащата 54,00 лева/МВт.ч. Ще кажете, че това не е вампирско искане? Но ако бъдат разкрити и отстранени всички незаконни и неспортменски схеми с дрогиране много лесно и просто ще се окаже, че въпросната цена може да бъде 0,00 лева/МВт.ч. Учудени ли сте?
И да се чудите и да не го правите, но това е така. За ваше съжаление днес няма да станете свидетели на най-силната дрогираща съставка в коктейла, поради простата причина, че сами изпадате в превъзбудено състояние и забравяте да споделите поредното разкритие за да достигне то до повече жертви.
Но една от фините съставки на коктейла все пак ще ви покажа. Това е едно от приложенията към показаното по-горе Заявление:

image

Ако много внимателно, ама наистина внимателно, разгледате първият ред от таблицата "Произведена електроенергия - бруто" ще видите, че през настъпващият регулаторен период (датите са показани в таблицата) АЕЦ-а ще произведе по-малко електроенергия, от колкото е произвела през цялата 2018-та г. Забелязахте ли?
И това се случва след като от март 2018-та г. блок №6 има разрешение от Агенция ядрено регулиране (АЯР) да работи на повишена мощност, а от януари 2019-та г. наистина работи на по-висока мощност:

image

Разгледахте ли внимателно последната снимка? А сега се върнете пак към таблицата от втората снимка и обърнете специално внимание на ред №11 от нея "Максимална работна мощност". Усетихте ли ефекта от леката дрога?

АЕЦ-а заявява по-ниско бъдещо производство, за да надуе цената на която ще продава на НЕК, за целите на регулирания пазар, т.е. за битовите потребители. И това не е всичко! И с риск да се повторя ще кажа пак, че никога няма да усетите силата на целия дрогиращ коктейл по ваша, собствена вина. Не споделяте - не знаете! По тази причина никога няма да разберете, как елементарно поисканата цена може да се окаже само 0,0 лева/МВт.ч.

Георги Котев



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886897
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930